ΑΕΚ

Τα οχτώ "θύματα" της προετοιμασίας της ΑΕΚ

Τα οχτώ "θύματα" της προετοιμασίας της ΑΕΚ

Συνολικά οχτώ τραυματισμούς μετρά η ΑΕΚ σε διάστημα περίπου 1,5 μήνα από τότε που ξεκίνησαν οι προπονήσεις για τη νέα σεζόν. Το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά κάθε περίπτωση.

Γενικώς για έναν προπονητή ο μεγαλύτερος εφιάλτης είναι οι τραυματισμοί. Πολλώ δε μάλλον, όταν έρχονται μέσα στο διάστημα που χτίζεται η ομάδα για τη νέα σεζόν. Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει κάτι που διακαώς θα ήθελε αυτή την στιγμή ο Μανόλο Χιμένεθ, θα ήταν να σταματήσουν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τα προβλήματα τραυματισμών.

Μέχρι και αλλαγή προγράμματος και αναβολή φιλικού χρειάστηκε να κάνει ο Ισπανός τεχνικός, καθώς ξαφνικά βρέθηκε με ιατρικό δελτίο γεμάτο, ενώ βλέπει και παίκτες, που είναι ιδιαίτερα καταπονημένοι και χρειάζονται προσοχή. Για να μην μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, η ήδη μακριά λίστα με τους τραυματίες.

Επτά το σύνολο, από τότε που ξεκίνησε η προετοιμασία. Και αν προσθέσει κανείς τον Τάσο Μπακασέτα που είχε την ατυχία να χτυπήσει ξανά σε διεκδίκηση μπάλας, την πρώτη μέρα που μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα, τότε οι τραυματισμοί φτάνουν τους οκτώ. Το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις περιπτώσεις.

ΠΑΤΙΤΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν το πρώτο… θύμα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αντιμετώπισε πρόβλημα στη γάμπα την παραμονή του πρώτου φιλικού στο Κίελτσε, απέναντι στην Καρπάτι Λβιβ. Έχασε το μισό βασικό στάδιο της προετοιμασίας, καθώς έμεινε περίπου εννέα μέρες εκτός δράσης.

ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Ο Βόσνιος στόπερ "πλήρωσε" το πάθος του. Στο φιλικό με την Καρπάτι Λβιβ, που ήταν και το πρώτο επί πολωνικού εδάφους, είχε μια σφοδρή σύγκρουση με αντίπαλο. Το πόδι του Βράνιες πρήστηκε πολύ χαμηλά και υπήρχαν φόβοι ακόμα και για κάταγμα. Τελικά ο Βόσνιος γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά έχασε όλο το υπόλοιπο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόλις στο δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ στο Κίελτσε απέναντι στην Κορόνα, ο Πορτογάλος χαφ τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και αποχώρησε. Η πρώτη εκτίμηση ήταν για θλάση και πάλι υπήρξε ανησυχία για σοβαρή ζημιά. Τελικά ο απεικονιστικός έλεγχος έδειξε μόνο οίδημα και ο Σιμόες πρόλαβε να επιστρέψει και να πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα και στο τελευταίο φιλικό επί πολωνικού εδάφους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Από τους πλέον άτυχους της προετοιμασίας. Χτύπησε σοβαρά στο χέρι σε μια από τις τελευταίες στιγμές, μιας άσκησης στην προπόνηση στα Σπάτα. Και χρειάστηκε επέμβαση. Έχασε τα ματς με την ΤΣΣΚΑ και θα μείνει εκτός και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Πιθανότατα θα επιστρέψει τον Οκτώβρη.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΓΚΑΛΟ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μια ημέρα μετά τη γιορτή που έγινε για την εκδήλωση αγιασμού στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη έναρξη των εργασιών για το νέο γήπεδο, διαπιστώθηκε πως ο Ροντρίγκο Γκάλο είχε υποστεί θλάση στον προσαγωγό στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Έχασε την ρεβάνς, ακόμα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος για το πρώτο ματς με την Μπριζ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Είχε και αυτός ραντεβού με την ατυχία. Σε μια ανύποπτη φάση και ένα σουτ που δεν έπιασε "γεμάτα" σε άσκηση στα Σπάτα, υπέστη θλάση και μάλιστα βαριά. Η εκτίμηση είναι για απουσία περίπου έξι εβδομάδων από την αγωνιστική δράση. Κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ τον περιμένει πίσω στα τέλη του Σεπτέμβρη. Εκτός αν η γερή του κράση, ανατρέψει τα προγνωστικά.

ΑΝΤΑΜ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το τελευταίο θύμα της "κακοδαιμονίας". Αποχώρησε από τη χθεσινή (8/8) προπόνηση με ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Αναμένονται τα αποτελέσματα του απεικονιστικού ελέγχου, για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς και το διάστημα της απουσίας.

ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Έχασε ολόκληρο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, καθώς χρειάστηκε να κάνει έναν καθαρισμό στο γόνατο. Πριν από την ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας άρχισε να ανεβάζει στροφές στην προπόνηση, όμως είχε την ατυχία να χτυπήσει ελαφριά σε μια διεκδίκηση μπάλας στα Σπάτα. Χρειάζεται ακόμα τον χρόνο του, για να μπορέσει να επανέλθει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ