ΑΕΚ

Τα τρία μεγάλα ανοικτά "μέτωπα" της ΑΕΚ

Τα τρία μεγάλα ανοικτά "μέτωπα" της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα, διεκδικεί το κύπελλο, αλλά όσον αφορά τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, έχει ήδη να διαχειριστεί τρεις σημαντικές εκκρεμότητες.

Η αριθμητική των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα, λέει πως η ΑΕΚ χρειάζεται τέσσερις βαθμούς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο.

Και η ποδοσφαιρική λογική, με βάση τα ματς που απομένουν, λέει πως η Ένωση έχει "αγκαλιάσει" το πρωτάθλημα. Όμως συνολικά ο οργανισμός της ΑΕΚ, παραμένει σταθερά στην λογική των χαμηλών τόνων. Χωρίς ουδείς να κοιτάζει πιο μακριά, από το ματς της επόμενης αγωνιστικής. Πολλώ δε μάλλον, να αρχίσει να σκέφτεται τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν ήδη δεδομένα που δεν αφορούν το παρόν, αλλά το μέλλον της ΑΕΚ και έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι. Έχουν να κάνουν με εκκρεμότητες που έτσι κι αλλιώς θα προκύψουν. Και που ήδη έχουν δημιουργήσει τρια μεγάλα ανοικτά μέτωπα στην ΑΕΚ, ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. ΤοSport24.grαναλύει

ΜΕΤΩΠΟ "ΧΙΜΕΝΕΘ"

Η πρώτη και πιο σημαντική εκκρεμότητα για την ΑΕΚ, έχει να κάνει με το μέλλον του Μανόλο Χιμένεθ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Είναι ένα ζήτημα που ήταν δεδομένο πως θα τεθεί, καθώς το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι ο Ισπανός τεχνικός, ήταν μονοετές.

Είναι προφανές πως όσο οι μάχες σε πρωτάθλημα και κύπελλο βρίσκονται σε εξέλιξη, δύσκολα οι δυο πλευρές θα μπορούσαν να καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν το μέλλον τους. Όμως ήδη έχουν διαμορφωθεί κάποια δεδομένα. Στην ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς είναι ικανοποιημένοι από τον Χιμένεθ. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, καθώς πρόκειται για τον προπονητή που οδηγεί την Ένωση σ’ ένα πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Ενώ ενδεχομένως να την οδηγήσει ακόμα σε νταμπλ, μετά από 40. Από την άλλη μεριά, ο Χιμένεθ περισσότερες από μια φορές, έχει μιλήσει για την ιδιαίτερη θέση που έχει στην καρδιά του η ΑΕΚ και το συναισθηματικό δέσιμο. Επομένως θεωρητικά αυτό το πλαίσιο θα είναι η αφετηρία στις συζητήσεις που θα γίνουν ανάμεσα στις δυο πλευρές. Χωρίς να αποτελεί και προαναγγελία του… αποτελέσματος.

ΜΕΤΩΠΟ "ΑΡΑΟΥΧΟ"

Στην ΑΕΚ ήξεραν ήδη από τις 31 του περασμένου Αυγούστου, όταν αποκτούσαν και πάλι με την μορφή δανεισμού τον Σέρχιο Αραούχο, πως το μέλλον του Αργεντινού φορ θα έπρεπε να «πέσει» και πάλι στο τραπέζι στο τέλος της φετινής σεζόν. Είναι επίσης μια εκκρεμότητα, που έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Και πρόκειται για ένα θέμα περίπλοκο.

Αλλά και με πολλές παραμέτρους. Πρέπει η ΑΕΚ να αποφασίσει αν θέλει να κρατήσει τον Αραούχο. Πρέπει αν επιλέξει να τον κρατήσει, να κάνει μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την Λας Πάλμας.

Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσει αν ο ισπανικός σύλλογος θα βρίσκεται στην Πριμέρα ή στη Σεγούντα Ντιβισιόν. Και πρέπει να αποφασίσει και ο ίδιος ο Αραούχο, τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Κάτι που αποδείχθηκε και πέρυσι το καλοκαίρι, πως παίζει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις. Δεν είναι πάντως μια υπόθεση, που μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το πώς θα κλείσει.

ΜΕΤΩΠΟ "ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ"

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Λάζαρος με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016, ήταν για δυο συν ένα χρόνια. Τα δυο συμπληρώνονται στο τέλος της σεζόν. Και για περισσότερους από έναν λόγους, αυτό το «συν ένα», καθιστά την υπόθεση του Χριστοδουλόπουλο ως εκκρεμότητα για την ΑΕΚ ήδη από φέτος.

Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λάζαρου, ήδη "κυκλοφορεί" ως ζήτημα στον κιτρινόμαυρο οργανισμό, εδώ και αρκετό καιρό. Η ΑΕΚ δεν έχει ακόμα επισήμως ανοίξει τα χαρτιά της για τις προθέσεις της. Πέραν της δεδομένης ικανοποίησης για την εξαιρετική σεζόν του παίκτη.

Ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος, σε δημόσιες τοποθετήσεις του τον περασμένο Δεκέμβρη, εξέφρασε μια πρόθεση να συνεχίσει να φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αλλά πάντα με τον αστερίσκο πως είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Επομένως το μέλλον του Λάζαρου στην ΑΕΚ, θα ξεκαθαρίσει όταν οι δυο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι και θα ανοίξουν τα χαρτιά τους. Υπενθυμίζεται πως ο Χριστοδουλόπουλος έχει συμβόλαιο που μαζί με τα μπόνους, είναι περίπου στις 300.000 ευρώ ετησίως.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ