ΑΕΚ

Το "κοσκίνισμα" στο Κίελτσε

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ξεκάθαρη εικόνα για το υλικό της ΑΕΚ που θα παραλάβει, όμως το τελικό "κοσκίνισμα" στο ρόστερ θα το κάνει στην Πολωνία.

Για το ρόστερ της ΑΕΚ η εικόνα που έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ξεκάθαρη. Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Εβρίτης τεχνικός, στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ. Μάλιστα το γεγονός πως γνωρίζει το υλικό της ομάδας, του έδωσε το πλεονέκτημα να μπορεί να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του πλάνου για τη νέα σεζόν, χωρίς να χρειαστεί να χάσει χρόνο για… μελέτη

Από την άλλη μεριά, ο Ουζουνίδης ξέρει καλά, πως είναι διαφορετικό να παρατηρείς ένα ρόστερ από την κερκίδα και την τηλεόραση και διαφορετικό να δουλεύεις μαζί του μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και με παίκτες, τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά από το παρελθόν, έχει δουλέψει σ’ άλλο περιβάλλον και υπό διαφορετικές συνθήκες. Γι' αυτό και ο Ουζουνίδης περιμένει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Κίελτσε, προκειμένου να σχηματίσει οριστική εικόνα για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Μάλιστα θέλει να κάνει στην Πολωνία και το τελικό «κοσκίνισμα» του ρόστερ. Να τσεκάρει δηλαδή και κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που είτε δεν έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες τη σεζόν που πέρασε, είτε για τους οποίους ο ίδιος δεν έχει ακόμα μια ξεκάθαρη άποψη, για το πόσο και εάν μπορούν να βοηθήσουν και να ταιριάξουν στην ΑΕΚ που θέλει να κτίσει.

Και πάνω σ’ αυτά που θα δει στο Κίελτσε, θα πάρει κάποιες οριστικές αποφάσεις που αφορούν συγκεκριμένους παίκτες και το μέλλον τους. Κάτι που ο Ουζουνίδης δεν θέλει να κάνει, πριν δει και δουλέψει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ακόμα και την πρακτική εφαρμογή των σκέψεων που κάνει για αλλαγές θέσεων σε κάποιους παίκτες, θέλει να τεστάρει ο 49χρονος τεχνικός στο Κίελτσε. Εξ ου και η ματαίωση του ενός εκ των τριών φιλικών. Ο Ουζουνίδης όχι μόνο θεωρούσε πως δεν έχουν νόημα δυο τεστ μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Αλλά έχει και ως προτεραιότητα την πολλή δουλειά στις προπονήσεις και όχι τα φιλικά, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ