ΑΕΚ

Θέλει ακόμα δουλειά η ΑΕΚ, ήττα 1-0 από τη Μιετζ Λεγκνίκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΙΕΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΙΕΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο πρώτο φιλικό της φετινής προετοιμασίας, η ΑΕΚ έχασε με 1-0 από την Μιετζ Λεγκνίκα και έδειξε πως θέλει ακόμα δουλειά.

Κανένας προπονητής δεν θέλει να χάνει. Πολλώ δε μάλλον ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όμως στο σημερινό (07/07) πρώτο φιλικό της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους, το τελευταίο που προβλημάτισε τον Εβρίτη τεχνικό ήταν η ήττα με 1-0 από τη Μιετζ Λεγκνίκα. Εκείνο που πρωτίστως ενδιέφερε τον Ουζουνίδη, ήταν να δει για πρώτη σε πραγματικές συνθήκες παιχνιδιού (και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που μπαίνει σε δυο εβδομάδες στο πρωτάθλημα Πολωνίας), όσα έχει αρχίσει να δουλεύει στις προπονήσεις.

Κάποια στοιχεία τα είδε. Όπως την προσπάθεια για πρέσινγκ ή τον τρόπο κυκλοφορίας της μπάλας. Όμως η ΑΕΚ έδειξε πως ακόμα χρειάζεται δουλειά, για να βγάλει στο γήπεδο αυτά που θέλει ο Ουζουνίδης. Όσον αφορά στους νέους παίκτες, ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν πολύ κεφάτος και έβγαλε πολλή διάθεση, αλλά πολλές φορές από το πάθος του να δείξει πράγματα, έκανε και λάθη. Ο Μάριος Οικονόμου ήταν σταθερός και αποτελεσματικός τις περισσότερες φορές, ενώ ο Μάκης Γιαννίκογλου δεν απειλήθηκε, αλλά χειρίστηκε σωστά με τα πόδια του, όσες φάσεις χρειάστηκε.

Έψαχνε πατήματα και πρέσινγκ

Γήπεδο: Στάδιο Πικάρσκι

Διαιτητής: Μάρτσιν Σρέκ

Βοηθοί: Ντομινικ Βρόνα, Τόμας Κόντρακ

ΑΕΚ: (Α’ ημίχρονο) Τσιντώτας, Γκάλο, Λόπες, Οικονόμου, Τσόσιτς, Σιμόες, Γιαννούτσος, Μάνταλος, Γιούσης (30’ Μπότος), Κλωναρίδης , Λιβάγια.

(Β’ ημιχρονο): Γιαννίκογλου, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Μοράν, Μπακασέτας, Αλμπάνης, Γιακουμάκης, Αϊντάρεβιτς:

ΜΙΕΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ: (Α’ ημίχρονο) Σαπέλα, Κουάμε, Μπάρτζακ, Μπόσιτς, Πέρες, Αουγκούστινιακ, Σαντάνα, Μαρκίτος, Ογιάμα, Λομποντζίνσκι, Κούνιτς.

(Β’ ημιχρονο): Σπαντέρντσκι. (Β’ ημίχρονο):Σπαντέρσκι, Κουάμε, Μπόζιτς, Αουγκούστινιάκ, Ζιελίνσκι, Πουρζίκι, Φορσέλ, Γκαργκούλα, Πιασέκι, Μπαρτούλοβιτς, Πιατκόφσκι

Εκείνο που ο Ουζουνίδης ήθελε να κάνει στο φιλικό ήταν να παίξει με δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Και γι αυτό και προσπάθησε να μοιράσει με τέτοιο τρόπο τους παίκτες στις δυο ομάδες, προκειμένου να φτιάξει όσο το δυνατόν, δυο ισοδύναμες ενδεκάδες. Άλλωστε είχε ξεκινήσει να το δουλεύει αυτό από τις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Η ομάδα που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σιμόες και τον Γιαννούτσο στα αμυντικά χαφ, τον Μάνταλο και τον νεαρό Γιούση στα δυο άκρα και Κλωναρίδη πίσω από τον Λιβάγια στην επίθεση, προσπάθησε να βρει πατήματα και ρυθμό τόσο στην επιθετική της λειτουργία, όσο και στο πρέσινγκ που θέλει να βάλει ο Ουζουνίδης στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ήταν λογικό, καθώς ακόμα η Ένωση βρίσκεται στις πρώτες μέρες του χτισίματος, να μπορούν οι παίκτες να βρουν εύκολα αυτά τα πατήματα. Το προσπάθησαν αρκετές φορές πάντως.

Η ΑΕΚ σ’ ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, δυσκολεύτηκε να βγάλει αυτοματισμούς στην επίθεση, κάτι που επίσης ήταν αναμενόμενο. Έκανε πάντως μια καλή στο 21' με τον Κλωναρίδη να περνάει και τον τερματοφύλακα αλλά να μην μπορεί να κάνει σωστό γύρισμα, ενώ περισσότερο, στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ απείλησε από στημένες φάσεις. Κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή. Όσο για την άμυνα της, βρέθηκε δυο φορές σε ανισορροπία. Την πρώτη στο 18’, όταν ο Ογιάμα έπιασε σουτ που πέρασε άουτ, αφού χτύπησε και στο δοκάρι και τη δεύτερη στο 32’, όταν υπήρχε τρύπα από δεξιά, οι Πολωνοί την εκμεταλλεύτηκαν και με τον Κούνιτς έκαναν το 1-0.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΛΛΑ…

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Ουζουνίδης για το δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπακασέτα και τον Αλμπάνη στα δυο άκρα της επίθεσης, τον Γιακουμάκη και τον Αϊντάρεβιτς στην γραμμή κρούσης και τον Μοράν με τον Γαλανόπουλο ως αμυντικά χαφ, είχε περισσότερες λύσεις και περισσότερες επιλογές για να βρει ρυθμό. Γι αυτό και η ΑΕΚ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ανέβασε στροφές. Είχε στο 47’ μια προβολή του Μπακασέτα μόλις άουτ, είχε στο 53’ ένα πλασέ του Γιακουμάκη πάνω από τον τερματοφύλακα αλλά επίσης αόυτ. Όπως είχε και ένα καλό φάουλ του Αϊντάρεβιτς στο 73’, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μιετζ.

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως και από την ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου, έλλειπαν οι αυτοματισμοί και ο επιθετικός ρυθμός, ενώ πρωτοβουλίες έπαιρναν μόνο ο Μπακασέτας και ο Αϊντάρεβιτς. Εξ ου και τελικά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το γεγονός είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια της και την κυκλοφορούσε έξω από την περιοχή των Πολωνών. Γι αυτό και δεν "απάντησε" τελικά στο γκολ που είχε δεχθεί στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλο που και ο Αλμπάνης βρέθηκε σε θέση βολής στο 83’, αλλά δεν έπιασε καλό σουτ και ο Χουλτ στο 87’, μπήκε στην περιοχή αλλά δεν γύρισε σωστά την μπάλα, αλλά και ο Μπακασέτας στο 90' σούταρε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μοράν έπιασε σουτ το οποίο απέκρουσε ο Πολωνός τερματοφύλακας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ