ΑΕΚ

Το έμπειρο "δεξί χέρι" του Μοράις

Το έμπειρο "δεξί χέρι" του Μοράις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε όλο το τιμ του Πορτογάλου τεχνικού, Ζοζέ Μοράις. Ο έμπειρος Μπρίτο θα είναι ο στενός συνεργάτης του κόουτς της Ένωσης. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Ζοάο Κούνια, που θα πάρει θέση γυμναστή στην ΑΕΚ μαζί με τον Παναγιώτη Βούλγαρη, είχε ήδη προλάβει να έρθει από χθες (19/10) στην Αθήνα και μάλιστα ήταν παρών και στην πρώτη προπόνηση του Μοράις στα Σπάτα. Σήμερα (20/10) συμπληρώθηκε και το υπόλοιπο τιμ των συνεργατών του Πορτογάλου τεχνικού.

"Δεξί χέρι" του Μοράις, θα είναι ο Μπαλτεμάρ Μπρίτο. Ο 64χρονος Βραζιλιάνος ήταν ο πρώτος βοηθός του Μουρίνιο στο μακρινό 2001. Και έμεινε δίπλα στον Special one, μέχρι και την πρώτη θητεία στην Τσέλσι. Είναι εξαιρετικά έμπειρος και είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται τυφλά ο Μοράις.

Το τιμ του Πορτογάλου συμπληρώνει και ο Ισπανός Χαϊμέ Γκαρθία Χιλ, που επίσης έχει περάσει από την "ομάδα" του Μουρίνιο και θα είναι ο αναλυτής των αγώνων. Στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ παραμένει και ο Βούλγαρης ως γυμναστής, αλλά και φυσικά ο προπονητή τερματοφυλάκων Κώστας Καμπόλης.

Αναλυτικά τα βιογραφικά των τριών συνεργατών του Μοράις, όπως τα έδωσε στην ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας, η ΠΑΕ ΑΕΚ:

Ο Μπαλτεμάρ Μπρίτο, ο πρώτος βοηθός του Ζοζέ Μοράις, είναι γεννημένος στις 9 Ιανουαρίου 1952 στο Ρεσίφε της Βραζιλίας και αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός σε πολλές ομάδες της Πορτογαλίας ολοκληρώνοντας την καριέρα του το 1988. Στα δύο τελευταία ματς της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπήρξε παίκτης-προπονητής της Βαρζίμ. Ηταν ο πρώτος βοηθός του Ζοζέ Μουρίνιο στη Λεϊρία το 2001 και έμεινε δίπλα του για έξι σεζόν μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας στην Τσέλσι το 2007. Εκτοτε ακολούθησε καριέρα πρώτου προπονητή με πρώτο σταθμό την πορτογαλική Μπελενένσες.

Ο Ζοάο Κούνια, Πορτογάλος, γεννημένος στις 11 Αυγούστου 1975 στο Πόρτο, θα είναι γυμναστής του Ζοζέ Μοράις μαζί με τον Παναγιώτη Βούλγαρη, ο οποίος παραμένει στο τιμ. Αποτέλεσε και κατά το παρελθόν συνεργάτη του Ζοζέ Μοράις με τελευταίο σταθμό την τουρκική Αντάλιασπορ. Πριν από την τουρκική ομάδα ανήκε στο προπονητικό τιμ του Κάρλος Καρβαχάλ στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, ενώ έχει εργαστεί στο τιμ του Ρουί Φαρίας, νυν βοηθού του Ζοζέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ζοάο Κούνια διδάσκει ως καθηγητής ποδοσφαίρου στο τμήμα φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου του Πόρτο.

Ο Χάιμε Γκαρθία Χιλ, Ισπανός, γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1980 στη Μαδρίτη, είναι analyst και video editor, ενώ έχει και τις ιδιότητες του graphic designer και του analyst at scouting. Συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Ζοζέ Μοράις στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν βοηθός του Ζοζέ Μουρίνιο και εκείνος αναλυτής αγώνων στο τιμ της ισπανικής ομάδας. Τελευταία φορά ήταν μαζί στην Αντάλιασπορ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ