ΑΕΚ

Το "ελιξίριο" της ζωής για Αλμέιδα

Το "ελιξίριο" της ζωής για Αλμέιδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ούγκο Αλμέιδα βρήκε ξανά τον εαυτό του, ξεπερνά ακόμα και τραυματισμούς και υπάρχει λόγος. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι γεγονός πως όσα έχει προλάβει να κάνει ο Ούγκο Αλμέιδα μόλις σε σχεδόν δυο μήνες στην ΑΕΚ, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μ’ όσα έκανε ή του καταλόγισαν πως έκανε, τα δυο τελευταία χρόνια. Ο Πορτογάλος φορ πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο επίσημο ματς της Ένωσης, ενώ είχε πετύχει συνολικά δυο γκολ στις ομάδες από τις οποίες πέρασε την τελευταία διετία.

Στην ΑΕΚ έκανε διπλές προπονήσεις το πρώτο διάστημα προκειμένου να βρει τον ρυθμό του και χθες (14/9), μπήκε στους κανονικούς ρυθμούς δουλειάς στα Σπάτα, παρόλο που οι ενοχλήσεις στη μέση του από τον τραυματισμό στο ματς με την Ξάνθη δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Και όλα αυτά ενώ από τις ομάδες που πέρασε την τελευταία διετία, του είχαν προσάψει αδιαφορία στις προπονήσεις και έλλειμμα διάθεσης στη δουλειά.

Βεβαίως ο ίδιος ο Αλμέιδα παραδέχθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της πατρίδας του, πως τα δυο τελευταία χρόνια είχε πιάσει… πάτο. Στην ΑΕΚ όμως δείχνει να έχει ξαναβρεί τον εαυτό του. Παρόλο που ακόμα δεν έχει κλείσει καλά – καλά δυο μήνες στην ομάδα.

Κι όμως, στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα δείχνει ήδη να αναγεννήθηκε. Κυρίως διότι βρήκε όλα όσα είχε χάσει τα δυο προηγούμενα χρόνια και τα οποία είχε απόλυτη ανάγκη πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως ποδοσφαιριστής. Κάτι που επιδρά καταλυτικά και στην εικόνα που βγάζει μέσα στο γήπεδο. Τόσο στις προπονήσεις, όσο στα ματς.

ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Προφανώς και για τον Αλμέιδα είναι πολύ σημαντικό να του δείχνουν πως τον εμπιστεύονται. Το είχε στην Βέρντερ και έκανε πράγματα και θαύματα. Το είχε στην Μπεσίκτας και ήταν από τους αγαπημένους της εξέδρας. Όμως τα δυο τελευταία χρόνια το έχασε. Στην Τσεζένα τον αμφισβήτησαν, στην Ρωσία περνούσε απαρατήρητος και σχεδόν αόρατος και στο Ανόβερο τον κατηγόρησαν ακόμα και πως «καρφώνει» τα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας στους αντιπάλους.

Στην ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή του έδωσαν να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι για το αγωνιστικό πρότζεκτ της ομάδας. Και σε κάθε του βήμα σχεδόν, εισπράττει την εμπιστοσύνη της ομάδας και του κόσμου. Κάτι που τον έχει βοηθήσει να ξαναβγει την αυτοπεποίθηση του.

Την προηγούμενη Κυριακή (11/9) μετά το ματς με την Ξάνθη, ο Αλμέιδα δεν μπορούσε να περπατήσει από τους πόνους στη μέση μετά τον τραυματισμό του. Και όταν έβγαινε από το γήπεδο ως αλλαγή, έσφιξε τα δόντια, προκειμένου να σταθεί για δευτερόλεπτα πριν αποχωρήσει και να ανταποδώσει το χειροκρότημα στην εξέδρα που φώναζε ρυθμικά το όνομα του. Ήταν σαν να είχε εξαφανιστεί ο πόνος.

ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ... ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ

Το πρώτο που έκανε ο Αλμέιδα όταν υπέγραψε στην ΑΕΚ, ήταν να βρει σπίτι και να εγκατασταθεί, προκειμένου να φύγει από το ξενοδοχείο. Για τον Πορτογάλο φορ παίζει μεγάλο ρόλο η… οικιακή γαλήνη και ευτυχία. Περίπου μια εβδομάδα μετά την μετακόμιση του, ο Αλμέιδα «πόσταρε» μια φωτογραφία στο Facebook με τη θέση στο μπαλκόνι του και έγραψε πως «αρχίζω να ερωτεύομαι την πόλη και τους ανθρώπους της».

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, ο Πορτογάλος ζούσε στο μακρινό Ντάγκεσταν, όπου, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη του, σκοτωνόντουσαν άνθρωποι από πυροβολισμούς στον δρόμο και μπροστά στα μάτια του. Στην Αθήνα ο Αλμέιδα είναι ευτυχισμένος. Και αυτό του βγαίνει στην δουλειά του στις προπονήσεις. Την απολαμβάνει την ζωή του στην ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα είναι σχετικά κλειστός χαρακτήρας. Όμως σε κάθε ευκαιρία μοιράζεται σκέψεις του με τον κόσμο, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. Πολύ συχνά μάλιστα μαζί με συμπαίκτες του.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην A’ Bola, ο Αλμέιδα παραδέχθηκε πως «ήρθα στην ΑΕΚ για να ξαναγίνω ευτυχισμένος». Και αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει και είναι και ο λόγος που σκοράρει και ο λόγος που ξεπερνά σε χρόνο μηδέν τραυματισμό στη μέση.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ