ΑΕΚ

Τι σημαίνει η πρώτη θέση στα ελληνικά playoffs

Τι σημαίνει η πρώτη θέση στα ελληνικά playoffs

H ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα ελληνικά playoffs παίρνει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το match programme της Ένωσης ενόψει του αποψινού (20:30) αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

H ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα playoffs παίρνει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League Δεν μετέχει στους προκριματικούς γύρους του πρωταθλητή Ολυμπιακού αλλά σε ξεχωριστή προκριματική διαδικασία 15 ομάδων με δύο προκριματικούς γύρους. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το match programme της Ένωσης.

"ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ PLAYOFFS

H ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα ελληνικά playoffs παίρνει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League

Δεν μετέχει στους προκριματικούς γύρους του πρωταθλητή Ολυμπιακού αλλά σε ξεχωριστή προκριματική διαδικασία 15 ομάδων με δύο προκριματικούς γύρους (πρώτο προκριματικό και play off) που η UEFA αποκαλεί non champions route

Στον πρώτο της προκριματικό (25 ή 26 Ιουλίου με ρεβάνς στη 1 ή 2 Αυγούστου) θα κληρωθεί (στις 14 Ιουλίου στη Νιόν) με μία από τις εννιά ομάδες που θα μετάσχουν μαζί της και θα είναι η τρίτη ομάδα της Γαλλίας και οι δεύτερες των πρωταθλημάτων Ρωσίας, Ουκρανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Τουρκίας, Ελβετίας, Τσεχίας και Ρουμανίας

Αν προκριθεί από αυτόν τον πρώτο προκριματικό θα συνεχίσει στα playoffs στο δρόμο των μη πρωταθλητών (η κλήρωση στις 4 Αυγούστου, οι αγώνες στις 15,16 και 22,23 Αυγούστου) στον οποίο θα μετάσχουν οι πέντε ομάδες που θα έχουν προκριθεί από τον πρώτο προκριματικό μαζί με τις τέταρτες των πρωταθλημάτων Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και τις δύο τρίτες των πρωταθλημάτων Ιταλίας και Πορτογαλίας.

Αν προκριθεί και από τα playoffs, τότε θα συνεχίσει στους ομίλους του Champions League με μπόνους δύο εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στα playoffs. Αν αποκλειστεί στα playoffs του Champions League, συνεχίζει απευθείας στους ομίλους του Europa League με μπόνους τριών εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στα playoffs του Champions League.

Aν η ελληνική ομάδα με το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League αποκλειστεί από τον πρώτο της προκριματικό στη διοργάνωση, τότε δεν αποχαιρετά την… Ευρώπη, αλλά συνεχίζει στα playoffs του Europa League, χωρίς την υποχρέωση να προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό του Europa League εκεί που οδηγεί το πρώτο και το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για τη διοργάνωση της δεύτερης και τρίτης ομάδας της κατάταξης των ελληνικών playoffs.

Mε τα τωρινά δεδομένα όποια ελληνική ομάδα κατακτήσει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για τo Champions League θα είναι ανίσχυρη και στους δύο προκριματικούς γύρους για την είσοδό της στους ομίλους

Αν ο Αγιαξ κατακτήσει το Europa League, τότε θα πάει απευθείας στους ομίλους του Champions League, η τρίτη ομάδα από τη Γαλλία θα… προαχθεί στα playoffs του Champions League και στον πρώτο προκριματικό της πρώτης ελληνικής ομάδας των δικών μας playoffs θα μετάσχουν οχτώ ομάδες και θα έχει στην κλήρωση της 14ης Ιουλίου τέσσερις υποψήφιους αντιπάλους".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ