ΑΕΚ

Το κρίσιμο δίλημμα του Χιμένεθ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η απόφαση που θα πάρει ο Μανόλο Χιμένεθ για το σχηματισμό της άμυνας, θα κρίνει και το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Φτάνοντας πλέον σε απόσταση τριών ημερών από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Μανόλο Χιμένεθ είναι σε θέση να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το διαθέσιμο οπλοστάσιο.

Και ανάλογα θα πράξει, ως προς τις αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο. Σε πρώτη φάση, ο τεχνικός της ΑΕΚ φαίνεται πως έχει δίλημμα, ως προς την διάταξη της αμυντικής γραμμής.

Κάτι που προέκυψε και απ’ όσα δούλεψε ο Χιμένεθ, την Πέμπτη (16/2) στην προπόνηση στα Σπάτα. Και η απάντηση σ’ αυτό το δίλημμα, θα κρίνει και το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, στο ντέρμπι της Κυριακής (19/2).

Ο Χιμένεθ φαίνεται πως εξακολουθεί να έχει στο μυαλό του, την εκδοχή ενός σχήματος με τριάδα στην άμυνα. Έστω και αν όπως όλα δείχνουν, ο Γκάλο δεν θα καταφέρει τελικά να παίξει, ενώ ο Μπακάκης είναι τιμωρημένος. Στην σκέψη του Ισπανού τεχνικού, εξακολουθεί να… στριφογυρίζει η προοπτική της τριάδας στο κέντρο της άμυνας.

Κάτι που φανέρωσε και η σημερινή άσκηση, με επιθέσεις απέναντι στην τριάδα Κολοβέτσιου, Λαμπρόπουλου και Βράνιες. Βεβαίως αν ο Χιμένεθ αποφασίσει να πάει σ’ έναν τέτοιο σχηματισμό στην άμυνα, είναι πιο πιθανό να πάει ο Γιόχανσον σε ρόλο λίμπερο. Και από εκεί και πέρα να αποφασίσει ο Ισπανός, αν την δεξιά πλευρά θα την αναλάβει ολόκληρη ο Βράνιες ή ο Χριστοδουλόπουλος. Κάτι που έτσι κι αλλιώς συνιστά ρίσκο.

Αντίθετα η εκδοχή με τετράδα στην άμυνα και τον Βράνιες σε ρόλο δεξιού μπακ, μοιάζει πιο ορθόδοξη. Όμως στο μυαλό του τεχνικού της ΑΕΚ, είναι και η τριάδα. Βεβαίως οριστική απόφαση ο Χιμένεθ δεν έχει πάρει. Δίλημμα έχει ο Ισπανός και οριστικές αποφάσεις θα πάρει στις τελευταίες δυο προπονήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως η διάταξη της άμυνας, θα κρίνει τελικά αν η ΑΕΚ θα πάει στο ντέρμπι με σύστημα 3-5-2 ή 4-4-1-1.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ