ΑΕΚ

Το μαύρο κουτί της πρώτης ήττας

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ICON

Το Sport24.gr αποκαλύπτει όσα σχεδίασε επί χάρτου ο Μανόλο Χιμένεθ, δεν βγήκαν επί… χόρτου στο ντέρμπι και οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Για την ΑΕΚ το χθεσινό (2/4) απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν… σκληρό. Όχι μόνο διότι ήρθε η πρώτη ήττα επί εποχής Χιμένεθ και η πρώτη φετινή εντός έδρας, αλλά και γι αυτό το γκολ στο 90’, μετά από επιστροφή από 0-2.

Προφανώς και δεν ωφελεί κανέναν στην ΑΕΚ να κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα. Και μάλιστα όταν ο Χιμένεθ είδε μόνο σκυμμένα κεφάλια στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, έδωσε αμέσως σύνθημα ανασύνταξης. "Δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ ότι έγινε. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να πάμε να κερδίσουμε στην Κρήτη", είπε ο Ισπανός τεχνικός.

Όμως η αλήθεια είναι, πως πολλά απ’ όσα σχεδίασε ο Χιμένεθ επί χάρτου, πριν από το ντέρμπι, δεν βγήκαν καθόλου επί χόρτου. Κάτι που κόστισε στην ΑΕΚ. Το Sport24.gr επιχειρεί να ανοίξει το μαύρο κουτί, της πρώτης ήττας, με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο.

Η ΔΥΣ(ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ) ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η ΑΕΚ δέχθηκε τρία γκολ από Παναθηναϊκό. Όσα συνολικά είχε δεχθεί στα 13 ματς με τον Χιμένεθ στον πάγκο, πριν το ντέρμπι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η άμυνα της ΑΕΚ δέχθηκε τόσες φάσεις, όσες σ’ όλα τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του Ισπανού τεχνικού.

Ένας από τους λόγους, είναι το κακό απόγευμα στο οποίο βρέθηκαν και ο Βράνιες και ο Λαμπρόπουλος και ο Γκάλο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Χιμένεθ είχε δώσει ρητές οδηγίες στους παίκτες του πριν από το ντέρμπι. Διαβάστε τι είχε ζητήσει από την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ο Ισπανός τεχνικός:

"Είναι πολύ σημαντικά να μην επιτρέψουμε στα μπακ του Παναθηναϊκού να ανέβουν, γιατί όταν γίνεται αυτό, συγκλίνουν στον άξονα Βιγιαφάνες και Εμποκού και δημιουργούν προβλήματα. Τα δυο στόπερ, πρέπει να προσέχουν πολύ τις κινήσεις που κάνει ο Κλωναρίδης, ειδικά στις αντεπιθέσεις".

Και τώρα θυμηθείτε πως μπήκαν τα δυο πρώτα γκολ και πως έκανε ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες του στο πρώτο ημίχρονο και θα καταλάβετε και τι πήγε στραβά.

ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ... ΕΧΑΣΑΝ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχε η ΑΕΚ στο καταστροφικό πρώτο ημίχρονο, ήταν η κατά κράτος ήττα στη μάχη στη μεσαία γραμμή. Παρόλο με τον σχηματισμό της Ένωσης υπήρχαν στο κέντρο τρεις παίκτες (Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς), ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε με τους δυο (Κουρμπέλη, Ζέκα).

Και όλα αυτά, παρόλο που ο Χιμένεθ είχε επισημάνει στους παίκτες του πριν από το ματς, πως η μάχη της μεσαία γραμμής, θα ήταν το κλειδί για τη νίκη. "Το παιχνίδι θα κριθεί στις μάχες στο κέντρο. Ποιος θα μπορέσει να κερδίσει τις μπάλες και να βγει γρήγορα στην επίθεση και να βρει χώρους", είχε πει ο Ισπανός τεχνικός.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΠΑΛΑ

Ο Χιμένεθ, έχοντας προφανώς στο μυαλό του όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, θεωρούσε πως η επιθετική τριάδα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα και ζημιές στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Αρκεί να έφτανε εκεί η μπάλα. "Εμείς θέλουμε να πάει η μπάλα στην επιθετική τριάδα, αφού μπορούμε με τους τρεις μπροστά να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού", είχε πει στους παίκτες του ο Ισπανός τεχνικός πριν από την έναρξη του ντέρμπι. Όμως στο πρώτο ημίχρονο, η μπάλα δεν πέρασε ποτέ σωστά στην επιθετική τριάδα.

Ενώ παίκτες όπως ο Πατίτο, δεν ακολούθησαν την οδηγία που είχε δώσει ο Χιμένεθ. "Θέλω να συγκλίνεις στον άξονα και να ψάχνεις το σουτ", είχε πει ο Ισπανός στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, κάτι που δεν έγινε ούτε μια φορά.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ