ΑΕΚ

Το έχει ξανακάνει ο Χιμένεθ

Το έχει ξανακάνει ο Χιμένεθ

Το Sport24.gr θυμάται την προηγούμενη φορά που ο Μανόλο Χιμένεθ εισήλθε στα αποδυτήρια με σκοπό να "ντοπάρει" τους παίκτες του βασιζόμενος σε λόγια αντιπάλων. Κατεγράφη 6 χρόνια πριν, το Μάρτιο του 2011.

Αυτές είναι ευκαιρίες που Χιμένεθ δεν αφήνει χαμένες επιχειρώντας να προκαλέσει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του, να τους "ντοπάρει" ψυχολογικά, να τους δώσει "το μαχαίρι στα δόντια" πριν από μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση.

Το "κρέμασμα" της δήλωσης του Κώστα Φορτούνη στα αποδυτήρια, είχε προηγούμενο, βέβαια όχι απέναντι σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά σε μια σειρά δημοσιευμάτων και δηλώσεων ανθρώπων του ΠΑΟΚ, το Μάρτιο του 2011. Τότε, πάλι πριν από ρεβάνς ημιτελικού Κυπέλλου, η ΑΕΚ ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Τούμπα με το πρώτο ματς να έχει τελειώσει στο 0-0.

Μερίδα του Τύπου της Θεσσαλονίκης, θεωρούσε την υπόθεση τελειωμένη και την πρόκριση δεδομένη, ενώ παίκτες του ΠΑΟΚ έλεγαν παρόμοια πράγματα με αυτά που εκστόμισε ο Φορτούνης, αλλά ακόμα πιο μεγαλόστομα. Όπως το "Καληνύχτα ΑΕΚ στην Τούμπα" του τότε αριστερού μπακ Λίνο ή το "το πάρτι του τελικού δεν χάνεται, η ΑΕΚ θα υποκύψει στην ανωτερότητά μας", του φορ Μουσλίμοβιτς (εφημερίδες ΣΠΟΡ του Βορρά και MetroSport).

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ο Χιμένεθ, παρακολουθούσε, μάθαινε, τα είχε όλα συγκεντρώσει και όταν θεώρησε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή, μίλησε στα αποδυτήρια με τρόπο αποφασιστικό: "Η Θεσσαλονίκη σας έχει τελειώσει. Όλοι γύρω από τον ΠΑΟΚ και μέσα σε αυτόν είναι βέβαιοι ότι θα αποκλειστείτε. Νομίζω ότι κάτι έχετε να τους αποδείξετε. Αυτή είναι η δική σας ώρα, οι απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο".

Η ΑΕΚ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 48ο λεπτό του αγώνα με κεφαλιά του Τραϊανού Δέλλα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νάτσο Σκόκο. Σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τα μεγάλης έκτασης έκτροπα τα οποία συνέβησαν (μεταξύ των οποίων η φωτοβολία που έβαλε φωτιά στη φανέλα του Σεμπάστιαν Σάχα), η Ένωση ήταν αυτή που έπρεπε προκειμένου να πάρει την πρόκριση στον τελικό (1-0).

Όπως μάλιστα προκύπτει από παραδοχές των τότε ποδοσφαιριστών της, εκείνη η κίνηση του Μανολο είχε πιάσει τόπο λειτουργώντας συσπειρωτικά σε μια περίοδο που τα αποδυτήρια είχαν χωριστεί σε Έλληνες και ξένους λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της τότε διοίκησης και τις λιγοστές πληρωμές που συνήθως γίνονταν μόνο προς την πλευρά των αλλοδαπών.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ