ΑΕΚ

Θετική εμφάνιση για την ΑΕΚ, 1-0 την Κορόνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ - ΑΕΚ  (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, χάρη στο όμορφο γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο 27ο λεπτό, επικράτησε με 1-0 της Κορόνα Κίελτσε στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι επί πολωνικού εδάφους, παρουσιάζοντας κατά διαστήματα καλή εικόνα. Αποχώρησε τραυματίας στο 23' ο Αντρέ Σιμόες.

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Καρπάτι Λβιβ, η ΑΕΚ τέθηκε αντιμέτωπη με την Κορόνα Κίελτσε στο "Kielce City Stadium". Ο αγώνας με την πολωνική ομάδα ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Μανόλο Χιμένεθ να δοκιμάσει τρία διαφορετικά σχήμα (4-2-3-1, 4-4-1-1, 4-3-3), αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής στους περισσότερους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του.

Οι "κιτρινόμαυροι" εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή τους, άνοιξαν το σκορ στο 27' με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη και στη συνέχεια, με "όπλο" τη σωστή αμυντική λειτουργία, έφτασαν σε μία εύκολη νίκη, αφού δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά απ' τους αντιπάλους τους.

Με σύστημα 4-2-3-1 και τους Βίκτωρα Κλωναρίδη, Πέτρο Μάνταλο και Άρνορ Τρίστασον πίσω απ' τον προωθημένο Γιώργο Γιακουμάκη παρέταξε αρχικά τον "Δικέφαλο" ο Χιμένεθ. Σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Καρπάτι Λβιβ, ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα, επιλέγοντας τους Τρίστασον, Μάνταλο, Βινίσιους ντε Φρέιτας και Γιάννη Ανέστη αντί των Χρήστου Αντωνίου, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, Βασίλη Μπάρκα και Έλντερ Λόπες αντίστοιχα.

Γήπεδο: Kielce City Stadium

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (46' Μπακάκης), Τζανετόπουλος (46' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (87' Γιαννούτσος), Βινίσιους (46' Λόπες), Αϊντάρεβιτς (46' Γιόχανσον), Σιμόες (23' Γαλανόπουλος, 81' Αλμέιδα), Κλωναρίδης (67' Μπάμπης), Τρίστασον (46' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (62' Βλαχομήτρος), Γιακουμάκης (46' Λιβάγια).

ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ (Τζίνο Λετιέρι): Γκοστόμσκι (46' Αλομέροβιτς), Ριμάνιακ (83' Πόνσκι), Κοβάτσεβιτς (73' Αργύρης), Κβιέτσιεν (62' Μπάρι), Καλάστε, Μόζντζεν (70' Μις), Ζουμπρόβσκι (46' Μάτος), Τσεμπούλα (51' Κοσακίεβιτς), Αανκούρ (70' Αμπάλο), Γιούκιτς (70' Μρόζικ), Γκόρσκι (73' Σμόλαρτσικ).

Γκολ: 27' Κλωναρίδης

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, να κυκλοφορήσει την μπάλα και με τους ταχύτατους Τρίστασον, Κλωναρίδη και Μάνταλο να βρει χώρους προς την αντίπαλη εστία. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες της Κορόνα έκλεισαν τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν στους "κιτρινόμαυρους" να απειλήσουν την εστία του Γκοστόμσκι. Μοναδική καλή στιγμή στα πρώτα 20 λεπτά ένα φαλτσαριστό σουτ του δραστήριου Τρίστασον, το οποίο πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Πολωνού τερματοφύλακα.

Στο 23ο λεπτό, ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τον Αντρέ Σιμόες να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, με τον Κώστα Γαλανόπουλο να περνάει στη θέση του, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στην πρώτη πραγματικά αξιόλογη ευκαιρία της στον αγώνα, η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Κλωναρίδη. Ο Μάνταλος επιχείρησε το σουτ, ο Ζουμπρόβσκι έλαβε την κόντρα και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μ' ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Γκοστόμσκι για το 1-0.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ - ΑΕΚ  (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Κορόνα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά η κεφαλιά του Αανκούρ στο 29' πέρασε δίπλα απ' το δοκάρι του Ανέστη. Το γκολ της Ένωσης προκάλεσε εκνευρισμό στους Πολωνούς, οι οποίοι έμπαιναν με δύναμη στις φάσεις, παρά το γεγονός πως επρόκειτο για φιλικό παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μία ένταση μεταξύ του Αϊντάρεβιτς και του Κοβάτσεβιτς, αλλά και να μην προκύψει κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το 30', ο Χιμένεθ μετέφερε τον Τρίστασον στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Μάνταλος πήγε στα αριστερά, ενώ ο Κλωναρίδης αγωνίστηκε πίσω απ' τον προωθημένο Γιακουμάκη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ προχώρησε σε έξι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μπακάκη, Λόπες, Τσόσιτς, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλο και Λιβάγια. Η Κορόνα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με τον Γιούκιτς σε διάστημα δύο λεπτών (53', 55'). Οι "κιτρινόμαυροι" εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που δημιούργησε η άνοδος της πολωνικής ομάδας και έχασαν μία καλή ευκαιρία στο 61ο λεπτό, αλλά το σουτ του Κλωναρίδη λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, πέρασε ψηλά άουτ.

Οι πολλές αλλαγές έριξαν αισθητά το ρυθμό του παιχνιδιού, με συνέπεια οι ευκαιρίες να έρχονται με το... σταγονόμετρο. Τελευταία καλή στιγμή για την Ένωση, το φαλτσαριστό σουτ του Βλαχομήτρου στο 78ο λεπτό, με τον Αλομέροβιτς να απομακρύνει με δυσκολία την μπάλα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ