ΑΕΚ

Το δίλημμα του Σκόκο και ο… Δεκέμβρης

Το δίλημμα του Σκόκο και ο… Δεκέμβρης
Νάτσο Σκόκο

Η ΑΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Νάτσο Σκόκο και περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο όταν ο παίκτης θα νιώθει πιο... ελεύθερος.

Αν σας πούμε πως η ΑΕΚ έχει ως μεγάλο στοίχημα την επιστροφή του Νάτσο Σκόκο, δεν θα κομίσουμε γλαύκας εις τας Αθήνας.

Ήδη από προ πολλών μηνών οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αποφασίσει πως μια τέτοιου είδους κίνηση θα ήταν η ιδανικότερη για να απογειώσει αγωνιστικά την ομάδα αλλά και τον ενθουσιασμό του κόσμου (και ως εκ τούτου και των διαρκείας).

Μάλιστα μια κίνηση με τόσα πολλά (πολυεπίπεδα) οφέλη, δεν θα κολλούσε στο οικονομικό κομμάτι.

Όμως η αλήθεια είναι πως περνά μέσα από δαιδαλώδεις ατραπούς και εξακολουθεί να είναι μια πολύ περίπλοκη περίπτωση. Κυρίως διότι για τον ίδιο τον Νάτσο Σκόκο είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι να πει το «ναι» στην ΑΕΚ, αλλά να αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Νιούελς. Ήταν ήδη δύσκολο ακόμα και πριν αλλάξει η τεχνική ηγεσία. Ακόμα και όταν στον πάγκο καθόταν ο Τόλο Γκαλιέγο, ο Σκόκο είχε διαμηνύσει στους ανθρώπους της Ένωσης πως δεν θα ήθελε να αφήσει μεσούσης της σεζόν στα κρύα του λουτρού τη Νιούελς. Δεν θα ήθελε να φανεί ότι προδίδει τον κόσμο της ομάδας. Παρόλο που τότε ήταν σε κόντρα με τον προπονητή. Είναι βλέπετε τεράστιο το δέσιμο του Σκόκο με τη Νιούελς και τους οπαδούς της.

Τώρα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Λούκα Μπερνάρντι, επιστήθιος φίλος του Σκόκο. Ο «Υδραυλικός» ξέρει πως ο νέος προπονητής τον χρειάζεται. Και ας μην έχει γίνει ακόμα το μεταξύ τους τετ α τετ, όπως είχε προαναγγείλει ο Μπερνάρντι όταν ανέλαβε. Ο Σκόκο είχε δημόσια εκφράσει την προτίμηση του στο συγκεκριμένο προπονητή, όσο ήταν σε εξέλιξη η κούρσα της διαδοχής του Γκαλιέγο. Από τη μέρα όμως που ανέλαβε ο Μπερνάρντι, ο Σκόκο δεν έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για τη νέα τεχνική ηγεσία.

Δελεάζεται αλλά…

Η προοπτική να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ, βρίσκεται στο μυαλό του Σκόκο. Και όσο οι «κιτρινόμαυροι» εξακολουθούν να την τροφοδοτούν, ασκώντας πιέσεις, παραμένει στο μυαλό και ενδεχομένως γιγαντώνεται. Τον δελεάζει τον Σκόκο η επιστροφή σε μια ομάδα που αισθάνεται καλά και σε μια πόλη που πέρασε καλύτερα. Αλλά αναγκαστικά βάζει αυτό το δέλεαρ στη μια μεριά της ζυγαριάς της τελικής του απόφασης και στην άλλη μπαίνει το τεράστιο δέσιμο με τη Νιούελς (που «παραμένει το σπίτι μου» όπως λέει) και η φιλία με τον Μπερνάρντι.

Ο Δεκέμβρης είναι κοντά

Σ’ αυτό το δίλημμα που έχει προκύψει, ο Σκόκο μπορεί και να επιχειρήσει να απαντήσει δια… τρίτης λύσης. Ήτοι, να συζητήσει με την ΑΕΚ την μετακόμιση του στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη. Όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η σεζόν στην Αργεντινή και δεν θα θεωρηθεί ούτε πως παρατάει μεσούσης της περιόδου τη Νιούελς, ούτε πως αφήνει στα κρύα του λουτρού τον Μπερνάρντι. Βεβαίως στην ΑΕΚ δεν είναι θετική μ’ αυτή την προοπτική. Θέλουν τον Σκόκο τώρα και είναι λογικό. Όμως αν προκύψει και στην ΑΕΚ ένα δίλημμα του τύπου «ή τον Δεκέμβρη ή ποτέ» για τον Σκόκο, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Όσο για τη Νιούελς με την οποία ο «Υδραυλικός» έχει συμβόλαιο και μάλιστα για ακόμα τέσσερα χρόνια, ελάχιστα θα μπορεί να κάνει, αν ο παίκτης αποφασίσει να φύγει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ