ΑΕΚ

Τέλος από την ΑΕΚ ο Σάχα

Τέλος από την ΑΕΚ ο Σάχα
INTIME SPORTS

Παρελθόν θα αποτελέσει και τυπικά αύριο ο Σεμπαστιάν Σάχα για την ΑΕΚ καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους με τον Αργεντινό να εισπράττει τα δεδουλευμένα του. Ως φαβορί για την αντικατάσταση του φαντάζει αυτή τη στιγμή ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ενώ αρέσει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Τις τελευταίες ημέρες ο Σεμπαστιάν Σάχα εμφανιζόταν φευγάτος και ο ατζέντης του είχε ενημερώσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ ότι εντός της εβδομάδας κανόνιζε τη μετακόμιση του ατζέντη του σε ομάδα της Αργεντινής.

Οι πιθανοί αντικαταστάτες του είναι τέσσερις Έλληνες και δύο ξένοι τερματοφύλακες. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα δεδομένα.

Ήταν ευρέως γνωστό και διαδεδομένο ότι το συμβόλαιο των περίπου 550.000 ευρώ (δίχως να συμπεριλαμβάνεται το ποσό που αναλογεί στην εφορία) ήταν δυσβάσταχτο για την ΑΕΚ της ερχόμενης περιόδου, και ότι συνιστούσε πολυτέλεια για μία ομάδα που δια στόματος του προέδρου της πρέπει να περικόψει τα κόστη τουλάχιστον κατά 15-20% σε σχέση με πέρυσι.

Στην ΑΕΚ είχαν καταλήξει στην απόφαση να επαναπροσεγγίσουν τον Αργεντινό προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές (περίπου 300.000 ευρώ), αλλά και με την ασφάλεια της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών ως το 2013 ή 2014.

Ο Σάχα αρχικώς έδειχνε διάθεση να το συζητήσει, όταν όμως βγήκε στην αγορά, διαπίστωσε ότι μπορεί να βρει και αλλού τα χρήματα που παίρνει τώρα. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του;

1. Η επικρατέστερη λύση: Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς έμεινε ελεύθερος από την Καβάλα και είναι μία προσιτή οικονομικά λύση. Πρόκειται για τερματοφύλακα με καλές και κακές στιγμές στον Παναθηναϊκό. Αρέσει στους διοικούντες και έχει τη φήμη του εξαιρετικού χαρακτήρα.

2. Ο διακαής πόθος: Ο 33χρονος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα και κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην εθνική ομάδα. Τον μάθαμε κάπως αργά ύστερα από μία μακρόχρονη καριέρα στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας αν και υπήρξε εννέα φορές διεθνής με την εθνική Ελπίδων. Βασικός επί σειρά ετών και σε καλή ηλικία για τερματοφύλακα.

3. Το αουτσάιντερ: Ο Σήφης Δασκαλάκης είναι ο επί σειρά ετών βασικός γκολκίπερ του Εργοτέλη κι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της εξαιρετικής παρουσίας της κρητικής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα τα τελευταία χρόνια. Είναι ελεύθερος και το κασέ του είναι χαμηλό.

4. Ο εξελίξιμος: Στα 25 χρόνια του, ο Γιάννης Σιδεράκης του Θρασύβουλου δεν είναι ευρέως γνωστός. Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Ένωσης Σλόμπονταν Σούιτσα ήταν εκείνος που τον είχε ξεχωρίσει και προτείνει προς αγορά στην κιτρινόμαυρη διοίκηση. Αν αποκτηθεί θα είναι δεύτερος πίσω από τον Γιάννη Αραμπατζή.

5. Ο βετεράνος: Είχε πενταετή θητεία στην 'Ενωση (1998-2001 και 2003-05) και δεν αποκλείεται να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν. Ο 35χρονος Χρυσόστομος Μιχαϊλίδης παραμένει στη λίστα της Ένωσης, ωστόσο οι κακές σχέσεις των δύο ΠΑΕ μετά τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου, θα δυσκολέψουν τις συζητήσεις.

6. Ο συμπατριώτης: Ο αργεντινός Ματίας Ντεγκρά είχε απασχολήσει την Ένωση κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ενδεχομένως αυτό να συμβεί και τώρα αν και η παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στη μεγάλη κατηγορία δεν ευνοεί τα σχέδια της ΑΕΚ για την απόκτησή του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ