ΑΕΚ

Τα τρία στοιχήματα του Χιμένεθ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / AUSTRIA WIEN - AEK / ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα (27/1, 19.30) τη Λαμία στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο Χιμένεθ θέλει να κερδίσει τρία στοιχήματα. Το Sport24.gr αναλύει.

Ήδη από το προηγούμενο Σάββατο (20/1), η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει έναν αγωνιστικό Γολγοθά με δέκα παιχνίδια, μέσα σε διάστημα 36 ημερών. Από ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ζόρικα εκτός έδρας ματς, μέχρι ευρωπαϊκές μάχες.

Η αλήθεια είναι πως το σημερινό (19.30) ματς με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ, είναι το πιο… χαμηλό απ’ όλα τα εμπόδια αυτής της διαδρομής. Όμως από την άλλη μεριά, υπάρχουν και σ’ αυτό το παιχνίδι, στοιχήματα τα οποία ο Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να κερδίσει. Τρία τον αριθμό. Το Sport24.gr αναλύει...

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

Οι τρεις βαθμοί. Το προφανές και το πιο σημαντικό. Η ΑΕΚ προέρχεται από γκέλα στη Λάρισα, που κόστισε δυο πολύτιμους βαθμούς. Ήδη έχει χαθεί έδαφος. Και με δεδομένο πως πλέον κάθε ματς για την ΑΕΚ είναι ένας τελικός, ενδεχόμενη νέα απώλεια απέναντι στη Λαμία, θα έβαζε μπουρλότο στις περισσότερες ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Να βρει τον τρόπο η ΑΕΚ, να ανοίξει την μαζική και ερμητικά κλειστή άμυνα. Το αναμενόμενο είναι να επιχειρήσει η Λαμία να σηκώσει ένα τείχος μπροστά από την περιοχή της. Το έκανε και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου και η ΑΕΚ ζορίστηκε πολύ. Το έκανε και ο Απόλλων στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΛ στη Λάρισα και υποχρέωσαν την Ένωση σε απώλειες βαθμών.

Γι αυτό και είναι ένα ζήτημα για τον Χιμένεθ, να βρει τους τρόπους σήμερα (27/1) να ανοίξει την κλειστή άμυνα της Λαμίας και να επιστρέψει η ΑΕΚ στην επιθετική αποτελεσματικότητα, όπως με τον Παναιτωλικό. Ειδικά από την στιγμή που θα απουσιάζει λόγω τιμωρίας και ο Σέρχιο Αραούχο.

Ο Χιμένεθ προσανατολίζει σ’ ένα σχήμα με τον Λιβάγια στην κορυφή, τον Μασούντ σε ρόλο ελεύθερο και τους Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλο στα δυο άκρα της επίθεσης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΡΙΤΟ

Να μπει ξανά ο Βράνιες κανονικά στην ομάδα. Πρώτα λόγω τραυματισμού, μετά λόγω "σκασιαρχείου" από την προπόνηση και τελευταία λόγω θερμού επεισοδίου, ο Όγκνιεν Βράνιες είχε περάσει καιρό εκτός βασικής ενδεκάδας. Με δεδομένο πως μετά τις χθεσινές (26/1) συζητήσεις και εξηγήσεις που δόθηκαν στα Σπάτα, το θέμα με τον παίκτη θεωρείται λήξαν, είναι ένα ζήτημα να φανεί και στην πράξη πως ο Βόσνιος είναι 100% συγκεντρωμένος στην ομάδα. Κάτι που δεν συνέβη στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, όταν ο Βράνιες έδειχνε να έχει αλλού το μυαλό του.

Ο Βόσνιος στόπερ επιστρέφει, εκτός απροόπτου, ξανά σήμερα στο βασικό σχήμα με τον Λαμπρόπουλο παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας. Και μένει να αποδειχθεί και στο γήπεδο, πως η… φωτιά που άναψε με την περίπτωση του, έχει σβήσει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ