ΑΕΚ

Το ξεμούδιασμα έγινε "γενική πρόβα"

Το ξεμούδιασμα έγινε "γενική πρόβα"
Κετσπάγια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι εξελίξεις με την έναρξη του πρωταθλήματος, άλλαξαν και τον χαρακτήρα αλλά και την σημασία του σημερινού (3/9) φιλικού της ΑΕΚ στην Κύπρο. Το Sport24 έχει το ρεπορταζ.

Όταν στην ΑΕΚ οριστικοποιούσαν το σημερινό (3/9) φιλικό με την Ανόρθωση, δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Ο Τιμούρ Κετσπάγια περισσότερο είχε στο μυαλό του περίπου ένα ξεμούδιασμα που θα κρατούσε υποτυπωδώς τους ποδοσφαιριστές του σε αγωνιστικό ρυθμό.

Ούτε καν ήξερε ο τεχνικός της ΑΕΚ, όταν έκλεινε το φιλικό, αν θα ήταν έτοιμοι για να πάρουν αγωνιστικά λεπτά, ο Λέσκοτ και ο Χριστοδουλόπουλος.

Όμως οι χθεσινές (2/9) εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που δείχνουν πως το πιθανότερο είναι πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο (10/9), άλλαξαν και τον χαρακτήρα του σημερινού φιλικού. Διαφοροποίησαν την σημασία του ματς αλλά και την βαρύτητα των συμπερασμάτων, που θέλει να βγάλει ο Κετσπάγια. Πλέον το παιχνίδι αυτό, αποτελεί την γενική πρόβα της ΑΕΚ, ενόψει της πρεμιέρας των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα. Βλέπετε, μέχρι το προσεχές Σάββατο, η Ένωση δεν πρόκειται να προλάβει να παίξει άλλο φιλικό.

Βεβαίως ο Κετσπάγια σ’ αυτή την πρόβα τζενεράλε θα έχει και τις απουσίες των διεθνών Μάνταλου και Μπακασέτα, αλλά και του τραυματία Σιμόες. Ωστόσο υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα που πλέον θέλει να δει ο τεχνικός της ΑΕΚ στο φιλικό. Με δεδομένο πως την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το πρωτάθλημα, ο Κετσπάγια δεν θα διαπιστώσει σήμερα απλώς σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Λέσκοτ και ο Χριστοδουλόπουλος. Θέλει να δει αν είναι σε θέση και σε… ετοιμότητα, για να μπορέσουν να δώσουν το παρών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Άλλωστε ανάμεσα στο σημερινό φιλικό και στο επίσημο ματς, θα μεσολαβήσουν μόλις πέντε προπονήσεις. Επομένως η αγωνιστική εικόνα που θα δείξουν σήμερα ο Λέσκοτ και ο Λάζαρος, σε μεγάλο βαθμό θα είναι ενδεικτική, για το πόσο μπορεί να τους υπολογίζει για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κετσπάγια.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Ροντρίγκες. Μπορεί ο Πατίτο να είναι πολύ περισσότερο καιρό στις προπονήσεις της ομάδας απ’ ότι ο Λέσκοτ και ο Λάζαρος. Αλλά όπως όλοι οι προερχόμενοι από την Λατινική Αμερική, χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο για να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και πατήματα. Στο σημερινό ματς ο Ροντρίγκες θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ, μετά το φιλικό με τα Τρίκαλα στις αρχές Αυγούστου. Και ο Κετσπάγια θέλει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ροντρίγκες και πλέον αν μπορεί να τον υπολογίζει για το αρχικό σχήμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ