ΑΕΚ

Τα "κλειδιά" του πλάνου που έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είχε "κλειδιά" που οδήγησαν την ΑΕΚ στην απόλυτη επικράτηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Γενικώς ο Μανόλο Χιμένεθ προσπαθεί να διαβάσει πολύ τον αντίπαλο, πριν από κάθε παιχνίδι. Όμως ειδικά στα ντέρμπι, ψάχνει πάντα την κίνηση ματ που θα κάνει στον αντίπαλο. Το πέτυχε στο ματς με τον Ολυμπιακό απέναντι στον Μπέτο. Το έκανε και πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Αυτή την φορά, ο Χιμένεθ κατάφερε αφενός να ρίξει τον Βλάνταν Ίβιτς σε… παγίδα και αφετέρου να ακυρώσει το μεγαλύτερο ατού του ΠΑΟΚ.

Η παγίδα που έστησε ο Ισπανός τεχνικός, αφορούσε τη ροπή στο λάθος της αντίπαλης άμυνας, όταν η μπάλα πηγαίνει στα άκρα. Το πρώτο γκολ ξεκίνησε από κλέψιμο της μπάλας στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Το ίδιο και το δεύτερο. Ενώ το τρίτο προήλθε από φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ, όταν και πάλι ανέκτησε την μπάλα με πρεσάρισμα στα άκρα.

Ήταν η νούμερο ένα οδηγία που είχε δώσει ο Χιμένεθ στους παίκτες του πριν από το ματς και μάλιστα την είχε δείξει και πάνω σε βίντεο παιχνιδιών του ΠΑΟΚ. "Να μην τους αφήσουμε καθόλου να παίξουν στον άξονα. Να τους πρεσάρουμε και να τους σπρώχνουμε να πηγαίνουν την μπάλα στα άκρα, για να παίξουν από εκεί. Και στα άκρα να τους πιέσουμε για να κλέψουμε την μπάλα", ήταν η ρητή οδηγία του Ισπανού τεχνικού προς τους ποδοσφαιριστές.

Επίσης ένα δεύτερο κλειδί που οδήγησε στην απόλυτη επικράτηση της ΑΕΚ, ήταν η ακύρωση του μεγάλου όπλου του ΠΑΟΚ, που είναι η ταχύτητα στο παιχνίδι. Ο Χιμένεθ βρήκε τρόπο, να βάλει… φρένο σ’ αυτό το παιχνίδι. Είχε ζητήσει από τους παίκτες του να προσέξουν πολύ τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Να πέφτουν γρήγορα πάνω στην μπάλα και να δίνουν βοήθειες. Ενώ παίκτες όπως ακόμα και ο Σέρχιο Αραούχο, γύριζαν μέχρι και την άμυνα, προκειμένου να δώσουν βοήθειες και ισορροπία και να μην επιτρέψουν γρήγορη αντεπίθεση. Ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε και η ΑΕΚ τον πήγε εκεί ακριβώς που ήθελε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ