ΑΕΚ

Τα κλειδιά του "διπλού"

Τα κλειδιά του "διπλού"
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναζητά τα κλειδιά που θα πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να "ξεκλειδώσει" τον Ολυμπιακό και να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι.

Μπορεί το γήπεδο να είναι το ίδιο. Μπορεί οι επτά (ή οι έξι) από τους έντεκα που θα επιλέξει ο Τραϊανός Δέλλας να είναι ίδιοι. Μπορεί ακόμα και το σύστημα να είναι ίδιο. Όμως το σημερινό ντέρμπι για την ΑΕΚ, είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο πριν από οκτώ μήνες και πάλι στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και ως προς την προσέγγιση και ως κυρίως ως προς τον στόχο.

Οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο Τραϊανός Δέλλας, έχουν μιλήσει μόνο για νίκη. Και το Sport24 αναζητά τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν για την ΑΕΚ το αποτέλεσμα που ψάχνει.

Οι στημένες φάσεις

Το κομμάτι αυτό μπορεί να αποδειχθεί το μεγάλο όπλο, αλλά και η μεγάλη αδυναμία της ΑΕΚ. Ο Δέλλας έχει στην διάθεση του εξαιρετικούς εκτελεστές στημένων φάσεων. Ο Μάνταλος, ο Μπαρμπόσα, ο Γκάλο, ο Μπουονανότε και ο Βάργκας, μπορούν να στείλουν την μπάλα είτε από κόρνερ, είτε από φάουλ, ακριβώς εκεί που θέλουν. Από συστημένη σε συμπαίκτη, μέχρι και τα δίχτυα. Αν το εκμεταλλευτεί αυτό το όπλο, η ΑΕΚ μπορεί να σκοράρει και στο Καραϊσκάκη, όπως έκανε στα τρια τελευταία ματς πρωταθλήματος σε Τούμπα, Βέροια και με ΠΑΣ. Από την άλλη μεριά, ο Δέλλας ξέρει πως έχει μια ενδεκάδα χωρίς ψηλά κορμιά. Αυτό σημαίνει πως, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα με καλά στημένα όπως ο Ολυμπιακός, τα κόρνερ και τα φάουλ πέριξ της περιοχής, συνιστούν τον νούμερο ένα κίνδυνο. Άλλωστε και στο περσινό ματς στο Καραϊσκάκη, το γκολ η ΑΕΚ το δέχθηκε από στημένο.

Οι δυο αμυντικοί χαφ

Μοιάζει κλισέ ως προσέγγιση, αλλά είναι η αλήθεια. Τέτοια ματς κρίνονται στην μάχη της μεσαίας γραμμής. Στην Τούμπα αυτή την μάχη η ΑΕΚ την έχασε κατά κράτος και ας είχε επιλέξει ο Δέλλας ενισχυμένο κέντρο με τρεις χαφ. Σήμερα στο Καραϊσκάκη ο τεχνικός της ΑΕΚ θα πάει με δυο αμυντικούς μέσους. Και περιμένει από τον Γιόχανσον και τον Σιμόες, να κάνουν όσο καλή δουλειά είχαν κάνει στο αντίστοιχο περσινό ματς κυπέλλου στο Καραϊσκάκη, ο Σουηδός μαζί με τον Ανάκογλου. Η συγκέντρωση στο παιχνίδι και η δουλειά που θα βγάλουν οι δυο αμυντικοί μέσοι της ΑΕΚ σήμερα, είναι πιθανό να κρίνει το αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός

Στην Τούμπα ο Πέτρος Μάνταλος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να ανατρέψει μόνος του την κατάσταση. Το σημερινό θα είναι το πρώτο ντέρμπι που θα ξεκινήσει βασικός και μάλιστα με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Προφανώς και ο Δέλλας περιμένει πολλά από την προσωπικότητα και την κλάση του Μάνταλου. Ο διεθνής μέσος, ειδικά αν ο Μπουονανότε καθίσει τελικά στον πάγκο, καλείται να πάρει πάνω του, τον ηγετικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας. Ουσιαστικά ο Μάνταλος θα κληθεί να πάρει στην πλάτη του την ΑΕΚ. Να κρατήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού της. Το αν και πόσο θα τα καταφέρει, ίσως αποτελέσει το κριτήριο για την έκβαση του ντέρμπι.

Η έκπληξη

Θεωρητικά το σχήμα και η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Δέλλας, έχουν «κλειδώσει» από τις δοκιμές που έχει κάνει στα Σπάτα στην προπόνηση της Τετάρτης (14/10) και της Πέμπτης (15/10). Το μόνο ανοικτό παράθυρο, είναι για την παρουσία του Ντιέγκο Μπουονανότε στο αρχικό σχήμα. Κάτι που επί της ουσίας θα αλλάξει και ολόκληρο τον προσανατολισμό του αγωνιστικού πλάνου της ΑΕΚ. Μια τέτοιου είδους «έκπληξη» στην αρχική ενδεκάδα και η απόδοση της, μπορεί επίσης να είναι κριτήριο για την έκβαση του ντέρμπι. Έτσι κι αλλιώς πάντως, η παρουσία ενός παίκτη με την ποιότητα του Μπουονανότε, είτε ξεκινώντας από την βασική ενδεκάδα, είτε μπαίνοντας στο ματς στην πορεία του, μπορεί να είναι καθοριστική.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ