ΑΕΚ

Τέσσερις εκλεκτοί, μια απόφαση

Τέσσερις εκλεκτοί, μια απόφαση
Μιλοβάνοβιτς Μπάγεβιτς INTIME SPORTS

Το ματς με την Ξάνθη πέρασε, η καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά κλείνει σε 24 ώρες και στην ΑΕΚ έφτασε η στιγμή της απόφασης για την περαιτέρω ενίσχυση στην επίθεση. Ποιος θα είναι ο εκλεκτός; Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει καταλήξει σε τέσσερα ονόματα σέντερ φορ. Περιπτώσεις που έχουν προκύψει μετά από «κοσκίνισμα» των προτάσεων που έφτασαν στην ΑΕΚ αλλά και της αναζήτησης που έκανε ο τεχνικός διευθυντής. Μάλιστα η τελική λίστα έχει τεθεί επί τάπητος και στην μίνι σύσκεψη κορυφής που έγινε πριν επιστρέψει η αποστολή της ΑΕΚ στην Αθηνα μετά το ματς της Ξάνθης, αλλά και στις σημερινές τηλεφωνικές επαφές με Μπάγεβιτς και Δέλλα.

Η πρώτη περίπτωση είναι ο Μάρκο Ντέβιτς. Πρόκειται για 31χρονο Σέρβο με ουκρανικό διαβατήριο επιθετικό. Πέρυσι έπαιζε δανεικός στην Αλ Ραιάν (πέτυχε 11 γκολ) από τη Ρούμπιν Καζάν. Έχει συμβόλαιο με τους Ρώσους αλλά δεν υπολογίζεται. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή μαζί του αλλά και με την Ρούμπιν, διότι θα πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή για δανεισμό. Παρότι ο ίδιος ο Ντέβιτς θα ήθελε να μείνει ελεύθερος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο Κάιλ Λάφερτι. Η ΑΕΚ έβαλε ψηλά στην λίστα της τον 27χρονο Βορειοιρλανδό ήδη από τον περασμένο Μάιο. Ο Λάφερτιν ανήκει στην Νόριτς, αλλά και αυτός δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν. Θέλει να φύγει αλλά και στην περίπτωση του θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή και με τον αγγλικό σύλλογο αν η ΑΕΚ αποφασίσει να προχωρήσει.

Η τρίτη περίπτωση είναι του Τσίπριαν Μαρικά. Ο 29χρονος Ρουμάνος θέλει να φύγει από την Κόνιασπορ όπου δεν βρήκε αυτό που ζητούσε. Έχει όμως συμβόλαιο. Τα τελευταία δυο χρόνια ο Μαρικά δεν έχει κάνει καλές σεζόν. Με λίγες εμφανίσεις και μόλις ένα γκολ.

Αν η ΑΕΚ αποφασίσει να επιλέξει μια από τις τρεις αυτές περιπτώσεις, θα πρέπει να το κάνει άμεσα, καθώς δεν είναι ελεύθεροι και επομένως δεν μπορούν να κάνουν χρήση της παράτασης για τους ελεύθερους. Η μεταγραφή πρέπει να γίνει μέχρι αύριο (31/8) το βράδυ.

Υπάρχει και η τέταρτη περίπτωση στην λίστα του Μιλοβάνοβιτς. Πρόκειται για τον Καλού Ούτσε. Με την διαφορά πως ο 33χρονος Νιγηριανός έχει μείνει ελεύθερος από την Λεβάντε. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί η μεταγραφή του να κλείσει ακόμα και μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πιθανότατα της μη μεταγραφής

Το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει τέσσερις επιθετικούς που μπορεί να τους κυνηγήσει μεταγραφικά, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα αποκτήσει και έναν εκ των τεσσάρων. Υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο τελικά να μην αποκτηθεί άλλος σέντερ φορ. Κυρίως διότι υπάρχει και η άποψη, πως όποιος και αν έρθει αυτή την στιγμή, θα αργήσει πολύ να ενσωματωθεί στην ομάδα. Όσο δηλαδή θα χρειαστεί και ο Ράφικ Τζεμπούρ να επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Επομένως ενδεχομένως να μην έχει νόημα να γίνει κάποια κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πιθανότητα της έκπληξης

Ανοικτό επίσης είναι και το ενδεχόμενο να προκύψει όνομα έκπληξη. Κάποιος επιθετικός που δεν είναι στην τελική λίστα του Μιλοβάνοβιτς. Αλλά αυτό μοιάζει ως ένα σενάριο που έστω και αν είναι ανοικτό, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Το σίγουρο είναι πως οριστικές αποφάσεις, θα παρθούν μέσα στις επόμενες ώρες. Τουλάχιστον για τις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις φορ, στην τελικά λίστα του Μιλοβάνοβιτς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ