ΑΕΚ

Τι εννοούσε ο ποιητής;

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Υπάρχει θέμα προπονητή στην Ένωση; Πίσω από τα λόγια είναι δύσκολο να διακρίνεις. Όμως υπάρχουν εξηγήσεις για όλα όσα ο Χιμένεθ είπε, όπως και για τη στάση της Ένωσης. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Αυτό είναι το Βασίλειο της ΑΕΚ. Εκεί που πράγματα θεωρούνται αυτονόητα, αίφνης γίνονται αμφιλεγόμενα. Ας τα προσεγγίσουμε για να αντιληφθούμε και τι μπορεί να συμβαίνει, πάντοτε κρατώντας μια πισινή. Θέτω τις ερωτήσεις και ακολούθως απαντώ:

Έχει υπογράψει ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ την οψιόν για τη νέα σεζόν;

Δεν τίθεται θέμα υπογραφής σε οψιόν. Βάσει της ισχύουσας συμφωνίας, η Ένωση έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει την οψιόν και να τον κρατήσει για επιπλέον έναν χρόνο, όπως άλλωστε έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πράξει. Σαφώς με τη συμφωνία που έκαναν οι δύο πλευρές και για το οικονομικό σκέλος τον περασμένο Ιανουάριο. Αν τώρα ο Ισπανός εμφανίσει κάτι άλλο στο τραπέζι το οποίο δεν συμβαδίζει με τα αρχικώς συμφωνηθέντα, δεν θα υπάρξει και συμβόλαιο.

Έχει συμφωνήσει με τον Μελισσανίδη για την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν;

Αυτή τη στιγμή ο εξωδιοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ λέει... Μανόλο και τίποτε άλλο. Υπάρχει συμφωνία προφορική, υπάρχει 100% επιθυμία για την παραμονή του Ισπανού και αυτό δεν θα αλλάξει αν όλα τηρηθούν όπως έχουν προσυμφωνηθεί. H AEK το δηλώνει ξεκάθαρα: Αυτός είναι ο τεχνικός μας και την επόμενη σεζόν.

Τι λέει ο Χιμένεθ για τη συνέντευξη στη Marca;

"Εχω οψιόν για ένα ακόμα χρόνο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Εχω δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο για την παραμονή μου. Δεν έχω υπογράψει ακόμα, αλλά ο λόγος μου είναι πάνω από οποιαδήποτε υπογραφή. Περιμένω απλώς να έρθει στην Αθήνα ο μανατζέρ μου για να ολοκληρωθεί η συμφωνία". Αυτή είναι η εξήγηση που ο ίδιος έδωσε στην ΑΕΚ. Τονίζοντας ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για την επικύρωση της συνεργασίας και πως τα λόγια του σε ένα βαθμό παρερμηνεύτηκαν.

Γιατί είπε όσα είπε για τον Αραούχο;

Διότι είναι ξεκάθαρο σε όλους στα Σπάτα ότι ο Αργεντινός δεν έχει το μυαλό του στην ομάδα εδώ και κάμποσο καιρό. Δεν βγάζει την ίδια φλόγα, δεν δίνει τον εαυτό που πρέπει να εμφανίσει, δεν έχει σχέση με τον ποδοσφαιριστή που η ΑΕΚ απήλαυσε για σημαντικό διάστημα. Κοινώς και ο ίδιος δεν ξέρει αν τελικά το μέλλον του πρέπει να συνεχιστεί στην Ελλάδα, αν η Λας Πάλμας του δώσει τη δεύτερη ευκαιρία αν, αν, αν... Ένας νέος άνθρωπος με θέματα ψυχολογίας, μπερδεμένος, συγχυσμένος για την απόφαση που δεν είναι στο χέρι του και σε καμία περίπτωση ορεξάτος.

Θυμίζει η φάση κάτι από Πογέτ;

Όχι διότι αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας. Σίγουρα η στάση της ΑΕΚ είναι ειλικρινής και δεν προκύπτει από πουθενά ενδιαφέρον για άλλον τεχνικό. Τώρα, αν ο Χιμένεθ επιλέξει διαφορετικό δρόμο, είτε εγείροντας άλλες απαιτήσεις, είτε επειδή υπάρχει κάποια πρόταση που δεν γνωρίζουμε, η ιστορία θα φέρει καινούργια επεισόδια. Ο ίδιος πάντως δηλώνει αφοσίωση στην ομάδα στην παρούσα φάση και μεταφέρει ότι προέχει η παραμονή του σε αυτήν.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ