ΑΕΚ

Τι γίνεται με τα έξι συμβόλαια που λήγουν στην ΑΕΚ

Τι γίνεται με τα έξι συμβόλαια που λήγουν στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ υπάρχει εκκρεμότητα με έξι συμβόλαια ποδοσφαιριστών, τα οποία λήγουν τον Ιούνιο. Το Sport24.gr έχει όλα τα δεδομένα, σε κάθε υπόθεση ξεχωριστά.

Προφανώς και στην δεδομένη χρονική στιγμή, για την ΑΕΚ έχει προτεραιότητα το ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (2/4) και η προετοιμασία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει η ομάδα στο αγωνιστικό Γολγοθά που ακολουθεί.

Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί αφήσει εντελώς στην άκρη ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Ακόμα και αν προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε τι θα έχει πετύχει φέτος, ούτε καν με ποιόν προπονητή θα πορευτεί του χρόνου. Όμως κάποιες από τις εκκρεμότητες που αφορούν τον προγραμματισμό, δεν μπορεί να τις μεταθέσει για το καλοκαίρι. Θα πρέπει είτε να τις διευθετήσει άμεσα, είτε να πάρει οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα τις διαχειριστεί.

Τέτοιες εκκρεμότητες, είναι τα συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνη. Ήδη η ΑΕΚ πριν από περίπου δυο μήνες ανανέωσε το συμβόλαιο του Ροντρίγκο Γκάλο. Ωστόσο απομένουν ακόμα έξι παίκτες, που τυπικά μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν.

Πρόκειται για τον Ρόναλντ Βάργκας, τον Τόμας Πέκχαρτ, τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, τον Μιχάλη Μπακάκη και τον Χρήστο Αραβίδη. Η ΑΕΚ καλείται άμεσα να πάρει αποφάσεις και να διαχειριστεί αυτές τις έξι περιπτώσεις. Tο Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα για κάθε μια ξεχωριστά.

ΡΟΝΑΛΝΤ ΒΑΡΓΚΑΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο ως προς τις προθέσεις της ΑΕΚ. Ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός δεδομένα δεν κατάφερε φέτος ούτε να εξαργυρώσει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στα περσινά ντέρμπι, ούτε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως στην αρχή της σεζόν λογιζόταν ως βασικός. Ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και από τραυματισμούς και έχει κάνει 13 ματς με δυο γκολ στο πρωτάθλημα και μόλις 520 αγωνιστικά λεπτά. Η αίσθηση που υπήρχε τον περασμένο Γενάρη, ήταν πως αν βρισκόταν μια ομάδα που να ήθελε τον Βάργκας, στην ΑΕΚ θα πετούσαν την σκούφια τους. Αυτό σημαίνει πως δεν υπήρχε μεγάλη ζέση για να γίνει προσπάθεια να ανανεωθεί το συμβόλαιο του παίκτη. Από τότε ο Βάργκας έχει κάνει κάποια καλά παιχνίδια. Μένει να φανεί αν ήταν αρκετά για να βάλουν την ΑΕΚ σε διαδικασία να επιχειρήσει να κρατήσει τον παίκτη. Ενώ είναι άγνωστο και αν ο ίδιος Βενεζουελάνος «ψήνεται» για να ανανεώσει.

ΤΟΜΑΣ ΠΕΚΧΑΡΤ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Αν κάποιος υποστήριζε τον περασμένο Νοέμβρη πως η ΑΕΚ θα έμπαινε στην διαδικασία να ανανεώσει το συμβόλαιο του Τσέχου φορ, το πιθανότερο είναι πως θα περνούσαν για… τρελό. Στην Ένωση πιθανότατα είχαν μετανιώσει που κράτησαν τον Πέκχαρτ το περασμένο καλοκαίρι και σκεφτόντουσαν πως θα μπορούσαν να τον ξεφορτωθούν τον Γενάρη. Μέχρι που ο Τσέχος φορ άνοιξε γραμμή με τα αντίπαλα δίχτυα. Όσο οι άλλοι επιθετικοί της ΑΕΚ είχαν αφλογιστία, ο Πέκχαρτ σκόραρε. Πλέον ο Τσέχος μετρά 19 παιχνίδια, 1063 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα και 6 γκολ. Απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την επίθεση και στην ΑΕΚ πλέον δεδομένο σκέφτονται την προοπτική να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Πέκχαρτ. Πιθανόν το μέλλον του Τσέχου να περνά και μέσα από τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ένωση για τον Αλμέιδα, παρόλο που το συμβόλαιο του Πορτογάλου δεν λήγει. Πάντως το σίγουρο είναι πως ο Πέκχαρτ έχει κερδίσει πόντους, ως προς το ενδεχόμενο πρότασης για ανανέωση του συμβολαίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σεζόν, είναι ήδη ένας από τους πολυτιμότερους της φετινής ΑΕΚ. Ο Λαμπρόπουλος έχει εντυπωσιακή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει κερδίσει θέση βασικού. Στο πρωτάθλημα έχει κάνει 21 παιχνίδια, έχει γράψει 1790 αγωνιστικά λεπτά και έχει πετύχει δυο γκολ. Είναι επίσης από τους παλαιότερους πλέον στην ομάδα, καθώς βρίσκεται στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2014. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Υπάρχει βούληση από την ΑΕΚ να κρατήσει τον Λαμπρόπουλο και να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Υπάρχει θέληση από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να παραμείνει. Οι δυο πλευρές βρίσκονται ήδη σε ανοικτή γραμμή και το θέμα πιθανότατα θα λήξει θετικά, πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι και αυτός από τους παλαιότερους πλέον στην ΑΕΚ, καθώς φόρεσε τα κιτρινόμαυρα το καλοκαίρι του 2014. Η φετινή σεζόν ήταν περίεργη, αλλά για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε πως ο Κολοβέτσιος είναι ένας από τους… στρατιώτες της ομάδας. Επιστρατεύτηκε για να παίξει ακόμα και δεξί μπακ, όταν απουσίασαν ο Γκάλο και ο Μπακάκης. Έχει κάνει 16 ματς στο πρωτάθλημα και 1456 αγωνιστικά λεπτά. Η πρόθεση της ΑΕΚ φαίνεται πως είναι να προχωρήσει και στην περίπτωση του Κολοβέτσιου σε κουβέντα για την ανανέωση του συμβολαίου. Ωστόσο το γεγονός πως θεωρητικά για την επόμενη σεζόν δεν θα υπολογίζεται ως βασικός, ίσως επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα της πρότασης. Και ως εκ τούτου μένει να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της κουβέντας που θα γίνει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΑΚΗΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί φέτος να έχει σταθεί εξαιρετικά άτυχος και να έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Γι αυτό και έχει παίξει μόλις επτά ματς στο πρωτάθλημα με 475 αγωνιστικά λεπτά. Όμως παραμένει ένας από τους πλέον αξιόπιστους Έλληνες ακραίους μπακ. Και η αλήθεια πως με τον Μπακάκη και με τον Γκάλο, η ΑΕΚ έχει το… κεφάλι της ήσυχο για το δεξί άκρο της άμυνας. Γι αυτό ακριβώς και στην Ένωση θέλουν να προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα ακραίου μπακ. Ήδη έχει ανοίξει δίαυλος συζητήσεων προς αυτή την κατεύθυνση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον παίκτη. Και είναι πιθανό και αυτή η υπόθεση, να κλείσει θετικά για την Ένωση, πριν από το τέλος της φετινής σεζόν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι ίσως η πιο… περίεργη περίπτωση απ’ όλες. Κυρίως διότι πέρασε μέσα σε λίγους μήνες, από πολλά στάδιο. Στην αρχή της σεζόν ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα υπήρχε πρόταση από την ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του Αραβίδη. Τον περασμένο Γενάρη έμοιαζε σχεδόν δεδομένη η αποχώρηση του Έλληνα επιθετικού από την ομάδα. Και τώρα το τοπίο είναι… θολό. Ο Χιμένεθ υπολογίζει κανονικά τον Αραβίδη και μάλιστα του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Και εκείνος σκόραρε. Το κρίσιμο βεβαίως ερώτημα στην υπόθεση, είναι αν το ράγισμα που φάνηκε να υπάρχει πριν από μερικούς μήνες στο γυαλί της σχέσης της ΑΕΚ με τον παίκτη, μπορεί να ξανακολλήσει ή έχει ήδη κολλήσει ή είναι οριστικό πως δεν ξανακολλάει. Πιθανότατα η υπόθεση αυτή θα μείνει τελευταία στην σειρά των αποφάσεων.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ