ΑΕΚ

Τα μυστικά του Μασούντ

Ο ΣΟΤΖΕΙ ΜΑΣΟΥΝΤ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ο ΣΟΤΖΕΙ ΜΑΣΟΥΝΤ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι κρύβεται πίσω από το "κόλλημα" του Σοτζέι Μασούντ με το νούμερο "7" και με το "24" που επέλεξε στην ΑΕΚ, αλλά και το παράξενο παιχνίδι της μοίρας. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Όσοι από τους ανθρώπους της ΑΕΚ γνώρισαν τον Σοτζέι Μασούντ, στις περίπου δυο ώρες που έμεινε χθες (28/12) στα γραφεία της ΠΑΕ για τα διαδικαστικά της μεταγραφής, μιλούν ήδη με τα καλύτερα λόγια. Για τον χαρακτήρα, την ευγένεια και την συμπεριφορά του Ιρανού μεσοεπιθετικού.

Αυτό που κυρίως έκανε εντύπωση, ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα με τον αριθμό της φανέλας. Όπως ήδη από χθες διαβάσατε στο Sport24.gr, το "77" που είχε στον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ το φορά ο νεαρός Γιούσης. Όμως ο Μασούντ δεν δέχθηκε καν να ανοίξει κουβέντα για τυχόν αλλαγή και επέλεξε αμέσως ένα άλλο νούμερο.

Παρόλο που ο Ιρανός με το "7" ή έστω το "77" ανάλογα με την περίσταση, έχει κόλλημα. Σ’ όλες τις προηγούμενες ομάδες του, αλλά και στην εθνική, ο Μασούντ φορά ή το "7" ή το "77". Και έχει πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΜΑΤΟΣ

Αυτή η λατρεία και η επιμονή του Μασούντ σε φανέλα με το νούμερο «7», οφείλεται σ’ έναν ποδοσφαιριστή που είχε ως πρότυπο και ως είδωλο. Ο Ιρανός μεσοεπιθετικός θαύμαζε τον Μπεμπέτο. Και ο Βραζιλιάνος έπαιζε με την φανέλα με το επτά στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, αλλά και στις περισσότερες από τις ομάδες του. Εξ ου και το… κόλλημα του Μασούντ με το επτά.

Ο (ΔΕΥΤΕΡΟΣ) ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Με το "7" κατειλημμένο από τον Λάζαρο και το «77» από τον Γιούση, ο Μασούντ πήγε σ’ εναλλακτική επιλογή. Διάλεξε το νούμερο «24». Ο ίδιος εξήγησε πως ο λόγος που το έκανε, ήταν σημειολογικός. Τόσα χρόνια έχει να πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ και θέλει να διακόψει αυτό το σερί. Όμως υπάρχει και δεύτερος λόγος. Ο Μασούντ επέλεξε το «24» στη μνήμη του Χάντι Νορούζι. Πρόκειται για τον αρχηγό της Περσέπολις και της εθνικής Ιράν, που «έφυγε» το 2015 από ανακοπή καρδιάς στον ύπνο του. Και φορούσε και αυτός το νούμερο «24».

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Πάντως η αλήθεια είναι πως το νούμερο επτά στην ΑΕΚ, έχει περίεργο παιχνίδι της μοίρας για τον Μασούντ. Όχι μόνο διότι τώρα το βρήκε κατειλημμένο. Το καλοκαίρι του 2014, όταν ακόμα ο Ιρανός έπαιζε στην Λας Πάλμας, είχε μπει και πάλι στο στόχαστρο της ΑΕΚ. Μάλιστα τότε αποτελούσε την πρώτη επιλογή για την ενίσχυση στο άκρο της επίθεσης. Τελικά η μεταγραφή του δεν προχώρησε, καθώς η ΑΕΚ προτίμησε την απόκτηση του Έλντερ Μπαρμπόζα. Και η… ειρωνεία είναι πως ο Πορτογάλος εξτρέμ, επέλεξε την φανέλα με το νούμερο επτά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ