ΑΕΚ

Το δίλημμα του Χιμένεθ για τον ΠΑΟΚ

MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΑΕΚ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ "ψάχνεται" για το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής (14/05) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ έχει την σημασία του, για λόγους ψυχολογικής "ντόπας" των ποδοσφαιριστών, που ο πρώτος αντίπαλος για τα πλέι οφ, είναι ο ίδιος μ’ αυτόν που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου. Από την άλλη μεριά, ο Ισπανός τεχνικός ξέρει καλά πως το ματς της Κυριακής (14/05) στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα είναι εντελώς διαφορετικό, απ’ αυτό του Πανθεσσαλικού.

Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει πως τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου, θα είναι διαφορετικά. Επομένως ο Χιμένεθ θα κληθεί να φτιάξει ένα αγωνιστικό πλάνο αφενός παίρνοντας στοιχεία από τον τελικό του κυπέλλου και αφετέρου λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες του κυριακάτικου παιχνιδιού.

Γι' αυτό άλλωστε και οι αποφάσεις του Ισπανού τεχνικού, δεν είναι διόλου εύκολες. Μάλιστα και στη σημερινή (11/05) προπόνηση στα Σπάτα, ο Χιμένεθ έδειξε στις ασκήσεις τακτικής με "μπερδεμένες" τρεις ομάδες, πως ακόμα το… ψάχνει, χωρίς να έχει κάνει ακόμα οριστικές επιλογές. Ο Ισπανός τεχνικός καταρχήν θα αποφασίσει αν θα διατηρήσει το ίδιο σύστημα με τον τελικό του κυπέλλου ή θα σκεφτεί την επαναφορά του 4-3-3.

Και από εκεί και πέρα, αν τελικά επιλέξει ίδιο σχήμα, δηλαδή το 4-4-1-1, αν θα προχωρήσει σ’ αλλαγές προσώπων. Προφανώς ο Χιμένεθ θα βάλει στην… εξίσωση και την κούραση και την φρεσκάδα που χρειάζεται ομάδα. Και ως εκ τούτου παίκτες όπως ο Βάργκας, ο Μπακασέτας ή και ο Αϊντάρεβιτς αν υπάρξει ενδεχόμενο αλλαγής σχήματος, θα "παίξουν" στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ