ΑΕΚ

Το ατύχημα που... σημάδεψε τον Λέσκοτ

Το ατύχημα που... σημάδεψε τον Λέσκοτ

ΤοSport24 παρουσιάζει το… θαύμα, το παρατσούκλι, τον όρκο που δεν κράτησε και τα μηνύματα στο κορμί του Τζόλεον Λέσκοτ που έρχεται για την ΑΕΚ.

Έχει κάνει μεταγραφή 22 εκατομμυρίων λιρών από την Έβερτον στην Μάντσεστερ Σίτι. Έχει κάνει 26 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας μ’ ένα γκολ. Έχει ανακηρυχθεί παίκτης της χρονιάς στην Έβερτον και μάλιστα δυο φορές. Έχει πάρει το παρατσούκλι «κύριος Συνοχή». Έχει κάνει πράγματα και θαύματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Τζολέον Λέσκοτ, που έρχεται στην Αθήνα για να κουβεντιάσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Όμως πρώτα και πάνω απ’ όλα, «έχει παίξει ζάρια με τον θάνατο και έχει κερδίσει και αυτό δεν το έχουν κάνει πολλοί» όπως έγραψε ηDailyMail. Στα πέντε του χρόνια, τον κτύπησε αυτοκίνητο. Τον κτύπησε τόσο άσχημα, που η μητέρα παραδεχόταν πως για πολλά χρόνια έβλεπε σε εφιάλτες το «ανοιγμένο» κεφάλι του παιδιού της.

Οι πιθανότητες επιβίωσης από ένα τέτοιο ατύχημα ήταν λίγες. Για τον Λέσκοτ, αρκετές. Όσες χρειαζόταν, για να τα καταφέρει. Το μόνο που του έμεινε από εκείνο το φρικτό ατύχημα, ήταν ένα σημάδι στο κεφάλι. «Είδα ένα παιδί δίπλα μου στο νοσοκομείο. Δεν είχε ούτε γρατζουνιά. Πέθανε λίγες μέρες αργότερα, γιατί είχε εσωτερική αιμορραγία. Τότε σκέφτηκα πως εγώ έχω αυτό το σημάδι μόνο και αυτό είναι καλό» λέει ο ίδιος ο Λέσκοτ και έχει όλο το κουράγιο να επιμένει πως «πολύς κόσμος, έχει περάσει πολύ χειρότερα. Εγώ απλώς έχω ένα σημάδι και τίποτε άλλο για να ανησυχώ». Παρόλοπου χρειάστηκαν πολλαπλές επεμβάσεις και «οι γιατροί να κάνουν μαγικά», όπως τονίζει η μητέρα του.

«Θα πεθάνω πριν χάσω, γιατί γεννήθηκα για να κερδίσω»

Ο Λέσκοτ συνήθιζε να λέει, πως «από αυτό το ατύχημα βγήκα πιο αποφασισμένος να πετύχω στη ζωή μου». Και όλη αυτή η αποφασιστικότητα, του βγήκε και στον τρόπο παιχνιδιού του μέσα στο γήπεδο. Αλλά την φανερώνουν και τα μηνύματα πάνω στο κορμί του.

Ο Λέσκοτ έχει πολλά τατουάζ. Όλα με νόημα. Στο αριστερό μπράτσο, έχει έναν φύλακα άγγελο και μια υπόσχεση προς τον ουρανό. «Θα πεθάνω πριν χάσω, γιατί γεννήθηκα για να κερδίζω» έχει γράψει. Στο στήθος του έχει ένα τριαντάφυλλο, διότι «Rose» (τριαντάφυλλο), είναι το μεσαίο όνομα της μητέρας του. Στον μηρό του έχει «κτυπήσει» το μήνυμα: «Να τους σέβεσαι όλους, να μην φοβάσαι κανέναν». Στο δεξί του χέρι χαμηλά, έχει τα ονόματα «Κλέιτον» και«Ντόνοβαν» που είναι τα δυο παιδιά του. Ενώ στο στομάχι του έχει «κτυπήσει» έναν πάπυρο που γράφει: «Κάθε φορά που κάποιος πεθαίνει, κάποιος άλλος γεννιέται. Ευχαριστώ αυτόν που έδωσε ζωή στα δυο παιδιά μου».

Ο «κύριος συνοχή»

Στην Γουλβς ο Λέσκοτ έκανε εντυπωσιακό ξεπέταγμα στα 18 του χρόνια. Όμως πράγματα και θαύματα έκανε κυρίως με την φανέλα της Έβερτον. «Έχει πολλές δεκαετίες να περάσει τόσο πολυσύνθετος κεντρικός αμυντικός» έγραφαν τότε οι εφημερίδες του Λίβερπουλ. Όλοι τον αποθέωναν. Αλλά το παρατσούκλι που κράτησε ήταν το «κύριος Συνοχή». Ήταν ένα παρατσούκλι που του έδωσε ο σύνδεσμος οπαδών της Έβερτον, με κινητικά προβλήματα. Ήταν άνθρωποι που ο Λέσκοτ πάντα εκτιμούσε. Εκείνο που έλεγε ήταν πως «το ατύχημα μου μ’ έκανε να εκτιμήσω και την ζωή, αλλά και να εκτιμήσω τι περνούν αυτοί που έχουν αναπηρίες. Και να καταλάβω πόσο τυχεροί είμαστε οι υπόλοιποι".

Ο όρκος που... πάτησε

Η αλήθεια είναι πως ο Λέσκοτ, εκτός από τρομερό ατύχημα στα πέντε του, είχε και μια άλλη περίεργη… εμπειρία, αυτή την φορά με αεροπλάνο. Πολλά χρόνια αργότερα και πολύ πιο αστεία. Πετούσε για Νέα Υόρκη, όταν ο πιλότος κατά λάθος, πάτησε το κουμπί που ειδοποιεί για αεροπειρατεία.

Το αεροδρόμιο αρνήθηκε την προσγείωση, μαχητικά απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το αεροπλάνο στη Νέα Σκοτία, όπου και προσγειώθηκε. Μάλιστα όταν έγινε η προσγείωση, ειδικές δυνάμεις έκαναν έφοδο μέσα στο αεροπλάνο. Μέχρι να ξεκαθαριστεί πως επρόκειτο περί λάθους, ο Λέσκοτ είχε τρομάξει τόσο πολύ, «που ορκίστηκα να μην ξαναπάω στην Αμερική». Τελικά ο Λέσκοτ όχι μόνο υποχρεώθηκε να ξαναπάει στην Αμερική, αλλά από εκεί, λόγω καλοκαιρινής προετοιμασίας, ξεκίνησε η καριέρα του στην Έβερτον.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ