ΑΕΚ

Το δίλημμα του Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δυο βαθμολογικά αδιάφορα παιχνίδια πρωταθλήματος για την ΑΕΚ κόντρα σε Κέρκυρα (29/04) και Απόλλωνα Σμύρνης (06/05) φέρνουν ένα δίλημμα στον Μανόλο Χιμένεθ.

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μια εβδομάδα από τότε που οι παίκτες της ΑΕΚ σφράγισαν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μπροστά σε 60.000 κόσμο. Κι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξεφύγει το μυαλό τους απ’ όλο αυτό που έζησαν, ενώ δεδομένα κανείς από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν περίμενε πως θα παίξει στα δυο τελευταία ματς πρωταθλήματος, χωρίς κανένα βαθμολογικό άγχος.

Βεβαίως, ο Χιμένεθ έχει απαιτήσει αγωνιστική προσήλωση και νίκες και στα δυο ματς. Όμως στην πραγματικότητα εκείνο που έχει μπροστά του ο Ισπανός τεχνικός ενόψει και του αυριανού (29/4) ματς στην Κέρκυρα, αλλά και αυτού της τελευταίας αγωνιστικής με τον Απόλλωνα, είναι ένα δίλημμα.

Από την μια πλευρά, είναι ο αγωνιστικός ρυθμός που θέλει ο Χιμένεθ να κρατήσει η ομάδα, προκειμένου να φτάσει "ετοιμοπόλεμη" στον τελικό του Κυπέλλου στις 12 Μαΐου. Αυτό φυσικά σημαίνει όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές στο βασικό σχήμα και όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια ποδοσφαιριστών που προορίζονται για να δώσουν την μάχη του τελικού.

Από την άλλη μεριά όμως, είναι και οι ευκαιρίες που σίγουρα ο Χιμένεθ θέλει να δώσει σε κάποιους παίκτες, σ’ αυτά τα δυο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει όσο το δυνατόν περισσότερες αλλαγές στην ενδεκάδα και όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, σε ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

Δεν μπορεί να έχει και τα δυο ο Ισπανός τεχνικός. Οι υποχρεωτικές απουσίες του Αραούχο, του Λάζαρου, του Βράνιες και του Χουλτ από το ματς της Κέρκυρας, βοηθούν κάπως την απόφαση του Χιμένεθ σ’ αυτό το δίλημμα. Αλλά όχι και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, όταν και θα είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι αλλά και ο τελικός θα απέχει μόλις μια εβδομάδα.

Το σίγουρο είναι πως καταρχήν στο αυριανό παιχνίδι στην Κέρκυρα, ο Γιακουμάκης θα ξεκινήσει βασικός, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα θα διεκδικήσουν οι Γαλανόπουλος, Μοράν, Αϊντάρεβιτς αλλά και ο Τζανετόπουλος στο κέντρο της άμυνας.

Σίγουρο είναι επίσης πως ο Χιμένεθ θα επιδιώξει και στα δυο ματς να δώσει αγωνιστικά λεπτά και στον Μάνταλο, για να ανεβάσει τον βαθμό ετοιμότητας του. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως ο Ισπανός τεχνικός, δεν πρόκειται να αφήσει ανενεργούς σ’ αυτά τα δυο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, παίκτες που έχει στο μυαλό του πως θα ξεκινήσουν στην βασική ενδεκάδα του τελικού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ