ΑΕΚ

Το ελληνικό... όνειρο του Μοράις

Το ελληνικό... όνειρο του Μοράις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, Ζοσέ Μοράις, μίλησε στο match program του αποψινού παιχνιδιού με τον Πανιώνιο και έκανε μια... αποκάλυψη.

Το όνομα του Ζοσέ Μοράις ήταν μάλλον άγνωστο στον κόσμο της ΑΕΚ. Ενώ η λογική έλεγε πως και η ΑΕΚ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα ήταν καθόλου στον μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού, όταν δούλευε σε Ίντερ, Ρεάλ και Τσέλσι. Ωστόσο ο Μοράις έκανε την... ανατροπή. Μιλώντας στο match program του αποψινού ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, αποκάλυψε πως για λόγους που και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει ακριβώς, πάντα ήθελε να δουλέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και αυτό διότι λόγω 2004 και λόγω Σάντος, το έβρισκε ελκυστικό.

«Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αλλά η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό μου είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον! Και όχι μόνο βεβαίως γιατί πρόκειται για μία υπέροχη χώρα! Αλλά και για το ποδόσφαιρό της! Έζησα μέσα από το γήπεδο την επιτυχία στο Euro του 2004. Είναι κάτι που μου είχε προξενήσει εντύπωση, όχι μόνο ως κάτι που χαρακτηρίστηκε θαύμα, αλλά και ως ποδοσφαιρικό επίτευγμα.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είχα πάντα ενδιαφέρον για να δουλέψω εδώ.Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά είναι πολύς καιρός από τότε που άρχισα να παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα ποδοσφαιρικά πράγματα στη χώρα σας, εκτός του ότι την λατρεύω πολύ σαν χώρα. Θα σας πάω πίσω στο 2004 και στη μεγάλη επιτυχία της χώρας σας στο Euro που έγινε στην Πορτογαλία.

Δεν είναι ότι παρακολούθησα τα πάντα από κοντά, ούτε η μεγάλη έκπληξη, αλλά η πρώτη μου στην ουσία γνωριμία με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά από τότε είχα πάντα ενδιαφέρον και την επιθυμία να δουλέψω εδώ. Ήταν και η παρουσία του Φερνάντο Σάντος για πολλά συνεχόμενα χρόνια στην Ελλάδα, είναι και αυτό που μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η επιτυχία του στη χώρα σας και κυρίως στον πάγκο της ΑΕΚ. Και από εκεί και πέρα δεν μου ήταν άγνωστη η νέα μου ομάδα. Πρόκειται για σύλλογο που είναι γνωστός και απολαμβάνει σεβασμού ως μία σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες και μεγάλες επιτυχίες κατά το παρελθόν.

Μία ομάδα με φανατικούς οπαδούς, μία ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή, μία ομάδα που σου δίνει όλα τα εχέγγυα για να δουλέψεις. Όλα αυτά είναι στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που έμαθα το ενδεχόμενο να αναλάβω την ομάδα. Δεν είναι και λίγα. Και από εκεί και πέρα καταλαβαίνετε ότι για εμένα η ΑΕΚ δεν αποτελεί μόνο πρόκληση για την προπονητική μου καριέρα και για όλα όσα έχω θέσει ως προσωπικούς στόχους. Ταυτόχρονα η ΑΕΚ αποτελεί για εμένα τεράστια ευθύνη και είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να εκπληρώνουν μέχρι το τέλος τις ευθύνες που αναλαμβάνουν. Μπροστά μου από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο δουλειά. Είναι πολλά αυτά που με περιμένουν πλέον».

Μάλιστα στοmatchprogram, η ΑΕΚ αποκαλύπτει και τις πρώτες κουβέντες του Μοράις στους ανθρώπους της ομάδας, πριν πέσουν οι… υπογραφές.

«Είμαι άνθρωπος που συνεχώς ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και ειδικά στην Ευρώπη. Και η ελληνική είναι μία από τις ευρωπαϊκές λίγκες. Είμαι ενήμερος για το τι συμβαίνει στην ΑΕΚ, παρακολουθούσα τους αγώνες, ξέρω για την ομάδα, όμως ποτέ δεν ξέρεις αρκετά, αν δεν αρχίσεις να δουλεύεις μαζί της. Περιμένω λοιπόν να αρχίσω δουλειά και να μπω για τα καλά μέσα στην ομάδα. Όσα είδα απ’ έξω, μου προκάλεσαν θετικές εντυπώσεις και ελπίζω αυτές οι εντυπώσεις να είναι σωστές» ήταν μία από τις πρώτες του ατάκες μετά τη συμφωνία του με την ΑΕΚ.

Ενώ το πρώτο που ξεκαθάρισε ο Ζοζέ Μοράις στα συζητήσεις του με τη διοίκηση της ΑΕΚ ήταν η… μάχη που πρέπει να δοθεί μέσα στα αποδυτήρια. Το δόγμα του είναι ότι «ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται» και αυτό που πιστεύει είναι ότι οι μάχες κερδίζονται όταν όλοι είναι ενωμένοι: «Όταν είμαστε όλοι μαζί, δεν είναι τίποτα αδύνατο. Η ομάδα έχει πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και ο στόχος όλων είναι να την ξανακάνουμε πρωταθλήτρια. Πιστεύω σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, πιστεύω στους οπαδούς και δεν είναι τίποτα αδύνατο, αν είμαστε ενωμένοι».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ