ΑΕΚ

Τι "έδειξε" το δείπνο Αραβίδη

Τι "έδειξε" το δείπνο Αραβίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr βρέθηκε στο εστιατόριο που έκανε το τραπέζι ο "Άραβας" στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ και μεταφέρει την εικόνα που... φανερώθηκε.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά αν οι παίκτες απολαμβάνουν τα δείπνα ποδοσφαιρικού τμήματος που γίνονται κατά καιρούς ή τα βλέπουν απλώς ως συμβατική υποχρέωση ή ακόμα και αγγαρεία. Το σίγουρο είναι, πως είτε με ενδείξεις, είτε με ξεκάθαρες αποδείξεις, φανερώνουν διαθέσεις και κλίμα. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για την ΑΕΚ.

Για παράδειγμα πέρυσι τον Μάη, όταν πριν από τον τελικό του κυπέλλου, όλη η ομάδα γευμάτισε μαζί, παρουσία Μελισσανίδη, όλοι οι παίκτες ήταν μέσα στην καλή χαρά. Και είχαν τεράστια διάθεση. Εξ ου και φωτογραφήθηκαν ευχαρίστως με τον Ψινάκη και έκαναν και την σχετική πλάκα. Και αυτή η εξαιρετική διάθεση, αποτυπώθηκε λίγες μέρες μετά και μέσα στο γήπεδο στον τελικό του κυπέλλου.

Αντίθετα στην καταραμένη για την ΑΕΚ σεζόν του υποβιβασμού και των χιλίων προβλημάτων, η τότε διοίκηση, έβρισκε τρόπους και τύπου χορηγίες και έβγαζε για φαγητό την ομάδα, σχεδόν εβδομάδα παρά εβδομάδα. Οι παίκτες δεν είχαν διάθεση ούτε να μιλήσουν και όχι μόνο το έβλεπαν όλο αυτό σαν αγγαρεία, αλλά από ένα σημείο και μετά, ως προσβολή. «Τι νομίζουν, πως ζητάμε ελεημοσύνη και ένα πιάτο φαγητό; Να πληρωνόμαστε θέλουμε» έλεγαν τότε οι απλήρωτοι παίκτες και δεν ήθελαν ούτε να ακούν για εκείνα τα περιβόητα γεύματα. Παρόλο που για κάποιους ήταν σημαντικά, καθώς δεν είχαν χρήματα ούτε για να φάνε.

Το δείπνο του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ που έγινε χθες (23/9) στη Γλυφάδα, είχε ως αφορμή ένα αρνητικό περιστατικό. Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να ανάψει φωτιά εντός των αποδυτηρίων. Όμως εντέλει, δεν σήμανε απλώς το οριστικό… σβήσιμο αυτής της φωτιάς, αλλά ανέδειξε και ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της φετινής ΑΕΚ. Το κλίμα με στοιχεία οικογένειας, που υπάρχει ανάμεσα στους «κιτρινόμαυρους». Το «ατόπημα» του Αραβίδη έφερε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα γύρω από ένα τραπέζι, όχι σε εστιατόριο ξενοδοχείου με την πίεση της παραμονής ενός αγώνα, αλλά σε εστιατόρια με την χαλαρή διάθεση μιας νυχτερινής εξόδου.

Το Sport24.gr βρέθηκε στην Γλυφάδα και «κατέγραψε» το «τραπέζι» του ποδοσφαιρικού τμήματος, που από δείπνο εξιλέωσης του Αραβίδη, εξελίχθηκε σ’ ένα δείπνο μιας μεγάλης οικογένειας. Ακριβώς αυτή ήταν η εικόνα που έβγαινε από το εστιατόριο. Μ’ όλους τους παίκτες να μιλάνε μ’ όλους και να κάνουν πλάκα μ’ όλους. Ακόμα και με το τεχνικό τιμ. Με τον Λέσκοτ να φτάνει τελευταίος στο μαγαζί και τους συμπαίκτες του να του κάνουν πλάκα για την ταλαιπωρία που τράβηξε για να παρκάρει. Με τον Αραβίδη να τους χαιρετά και να τους αγκαλιάζει όλους, περισσότερο σαν πάτερ φαμίλιας και λιγότερο σαν οικοδεσπότης.

Με το χάδι του Μπάγεβιτς στο κεφάλι του νεαρού Γαλανόπουλου και με τον Τσιγκρίνσκι να επιλέγει θέση δίπλα στον μικρό. Με τον Αλμέιδα να μπαίνει στο εστιατόριο, να διασχίζει όλο το μαγαζί για να φτάσει στην άλλη άκρη που βρισκόταν ο Αραβίδης και να τον αγκαλιάσει. Με τον Κολοβέτσιο που ήταν εκτός αποστολής με την Βέροια και τον Μανωλά που είναι εκτός αποστολής μονίμως, να φτάνουν πρώτοι στο εστιατόριο και να είναι οι πιο κεφάτοι. Με τον Ροντρίγκες να χαμογελά συνεχώς, προσπαθώντας να καταλάβει με τα λίγα αγγλικά του και τα ακόμα πιο λίγα ελληνικά του, όλα όσα γίνονταν στο τραπέζι.

Η ΑΕΚ χθες, έβγαζε ένα εξαιρετικό κλίμα. Η εικόνα μ’ όλους τους παίκτες γύρω από το ίδιο μεγάλο τραπέζι, το γεγονός πως δεν έλλειψε κανείς, ούτε από το τεχνικό τιμ, ούτε από την διοίκηση, φανέρωνε εξαιρετικό κλίμα. Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στη συνέχεια της σεζόν. Άλλωστε κανείς στην ΑΕΚ δεν ξεχνά τις διαχωριστικές γραμμές που είχαν μπει πέρυσι στα αποδυτήρια, με ευθύνη κυρίως του Πογέτ και που είχαν τινάξει στον αέρα το καλό κλίμα. Όμως προς το παρόν, η εικόνα που βγάζει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, είναι αυτή που περιέγραψε ένας περαστικός οπαδός της ΑΕΚ, στον πιτσιρικά που είχε στους ώμους του. Κοντοστάθηκε μπροστά στην είσοδο του εστιατορίου, έδειξε τα τραπέζια και είπε στον γιό του. «Αυτή είναι η ομάδα της ΑΕΚ και τρώει όλη μαζί, όπως κάνουν οι οικογένειες».

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δείπνος του Αραβίδη
Πήρε εξιτήριο ο Μάνταλος
Οι μπακ-απ της ΑΕΚ σε δράση
Αλμέιδα: "Στόχος να πάω στο Μουντιάλ με την Πορτογαλία"
Σε ρόλο μπαλαντέρ ο Μπακασέτας
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ