ΑΕΚ

Τι έκανες στην ΑΕΚ, Ντάνιελ;

Τι έκανες στην ΑΕΚ, Ντάνιελ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς επιστρέφει για να ξεκινήσει νέα καριέρα, στην ομάδα που ως ποδοσφαιριστής έζησε τις πιο περίεργες καταστάσεις. Το Sport24.gr θυμίζει την διαδρομή του Σουηδού στην ΑΕΚ.

Είναι αλήθεια πως κορύφωση της διαδικασίας υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ, είχε επισκίαση το γεγονός πως η θέση του τεχνικού διευθυντή ήταν κενή από τις 15 Ιουλίου. Μάλιστα δεν είχε γίνει καν κουβέντα, τουλάχιστον δημόσια, για το αν επρόκειτο να καλυφθεί ή όχι.

Από την στιγμή ωστόσο που η ΑΕΚ δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει κενή την θέση του τεχνικού διευθυντή, η επιλογή του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (που δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και μέσα στην ημέρα), δεν είναι περίεργη. Έστω και αν ο Σουηδός, εκτός από τον ρόλο του μάνατζερ, δεν έχει δοκιμάσει τίποτε άλλο από τότε που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Άλλωστε, αυτό έγινε μόλις προ τριετίας. Γενικώς ο Μαϊστόροβιτς έχει το "πακέτο". Νέος, φιλόδοξος, με επαφές σε αγορές (βόρεια Ευρώπη) που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητα και ομιλών (ή έστω γιγνώσκων) επτά γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά και σερβικά.

Βεβαίως η σχέση του Μαϊστόροβιτς με την ΑΕΚ δεν ξεκινά τώρα. Έστω και αν τώρα, ο Σουηδός πρώην αμυντικός θα ξεκινήσει την καριέρα του ως τεχνικός διευθυντής. Θα το κάνει σε μια ομάδα, στην οποία έζησε τις πιο περίεργες καταστάσεις της καριέρας του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

ΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, ΑΛΛΟ ΒΡΗΚΕ, Μ' ΑΛΛΟΝ ΕΠΑΙΞΕ

Ο Μαϊστόροβιτς αποκτήθηκε από την ΑΕΚ ως ελεύθερος από την Βασίλεια τον Μάη του 2008. Η Ένωση μόλις ολοκλήρωνε μια από τις πιο παράξενες σεζόν στην ιστορία της, καθώς υπήρχε η υπόθεση Βάλνερ και η απώλεια του τίτλου στα χαρτιά. Όταν ο Μαϊστόροβιτς υπέγραψε στην ΑΕΚ, είχε στο μυαλό του πως ως παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας, θα έχει τον Τραϊανό Δέλλα. Μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις ο Σουηδός, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Όταν όμως ξεκίνησε η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, ο Μαίστοροβιτς δεν βρήκε πουθενά τον Δέλλα, καθώς ο «Τράι» μόλις είχε πάρει διαζύγιο με την ΑΕΚ. Βρήκε όμως τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Μ’ αυτόν έπαιζε ως παρτενέρ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία. Μέχρι που ο «Πάπας» παραχωρήθηκε στην Τζένοα στα τέλη του Ιούλη. Και τελικά ο Μαϊστόροβιτς βρέθηκε με παρτενέρ τον Σωτήρη Κυργιάκο.

ΣΚΟΡΑΡΕ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ, ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΤΗΚΕ

Η πρώτη σεζόν του Μαϊστόροβιτς στην ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς είχε ξεκινήσει στραβά και ανάποδα λόγω του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την Ομόνοια, με αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προπονητή Γιώργου Δώνη και με διοικητικές εξελίξεις λόγω της αποχώρησης του Ντέμη Νικολαϊδη. Σ’ ένα τέτοιο περίεργο κλίμα, έγινε στις αρχές του Νοέμβρη το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είχε βρεθεί από νωρίς πίσω στο σκορ και στην εξέδρα υπήρχε αναβρασμός. Τελικός στο 90’ ο Μαϊστόροβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το πανηγύρισε δεόντως. Και τότε ξεκίνησε από τις εξέδρες ένα παρατεταμένο γιουχάισμα. Βλέπετε ο κόσμος θεώρησε, πως ο Σουηδός έπρεπε να πάρει την μπάλα και να τρέξει στην σέντρα για να κερδίσει χρόνο η ΑΕΚ και να προλάβει να πετύχει το νικητήριο γκολ και όχι να πανηγυρίζει για το τέρμα της ισοφάρισης.

ΞΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ

Η σεζόν, πρώτη του Μαίστόροβιτς στην ΑΕΚ, εξελισσόταν όσο στραβά ξεκίνησε. Και ο Δώνης απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία, την οποία ανέλαβε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τέλη Νοέμβρη η ΑΕΚ έπαιζε στην Λιβαδειά. Ο συνήθως ξυρισμένος Μαϊστόροβιτς, βγήκε στο γήπεδο… αξύριστος. Και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα. Πολλές χαμένες ευκαιρίες και δυο δοκάρια. Στο ημίχρονο ο Μαϊστόροβιτς αποφασίζει να ξυριστεί και μάλιστα χωρίς καν αφρό αλλά μόνο με νερό, όπως λεν οι μαρτυρίες από τα αποδυτήρια. Για γούρι. Αντί για γούρι όμως, προκύπτει γκαντεμιά, μιας και η ΑΕΚ στο 90’ κερδίζει πέναλτι, το οποίο χάνει και μάλιστα δυο φορές.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Ο Μαϊστόροβιτς έκανε στην ΑΕΚ δυο γεμάτες σεζόν. Ήδη ωστόσο η Ένωση είχε αρχίσει να βυθίζεται στο τέλμα των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Αν ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός έμενε και για τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του, θα έπρεπε να εισπράξει ένα ποσό, που μαζί με την εφορία, έφτανε το 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που ούτε κατά διάνοια δεν υπήρχε η δυνατότητα να δώσει η ΑΕΚ. Στον Μαϊστόροβιτς διαμηνύθηκε πως έπρεπε να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Και στις αρχές Αυγούστου του 2010, ο Σουηδός μετακόμισε στο σκοτσέζικο πρωτάθλημα και την Σέλτικ.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ατομικό πρόγραμμα και... αγωνία για Χριστοδουλόπουλο
Το "Νίκος Γκούμας" στα κορυφαία "χαμένα γήπεδα"
"Πανικός" για τη νέα φανέλα της ΑΕΚ
Κάτι περισσότερο από φανέλα
Ψάχνεται για αντί - Μιλοβάνοβιτς
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ