ΑΕΚ

Τα λάθος ταξίδια, η "αντεπίθεση", η επιστροφή

Τα λάθος ταξίδια, η "αντεπίθεση", η επιστροφή
INTIME SPORTS

Την στιγμή που ο Ράφικ Τζεμπούρ έβαζε την υπογραφή του στην επιστροφή του στην ΑΕΚ, συμπληρώνονταν 421 μέρες από τότε που έδωσε το τελευταίο του ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διαβάστε τα πεπραγμένα του "Τρομοκράτη" αυτό το διάστημα.

Την στιγμή που ο Ράφικ Τζεμπούρ έβαζε την υπογραφή του στην επιστροφή του στην ΑΕΚ, συμπληρωνόντουσαν 421 μέρες από τότε που έδωσε το τελευταίο του ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι με την φανέλα της Ένωσης, αλλά με εκείνη του Ολυμπιακού. Αυτές οι 421 μέρες μακριά από το ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν και δύσκολες και καλές αλλά κυρίως περίεργες. Γι αυτό ίσως και ο Τζεμπούρ, μόλις υπέγραψε στην ΑΕΚ «τιτίβισε» πως γύρισε στο σπίτι του.

Βλέπετε, ο Αλγερινός επιθετικός φεύγοντας από την Ελλάδα, είχε στις βαλίτσες του συνολικά ακριβώς 100 γκολ σ’ όλες τις ελληνικές διοργανώσεις που αγωνίστηκε. Και ως εκ τούτου ο πήχης των προσδοκιών για τους επόμενους σταθμούς της καριέρας του, ήταν υψηλός. Όμως τα ταξίδια που έκανε ήταν λάθος.

Τουρκία και Αγγλία

Με το φινάλε της σεζόν 2012-13, ο Τζεμπούρ είχε πάρει την απόφαση να φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλο που είχε κάνει μαγική σεζόν, με συνολικά 22 γκολ. Κουβέντιασε με γαλλικές ομάδες, έκανε συζήτηση ακόμα και για Πρέμιερ Λίγκ. Σε δυο περιπτώσεις η μεταγραφή «στράβωσε» την τελευταία στιγμή και ο Τζεμπούρ βρέθηκε Σεπτέμβρη μήνα να «ψήνεται» από τον Ρομπέρτο Κάρλος να δεχθεί την πρόκληση της Σίβασπορ. Καλά όμως ο Αλγερινός επιθετικός δεν ένιωσε ποτέ στην Τουρκία και το ταξίδι αποδείχθηκε λάθος. Και ας πέτυχε μια γκολάρα απέναντι στη Γαλατασαράι. Τέσσερις μήνες μόλις μετά την μεταγραφή του, «ψάχτηκε» για άλλες πολιτείες. Αποφάσισε να δεχθεί την πρόκληση της Τσάμπιονσιπ, κυρίως διότι αυτή την φορά «ψήθηκε» καταρχήν από τον Τζαμέλ Αμπντούν που ήδη βρισκόταν στο Σίτι Γκράουντ, αλλά και με την προοπτική της ανόδου και της παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ. Όμως τελικά προέκυψε δεύτερο λάθος ταξίδι. Ο Τζεμπούρ στο ντεμπούτο του σκόραρε, ωστόσο η συνολικά κακή αγωνιστική εικόνα της Νότιγχαμ οδηγεί σε αλλαγή προπονητή. «Θα προτιμήσω Άγγλους παίκτες» είχε πει ανοικτά ο Γκάρι Μπρέιζιλ και ο Τζεμπούρ βρέθηκε «κολλημένος» στον πάγκο. Ακόμα και ο τοπικός Τύπος αναρωτιόταν γιατί δεν παίζει ο Αλγερινός. Μα πρώτος αναρωτιόταν ο ίδιος. Αλλά απάντηση δεν πήρε ποτέ. Ενώ η Νότιγχαμ δεν πήρε ποτέ και την άνοδο και γι αυτό και δεν μπορούσε να αντέξει ένα βαρύ συμβόλαιο σαν του Τζεμπούρ.

Στην Κύπρο άνοιξε γραμμή

Το περσινό καλοκαίρι βρήκε και πάλι τον παίκτη ελεύθερο. Οι γέφυρες που κτίστηκαν για επιστροφή του Αλγερινού επιθετικού στην ΑΕΚ το περσινό καλοκαίρι, «γκρεμίστηκαν». Και έτσι ο Τζεμπούρ ψάχτηκε και πάλι εκτός Ελλάδας. Η προοπτική της Κύπρου ήρθε ξανά αργά τον Σεπτέμβρη, όπως και την προηγούμενη σεζόν με τη Σίβασπορ. Αυτή την φορά όμως, δεν ήταν λάθος το ταξίδι. Μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, ο Τζεμπούρ άνοιξε και πάλι γραμμή με αντίπαλα δίχτυα παίζοντας με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Και σταμάτησε στα έξι γκολ στο πρωτάθλημα και σ’ άλλα έξι στο κύπελλο. Γι αυτό και ο ΑΠΟΕΛ πίεσε πολύ για να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να τον κρατήσει. Όμως για τον Τζεμπούρ είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να επιστρέψει στην ΑΕΚ και να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα μετά τις 23 Δεκέμβρη του 2010 και ένα ματς απέναντι στη Λάρισα στο οποίο μάλιστα είχε σκοράρει.

Επιστροφή στο μέλλον

Στην ΑΕΚ πιστεύουν πως ο Τζεμπούρ θα ξαναβρεί τον αποτελεσματικό εαυτό του. Άλλωστε ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα και κυρίως ξέρει να σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ίδιο πιστεύει και ο ίδιος ο Τζιμπούρ. Είναι αποφασισμένος να κάνει στην ΑΕΚ, ότι δεν έκανε στο πρώτο πέρασμα του και να πετύχει ότι δεν πέτυχε τότε. Ο Τζεμπούρ στα 2,5 χρόνια του στην Ένωση πέτυχε μόλις 22 γκολ. Συγκριτικά λίγα με λίγα με τα 42 που πέτυχε στο αντίστοιχο διάστημα στον Ολυμπιακό. Ο Αλγερινός επιθετικός είναι βέβαιος για την παραγωγικότητα του. Γι αυτό και μπήκαν υψηλά πριμ για τα γκολ αλλά και υψηλά ο πήχης για να πάρει ο παίκτης αυτό το πριμ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ