ΑΕΚ

Τακτική με το μυαλό στο φιλικό

Τακτική με το μυαλό στο φιλικό
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο (23/7) τη Χάποελ Τελ Αβίβ, με τον Τραϊανό Δέλλα να επιμένει στην τακτική. Το "μάθημα" στους αμυντικούς (videos).

Προφανώς και τον Τραϊανό Δέλλα το τελευταίο που τον ενδιαφέρει, είναι το αποτέλεσμα στο αυριανό (23/7) φιλικό με την Χάποελ Τέλ Αβίβ. Έστω και αν η εντολή του «Τράι» πως σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη, ισχύει χωρίς καμία εξαίρεση. Το αυριανό είναι το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ και βρίσκει την ομάδα επί της ουσίας στο λυκαυγές της προετοιμασίας της. Από την άλλη μεριά ο Δέλλας ξέρει πως η πρώτη γεύση, είναι πάντα σημαντική.

Γι αυτό και στη σημερινή (22/7) προπόνηση δούλεψε στην τακτική, με το μυαλό στο αυριανό παιχνίδι. Με βάρος κυρίως στην δουλειά στις στημένες φάσεις και δη τα κόρνερ. Και κυρίως επιλέγοντας και πάλι τις ίδιες δυο ομάδες, με τις οποίες δουλεύει από την πρώτη μέρα που η αποστολή έφτασε εδώ στην Πολωνία. Με Άρθο, Λαμπρόπουλο, Σοϊλέδη, Βασιλαντωνόπουλο, Ανδρεόπουλο, Σιμόες, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα και Κρισάντους η μια ομάδα και Τζανετόπουλο, Κολοβέτσιο, Γκάλο, Πεταυράκη, Κορδέρο, Γιόχανσον, Αραβίδη, Βάργκας, Γροντή και Τζιμπούρ η άλλη. Το πιο πιθανό είναι πως ο Δέλλας θα ακολουθήσει και φέτος, την ίδια τακτική με την περσινή προετοιμασία και στα πρώτα φιλικά θα παίξει με δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ένα 45άλεπτο.

"Αν δεν κερδίσετε την μπάλα…"

Ο βασικός άξονας της δουλειάς στην απογευματινή προπόνηση, ήταν οι εκτελέσεις κόρνερ. Για πρώτη φορά ο Δέλλας δούλεψε σ’ αυτό το κομμάτι εδώ στην Πολωνία. Και καταρχήν εκείνο που απαιτούσε, είναι να μπορούν να εκτελέσουν οι επιθετικοί. " Είναι νόμος πως αν δεν μπορεί ο αμυντικός να κερδίσει την μπάλα, πρέπει να κάνει τα πάντα, ώστε να μην την κερδίσει και επιθετικός", έλεγε ο Δέλλας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ