ΑΕΚ

Το δίλημμα του Κετσπάγια

Το δίλημμα του Κετσπάγια
Κετσπάγια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία μόνο θέση "παίζεται" στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν απέναντι στην Σεντ Ετιέν.

Για την σύνθεση της αμυντικής τετράδας και για τους δυο χαφ ακριβώς μπροστά σ’ αυτή την τετράδα στο ματς της Πέμπτης(28/7) με την Σεντ Ετιέν, ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει πάρει τις αποφάσεις του εδώ και μέρες. Άλλωστε, όπως έχετε διαβάσει ήδη στοSport24.gr, με την ίδια αμυντική σύνθεση, ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει δουλέψει επισταμένως σ’ όλες τις τελευταίες προπονήσεις.

Επίσης ο Μάνταλος και ο Μπαρμπόζα, δεν… κουνιόνται από την ενδεκάδα, ούτε ο Ανέστης κάτω από τα δοκάρια. Ενώ ο αποκλεισμός του Αλμέιδα από την αποστολή για την Γαλλία, ξεκαθάρισε το… τοπίο και ως προς τον σέντερ φορ. Με τον Πέκχαρτ να κερδίζει την θέση.

Επομένως το μοναδικό ερωτηματικό ως προς την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Κετσπάγια στο πρώτο ματς με την Σεντ Ετιέν, αφορά την… έτερη θέση στα εξτρέμ. Είναι ένα δίλημμα που ο τεχνικός της ΑΕΚ «κουβαλά» εδώ και πολλές μέρες. Και που δεν απαντήθηκε ούτε στην τελευταία δοκιμή που έκανε ο Κετσπάγια επί ελληνικού εδάφους. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δοκίμασε με τους «βασικούς» σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και τον Ρόναλντ Βάργκας αλλά και στη συνέχεια και τον Χρήστο Αραβίδη. Όπερ σημαίνει, πως ο τεχνικός της ΑΕΚ θα μπει σήμερα (27/7) στο αεροπλάνο για την Γαλλία, χωρίς να έχει πάρει οριστική απόφαση.

Επί της ουσίας το δίλημμα που έχει ο Κετσπάγια, είναι ανάμεσα στο πάθος και τα τρεξίματα και στην τεχνική. Ο Χρήστος Αραβίδης από τον ρόλο του εξτρέμ μπορεί να προσφέρει αμυντικές βοήθειες στο ακραίο μπακ, μπορεί να βγάλει πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα και μπορεί να δώσει και πάθος στην ομάδα. Από την άλλη μεριά ο Ρόναλντ Βάργκας έχει εξαιρετική τεχνική, έχει εμπνεύσεις που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή και έχει και πολύ καλά στημένα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξέρει πως και ο Αραβίδης αλλά και ο Βάργκας είναι σημαντικά εργαλεία για την μηχανή της ομάδας. Όμως καλείται να απαντήσει στο ερώτημα, ποιος εκ των δυο μπορεί να προσφέρει περισσότερα, στο σημαντικό παιχνίδι και με τις συγκεκριμένες αγωνιστικές απαιτήσεις. Πιθανότατα πάντως, την οριστική απάντηση, ο Κετσπάγια θα την δώσει λίγο πριν από την σέντρα του ματς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ