ΑΕΚ

Τα "στοιχήματα" του Χιμένεθ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πολλές προκλήσεις στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ηρακλή, τη Δευτέρα (13/2, 19:30) στο "Καυτανζόγλειο". Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Από την στιγμή που παρέλαβε την ΑΕΚ "κολλημένη στον τοίχο", ο Μανόλο Χιμένεθ ήξερε πως έτσι κι αλλιώς κάθε παιχνίδι που θα δίνει, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα είναι ένας μικρός "τελικός".

Παρόλα αυτά το σημερινό (13/2, 19:30, Live από το Sport24.gr) ματς στο Καυταντζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή, έχει για τον Ισπανό τεχνικό, μια σειρά από στοιχήματα που καλείται να τα κερδίσει. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

"ΤΡΙΠΟΝΤΟ" ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

Ο Χιμένεθ από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, αποκατέστησε την έννοια της έδρας. Για το πρωτάθλημα μετράει δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ.

Όμως εκτός έδρας, δεν έχει πάρει ακόμα "τρίποντο" ο Ισπανός τεχνικός. Βεβαίως έχει παίξει ένα ματς και αυτό στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη, το οποίο έληξε 0-0. Για τον Χιμένεθ είναι σημαντικό να αρχίσει η ΑΕΚ να αποκτά χαρακτήρα νικητή και στα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ. Και το σημερινό ματς με τον Ηρακλή είναι μια ευκαιρία.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΜΕ ΤΟ... ΜΗΔΕΝ

Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο μετρά έξι συνεχόμενα παιχνίδια, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Κάτι αντίστοιχο είχε πετύχει και πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο. Τότε εκείνο το σερί με το μηδέν παθητικό, είχε σταματήσει στα έξι ματς.

Και μάλιστα συμπτωματικά, ο Ηρακλής ήταν εκείνος που είχε σκοράρει στο έβδομο παιχνίδι, αλλά σε ματς κυπέλλου και σε νίκη της ΑΕΚ με 4-1. Τώρα ο Χιμένεθ θέλει να συνδυάσει νίκη απέναντι στον Ηρακλή, αλλά με το ρεκόρ του μηδέν στα μετόπισθεν να μεγαλώνει.

Τα "στοιχήματα" του Χιμένεθ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Την ώρα που ο Χιμένεθ προετοίμαζε την ομάδα του για το ματς με τον Ηρακλή, ο κόσμος της ΑΕΚ στηνόταν είτε μπροστά στον υπολογιστή, είτε στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ, για να πάρει εισιτήριο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όπερ σημαίνει πως το μυαλό των οπαδών της Ένωσης, είναι περισσότερο στην προσεχή Κυριακή (19/2) και όχι στη… σημερινή Δευτέρα.

Ο Χιμένεθ ξέρει πως υπάρχει κίνδυνος κάτι αντίστοιχο να συμβεί και με τους παίκτες της ΑΕΚ. Άλλωστε ήδη κάποιες κουβέντες για το ντέρμπι, έχουν εμφανιστεί στα Σπάτα. Είναι σημαντικό για τον Ισπανό τεχνικό, να κρατήσει σήμερα τους παίκτες του απολύτως προσηλωμένους στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και χωρίς η σκέψη να παραστρατεί ούτε κατ’ ελάχιστο στο ντέρμπι.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ / 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ / 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE MOTIONTEAM

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΡΕΒΑΝΣ

Για τον Χιμένεθ η νίκη στο σημερινό ματς είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους που αφορούν το… παρόν της ΑΕΚ και του ίδιου. Και αυτό είναι που έχει και την μεγαλύτερη σημασία. Όμως ο Ισπανός τεχνικός θα ήθελε να πάρει και μια προσωπική… ρεβάνς. Στην προηγούμενη επίσκεψη του στο "Καυτανζόγλειο", τον Δεκέμβρη του 2010, ο Χιμένεθ είχε γνωρίσει την ήττα με 2-0.

Και μάλιστα ήταν η αφορμή που για πρώτη φορά, είχαν ακουστεί γκρίνιες για τον Ισπανό τεχνικό, παρόλο που ήταν στον πάγκο μόλις δυο μήνες. Κατόπιν ακολούθησε η θριαμβευτική πρόκριση στο κύπελλο με 4-0 μέσα στη Λάρισα παραμονές Χριστουγέννων και η εξαφανίστηκε. Ωστόσο εκείνη την ήττα στο "Καυτανζόγλειο", δύσκολα θα την έχει ξεχάσει ο Χιμένεθ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ