ΑΕΚ

Τακτική και ψυχολογία ενόψει Ολυμπιακού

Τακτική και ψυχολογία ενόψει Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πάνω σε δυο άξονες θα δώσει βάρος ο Στέλιος Μανωλάς στις προπονήσεις της ΑΕΚ μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Θεωρητικά αλλά και πρακτικά, η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του κυπέλλου, έχει ξεκινήσει για τον Στέλιο Μανωλά και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Άλλωστε απομένουν μόλις τέσσερις προπονήσεις μέχρι και την σέντρα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μέσα σ’ αυτά τα στενά χρονικά περιθώρια, ο Μανωλάς έχει αποφασίσει να επικεντρώσει την δουλειά που κάνει με τους παίκτες του, πάνω σε δυο άξονες. Το Sport24.gr έχει ρεπορτάζ.

Πρώτος άξονας: Τακτική

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Μανωλάς την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ένα από τα πολλά που ήθελε και έπρεπε να κάνει, ήταν να μελετήσει την ομάδα. Μπορεί βλέπετε να είχε παρακολουθήσει κάποια από τα παιχνίδια, αλλά ως θεατής και όχι ως προπονητής που μελετά τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Ο Μανωλάς έχει μελετήσει τα τελευταία ματς και έχει εντοπίσει ελλείμματα στο τακτικό κομμάτι και ειδικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και την επιθετική λειτουργία.

Γι' αυτό και προσπαθεί ήδη από τις πρώτες μέρες να δώσει βάρος πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, στην δουλειά που κάνει στις προπονήσεις στα Σπάτα. Και πολύ περισσότερο τώρα ενόψει του τελικού. Όσο μπορεί το επιτρέπει ο περιορισμένος χρόνος, ο Μανωλάς θα προσπαθήσει να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο στο κομμάτι της τακτικής και ειδικά στην κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του παιχνιδιού, μέχρι και το ματς του Σαββάτου.

Δεύτερος άξονας: Ψυχολογία

Για τον Μανωλά αυτός ο τελικός του κυπέλλου είναι ο πρώτος του ως προπονητής. Αλλά τους έχει φάει με το… κουτάλι ως ποδοσφαιριστής. Επομένως γνωρίζει καλά και από τελικούς αλλά και από κατακτήσεις κυπέλλων. Και εκείνο που ο Μανωλάς ξέρει καλά, είναι πως ένα τέτοιο ματς όπως αυτό του Σαββάτου, σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί στο κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών. Ως εκ τούτου η ψυχολογία, είναι ο δεύτερος άξονας της δουλειάς που θέλει να κάνει ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Άλλωστε πάνω σ’ αυτόν τον τομέα είχε επικεντρωθεί και στην προετοιμασία για τους δυο ημιτελικούς με τον Ατρόμητο. Τώρα όμως που υπάρχει τελικός, πολύ περισσότερο. Μάλιστα ήδη από την πρώτη προπόνηση μετά την πρόκριση στον τελικό, ο Μανωλάς είχε κάνει ομιλία στα αποδυτήρια, όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, με ψυχολογικές «ντόπες». Και πάνω στην ψυχολογική προετοιμασία ο τεχνικός της ΑΕΚ θα δουλεύει ακόμα και μέχρι την σέντρα του τελικού.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ