ΑΕΚ

Το απόλυτο με τους "μεγάλους" επί Χιμένεθ και οι οιωνοί Κυπέλλου!

Το απόλυτο με τους "μεγάλους" επί Χιμένεθ και οι οιωνοί Κυπέλλου!

Τελευταία φορά που η ΑΕΚ έκανε το "3 στα 3" στο ΟΑΚΑ με τους τρεις μεγάλους αντιπάλους της ήταν την σεζόν 2010-11 επί Μανόλο Χιμένεθ. Εκείνη την σεζόν, κατέκτησε το Κύπελλο με τον Ατρόμητο, τον τωρινό της αντίπαλο στα ημιτελικά (VIDEOS).

Πέντε σεζόν χρειάστηκαν να περάσουν για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει το απόλυτο με τους τρεις μεγάλους αντιπάλους της στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Φέτος, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέρνίκησε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κατά σειρά με 1-0 (ισάριθμα γκολ από τον Ρόναλντ Βάργκας) και την προηγούμενη φορά ήταν επί Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική της ηγεσία.

Την αγωνιστική περίοδο 2010-11, η "Ένωση" επικράτησε του Παναθηναϊκού στις 24 Οκτωβρίου με 1-0, έχοντας για σκόρερ τον Ραφίκ Τζεμπούρ μόλις στο 4', ενώ ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου κατέβαλε την αντίσταση του Ολυμπιακού με το ίδιο σκορ και λυτρωτή τον Ίσμαελ Μπλάνκο στο 90ο λεπτό.

Τέλος, την ίδια τύχη είχε και ο ΠΑΟΚ στις 6 Μαρτίου, αλλά αυτή την φορά ο φωτεινός πίνακας έγραψε 4-0. Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν με κεφαλιά του Πάπα Μπούπα Ντιοπ στο 11', για να ακολουθήσουν δυο τέρματα του Νάτσο Σκόκο στο 35' και στο 55', ενώ ο Τραϊανός Δέλλας με κεφαλιά στο 79' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα κοινά στοιχεία με φέτος είναι πως η ΑΕΚ δεν δέχτηκε κανένα γκολ στις νίκες της αυτές, ενώ θα πρέπει να πούμε πως το 2011 έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου στον επεισοδιακό τελικό με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (3-0 στις 30 Απριλίου).

Με τους Περιστεριώτες ανταμώνει και φέτος για τα ημιτελικά του δεύτερου τη τάξει θεσμού, με το πρώτο παιχνίδι να είναι την προσεχή Πέμπτη (3/3) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τα σημάδια είναι καλά για την "Ένωση", που έχει ως μεγάλο στόχο της να σηκώσει φέτος το τρόπαιο. Να δούμε αν τα... σημάδια θα έχουν αντίκρισμα για την ομάδα του Πογέτ που βρίσκεται σε καλό "φεγγάρι".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ