ΑΕΚ

Τα τέσσερα ξεκαθαρίσματα

Τα τέσσερα ξεκαθαρίσματα

Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο των ανανεώσεων και βρίσκει μέσα τις υποθέσεις των Χριστοδουλόπουλου, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Σιμόες.

Είναι απολύτως λογικό, όλη η ενέργεια και προσοχή των ανθρώπων της ΑΕΚ, να είναι στραμμένη στη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που υποθέσεις με συμβόλαια οι οποίες απασχολούν τους φίλους της ομάδας, να παρουσιάζουν στασιμότητα. Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο των "4" και βρίσκει πολλά και ενδιαφέροντα μέσα σε αυτόν.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

"Τον Λάζαρο πρέπει να τον έχεις μόνιμα στην πίεση και στην αναμονή. Τότε παίρνεις το καλύτερο που έχει να δώσει, είναι τέτοιος χαρακτήρας". Σοφά λόγια από έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τον Χριστοδουλόπουλο, με αποδέκτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ασφαλώς έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους στο να κρατάει η ΑΕΚ τον διεθνή μεσοεπιθετικό σε αναμμένα κάρβουνα, παίρνοντας και ένα σχετικό ρίσκο.

Είναι δεδομένο ότι ο Λάζαρος θα ήθελε εδώ και καιρό να έχει τελειώσει η υπόθεσή του. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι "θα τα βρούμε σε 5 λεπτά". Σαφώς και δεν είχε αναφέρει τη βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό: την εξασφάλιση ενός συμβολαίου που θα τον ικανοποιεί οικονομικά και χρονικά. Για το ποδοσφαιρικό μέγεθός του και την προσφορά του σε αυτά τα δύο χρόνια, είναι χαμηλόμισθος σε σχέση με άλλους στην ομάδα.

Η υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου θα έχει προσωπική χροιά Μελισσανίδη. Είναι από τις υποθέσεις που ο διοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ "καθαρίζει" ενεργώντας κάπως αυτόνομα. Για να επιβραβεύσει και να στείλει μηνύματα ότι η προσφορά ανταμείβεται. Αυτή τη στιγμή πολλά ακούγονται και γράφονται, όμως ακόμα δεν έχει μιλήσει ο ίδιος ο "Τίγρης". Και όταν το αποφασίσει και το θέλει, έχει και τον τρόπο να φέρνει την αποστολή εις πέρας.

ΝΤΙΜΤΡΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Στο Sport24.gr είχατε διαβάσει κατ΄ αποκλειστικότητα για τον ειδικό όρο στο συμβόλαιο του Ουκρανού, σύμφωνα με τον οποίο το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ θα ελάμβανε αυτόματη επέκταση ενός έτους, στην περίπτωση που ο Τσιγκρίνσκι έπιανε σε συμμετοχές το 75% των συνολικών αγώνων της ομάδας. Κάτι που δεν θα συμβεί. Από την άλλη, οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν μαζί.

Μάλιστα, μεταξύ τους υπήρχε προφορική σύγκλιση απόψεων τόσο για τον χρόνο συνεργασίας (νέο 2+1 με ταυτόσημους όρους για την τελευταία σεζόν) όσο και για τα οικονομικά δεδομένα αυτής. Ωστόσο στην πορεία, φαίνεται ότι προέκυψε κάποια διαφορά στο δεύτερο κομμάτι (απολαβές ποδοσφαιριστή - αμοιβή ατζέντη), για το οποίο αναζητείται η φόρμουλα. Με τις δύο πλευρές να συζητούν σε πολύ καλό κλίμα και την εκατέρωθεν επιθυμία αμφοτέρων για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Το χάσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί αγεφύρωτο, άλλωστε η επιθυμία του Τσιγκρίνσκι είναι να αγοράσει σπίτι στην Αθήνα (ίσως αυτό στο οποίο διαμένει σήμερα) και να γίνει μόνιμος πολίτης της. Από την άλλη υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν και να λυθούν. Κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του Απριλίου.

ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Η στάση της στην αντιμετώπιση των διαδοχικών κρουσμάτων του Βράνιες από την πλευρά της κιτρινόμαυρης διοίκησης αποδείχθηκε προφητική. Εν τέλει ο Βόσνιος συνετίστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της ομάδας και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να πράττει του κεφαλιού του όταν υπάρχει Μελισσανίδης. Έβαλε την ουρά στα σκέλια και στο γήπεδο κατέθεσε ποδοσφαιρική ωριμότητα.

Ωστόσο το θέμα του παραμένει ανοιχτό. Ο Βόσνιος αμείβεται με λίγα σε σχέση με την προσφορά και τη σημαντικότητά του για την κιτρινόμαυρη ενδεκάδα. Και είναι δεδομένο ότι έβαλε νερό στο κρασί του, έχοντας λάβει την άνωθεν υπόσχεση ότι το αίτημά του για ένα συμβόλαιο με υψηλότερες αποδοχές, θα επανεκτιμηθεί και θα συζητηθεί εκτενώς προς το τέλος της σεζόν. Ας μη λησμονούμε ότι ο διεθνής στόπερ αξίωσε συμβόλαιο με αποδοχές αντίστοιχες με αυτές των Λιβάγια και Αραούχο (700.000 ευρώ τη σεζόν).

Η ΑΕΚ καλείται να αποφασίσει αν θα επιχειρήσει να τον ικανοποιήσει με νέο τριετές συμβόλαιο ή αν θα πάρει το χρόνο της περιμένοντας προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού. Η Άντερλεχτ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σκοπεύει να επιστρέψει, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ζωηρό ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή προκύπτει από δύο βρετανικούς συλλόγους (Αγγλία και Σκωτία). Ο Βράνιες το έχει καταστήσει σαφές: "εκεί που θα παίρνω αυτά που αξίζω".

ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

Είναι η πιο εύκολη των περιπτώσεων. Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος έχει εκφράσει με διάφορους τρόπους, είτε μέσω συνεντεύξεων, είτε με ποσταρίσματα σε μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης, ότι είναι συναισθηματικά "δεμένος" με την ΑΕΚ και ότι προτεραιότητά του αποτελεί η παραμονή του στην ομάδα. Δεν είναι μείζον για τον Σιμόες το να αγωνιστεί σε ένα σπουδαιότερο πρωτάθλημα (όπως επί παραδείγματι προσδοκά ο Γιόχανσον), από τη στιγμή που ξέρει ότι θα πρόκειται για κάποια μικρομεσαίου βεληνεκούς.

Πρώτος στο χωριό παρά έβδομος-όγδοος στην πόλη; Θα μπορούσε να είναι κι έτσι... Από την άλλη, στα 28 προς 29 του πλέον, ο Σιμόες ξέρει καλά ότι δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες σε άλλη ομάδα για τίτλους και ευρωπαϊκές συμμετοχές. Σε ένα βαθμό, μετράει περισσότερο αυτά παρά τα χρήματα.

Από την άλλη, εξυπακούεται ότι ο Πορτογάλος θα πρέπει επίσης να ικανοποιηθεί οικονομικά, ως ένας από τους πλέον χαμηλόμισθους της ομάδας, σε σχέση πάντα με την παρουσία του και σε σύγκριση με τις αμοιβές άλλων βάσει της δικής τους προσφοράς. Αν και του έχει γίνει ήδη μία αναπροσαρμογή και αύξηση αποδοχών, ο Σιμόες λαμβάνει μόλις 210.000 ευρώ το χρόνο και σίγουρα θα ζητήσει αρκετά περισσότερο για να επεκτείνει τη συνεργασία με την ΑΕΚ πέραν από το 2019.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ