ΑΕΚ

Τα σημάδια που "δείχνουν" Κύπελλο

Τα σημάδια που "δείχνουν" Κύπελλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες μέρες πριν τον τελικό του κυπέλλου, υπάρχουν… σημάδια που «δείχνουν» πως η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει. Το Sport24 έχει καταγράψει αυτά τα σημάδια

Η αλήθεια είναι πως το φετινό Πάσχα είναι ξεχωριστό στην ΑΕΚ, μετά από πολύ καιρό. Και ας χρειάστηκε άπαντες μέσα στην ομάδα να χάσουν τις εορταστικές άδειες και να περιοριστούν μόνο σ’ ένα ρεπό για σήμερα (1/5).

Η προοπτική του τελικού του κυπέλλου μετά από λίγες μέρες, δημιουργεί προσδοκίες κατάκτησης ενός τίτλου, μόλις τρια χρόνια μετά το «μαύρο» Πάσχα που είχε ζήσει η ΑΕΚ μετά τον υποβιβασμό. Και μπορεί η προετοιμασία για νίκη στον τελικό να περνά μέσα από συστήματα, αγωνιστικά πλάνα και ψυχολογική δουλειά για τον Στέλιο Μανωλά και τους ποδοσφαιριστές του. Όμως πέραν αυτών υπάρχουν και σημάδια που «δείχνουν» κυπελλο για την ΑΕΚ. Όπως έγινε το 2011. Και το Sport24 τα καταγράφει

Το σημάδι του ημιτελικού

Τελευταία φορά που η ΑΕΚ έπαιξε σε τελικό κυπέλλου ήταν πριν από πέντε χρόνια. Και είχε κατακτήσει το τρόπαιο. Ο τρόπος της φετινής πρόκρισης, έχει ομοιότητες με το 2011. Η ΑΕΚ φέτος προκρίθηκε χάρη σ’ ένα γκολ στην ρεβάνς των ημιτελικών και μάλιστα εκτός έδρας. Όπως δηλαδή είχε γίνει και το 2011. Απλώς τώρα η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία από τον Ατρόμητο, ενώ πριν από πέντε χρόνια είχε κερδίσει στην Τούμπα με 1-0.

Το σημάδι του Πάσχα

Ο τελικός του κυπέλλου θα διεξαχθεί φέτος έξι μέρες μετά το Πάσχα. Και μάλιστα ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για να γίνει στις 23 Απριλίου. Όμως προέκυψε η διακοπή και επανέναρξη της διοργάνωσης, για να φτάσει ο τελικός στις 7 Μαίου. Ωστόσο και ο τελικός του 2011, είχε γίνει ακριβώς έξι μέρες μετά το Πάσχα. Τότε δηλαδή που η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το κύπελλο. Μόνο που τότε το Πάσχα ήταν στις 24 Απριλίου και ο τελικός έγινε στις 30 Απριλίου. Μάλιστα και τότε, όπως και τώρα, ο Μανόλο Χιμένεθ που ήταν στον πάγκο της Ένωσης, είχε «κόψει» τις άδειες και είχε δώσει ρεπό μόνο ανήμερα του Πάσχα.

Το σημάδι της ημερομηνίας

Αν νομίζετε πως η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού είναι… αδιάφορη για την ΑΕΚ, κάνετε τεράστιο λάθος. Η 7η Μαίου είναι ημερομηνία σημαδιακή για την Ένωση. Στις 7 του μήνα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1989, πρώτο επαγγελματικό της, με νίκη επί του Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δηλαδή απέναντι στον ίδιο αντίπαλο που θα έχει φέτος στον τελικό και στο ίδιο γήπεδο που θα γίνει ο τελικός.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ