ΑΕΚ

Τα μυστικά του πάγκου της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η διαχείριση του παιχνιδιού με τον Πλατανιά από τον τιμωρημένο Χιμένεθ, είχε δυο… μυστικά. ΤοSport24έχει το ρεπορτάζ.

Για την ΑΕΚ το χθεσινό (27/11) παιχνίδι με τον Πλατανιά, δεν ήταν κανένα ντέρμπι. Όμως ήταν ένα ματς που εκ των… συνθηκών, ήταν περίπλοκο στην διαχείριση. Δεν είναι δα και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, να βρίσκεται ο προπονητής σε… μπουθ ψηλά στην εξέδρα και όχι μπροστά στον πάγκο.

Και ο τιμωρημένος Μανόλο Χιμένεθ, κλήθηκε για πρώτη φορά να διαχειριστεί μια τέτοιου είδους κατάσταση. Εκ του αποτελέσματος, δηλαδή τη νίκη με 3-0 της ΑΕΚ, αποδείχθηκε πως όλα πήγαν καλά. Ωστόσο υπήρχαν και δυο μικρά μυστικά από τον… πάγκο, που έκαναν την διαφορά. ΤοSport24έχει το ρεπορτάζ

ΤΟ «ΜΑΓΙΚΟ» ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ

Το πρώτο ζήτημα που έπρεπε να λύσει ο Χιμένεθ, ήταν την ενδοεπικοινωνία με τον πάγκο του και τους συνεργάτες του. Ρόλο πρώτου προπονητή είχε αναλάβει ο Φελίπε Ουφάνο. Όμως δεν θα μπορούσε να ήταν αυτός που θα είχε την απευθείας επικοινωνία με τον Ισπανό τεχνικό. Βλέπετε, ο στενός συνεργάτης του Χιμένεθ, θα έπρεπε να έχει το μυαλό του και στην εξέλιξη του ματς.

Γι αυτό και τον ρόλο του… δέκτη των οδηγιών του Ισπανού τεχνικού, ανέλαβε ο γυμναστής της ΑΕΚ Σεμπάστιαν Μπασκόν. Ήταν συνεχώς μ’ ένα ακουστικό (μπλου τουθ για την ακρίβεια) στα αυτί και σε ανοικτή γραμμή με τον Χιμένεθ. Και κατόπιν μετέφερε τις οδηγίες στον Ουφάνο και από εκεί πήγαιναν στους παίκτες μέσα στο γήπεδο.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Το γεγονός πάντως πως ο Χιμένεθ παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο από… ψηλά, του επέτρεπε να έχει πολύ καλύτερη εικόνα. Γι αυτό και πολύ γρήγορα μέσα στο ματς, ο Ισπανός τεχνικός άλλαξε τον σχηματισμό στην επίθεση και έδωσε έναν ειδικό ρόλο στον Χριστοδουλόπουλο. Από την δεξιά πλευρά της επίθεσης που έπαιζε ο Λάζαρος, μετακινήθηκε σε θέση δεύτερου επιθετικού δίπλα στον Λιβάγια. Και ο Μπακασέτας είχε έναν ρόλο ελεύθερο, ακριβώς πίσω από τους δυο. Κάτι που διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα όταν μπήκε ο Κονέ, πήρε ακριβώς τον ρόλο που είχε ο Μπακασέτας. Όμως η παρουσία του Λάζαρου δίπλα στον Λιβάγια, επέτρεψε στην ΑΕΚ να έχει πολύ καλύτερη επιθετική λειτουργία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ