ΑΕΚ

Τεστάρει σχήμα και ετοιμότητα ο Κετσπάγια

Τεστάρει σχήμα και ετοιμότητα ο Κετσπάγια
Κετσπάγια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο αποψινό (20.00) φιλικό με τον Ηρακλή, ο Τιμούρ Κετσπάγια αναμένεται να κάνει μια σειρά από επιθετικές δοκιμές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Ήδη από την προχθεσινή (11/8) προπόνηση ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει κάνει κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές του για την πιθανότητα οι εξελίξεις να είναι τέτοιες, ώστε τελικά να μην διεξαχθεί κανονικά η πρεμιέρα το προσεχές (20/8) Σάββατο.

Όπερ σημαίνει πως τόσο ο τεχνικός της ΑΕΚ όσο και οι ποδοσφαιριστές του, έχουν στο μυαλό τους πως το αποψινό (20.00) φιλικό με τον Ηρακλή, πιθανόν να μην αποτελέσει την γενική πρόβα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά, για τον Κετσπάγια είναι ένα σημαντικό τεστ. Ίσως το σημαντικότερο μέχρι στιγμής. Και αυτό διότι είναι η πρώτη φορά που ο τεχνικός της ΑΕΚ, βάζει στην εξίσωση των δοκιμών βασικής ενδεκάδας και τον Αλμέιδα, αλλά και ένα άκρως επιθετικογενές σχήμα.

Στην χθεσινή (12/8) προπόνηση, όπως ήδη διαβάσατε στοSport24.gr, ο Κετσπάγια δοκίμασε για πρώτη φορά ένα τόσο επιθετικό σχήμα. Με έναν μοναδικό κόφτη, στην προκειμένη περίπτωση τον Αντρέ Σιμόες και με τον Πέτρο Μάνταλο και τον Τάσο Μπακασέτα στην ίδια ενδεκάδα αλλά και τους δυο στον άξονα. Είναι η πρώτη φορά που ο τεχνικός της ΑΕΚ πειραματίστηκε μ’ ένα τέτοιο σχήμα. Και όλα δείχνουν πως θα το δοκιμάσει και στο αποψινό φιλικό. Προφανώς πρόκειται για φουλ επιθετικό σχήμα. Τόσο ο Μάνταλος όσο και ο Μπακασέτας, είναι δυο παίκτες που μπορούν και να δημιουργήσουν αλλά και να απειλήσουν. Το ίδιο και τα δυο εξτρέμ, που θα είναι ο Βάργκας και ο Μπαρμπόζα.

Επομένως μ' αυτό το σχήμα ο Κετσπάγια βάζει τέσσερις παίκτες που μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, πίσω από τον βαρύ σέντερ φορ που θα είναι ο Αλμέιδα. Βεβαίως το ρίσκο του σχήματος είναι, πως μένει μόνο ένας κόφτης να λειτουργεί στο ανασταλτικό κομμάτι. Ωστόσο ο Κετσπάγια ξέρει, πως στα εντός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι σε μεσαίες και μικρομεσαίες ομάδες, μπορεί να φανεί χρήσιμο αυτό το σχήμα και να χρειαστεί να το επιστρατεύσει πολλές φορές. Αρκεί να μπορεί να λειτουργήσει. Κάτι που θέλει ο Κετσπάγια να τεστάρει στο σημερινό φιλικό.

Σημαντικό είναι το τεστ αυτό και για τον Αλμέιδα που θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα, αλλά και για τον Πατρίσιο Ροντρίγκες και τον Μανουέλ Ντίας που θα πάρουν σίγουρα χρόνο συμμετοχής. Και οι τρεις έχουν ανάγκη από αγωνιστικά λεπτά, αλλά και σε πιο δύσκολα παιχνίδια, σε σχέση με το φιλικό της περασμένης Τετάρτης (10/8) απέναντι στα Τρίκαλα. Άλλωστε εκτός από τον Αλμέιδα, που ήδη από απόψε θα πάρει θέση βασικού, τόσο ο Ροντρίγκες όσο και ο Ντίας, όσο βρίσκουν τον ρυθμό τους και ανεβάζουν επίπεδο ετοιμότητας, τόσο θα διεκδικούν και αυτοί θέση στην ενδεκάδα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ