ΑΕΚ

Τα γκολ που της λείπουν

Τα γκολ που της λείπουν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα τέρματα που της λείπουν ψάχνει η ΑΕΚ γι αυτό και ο Μοράις επικεντρώνει την προσπάθειά του στην εύρεση ενός βασικού κορμού ώστε να αποκτήσει η ομάδα επιθετική ομοιογένεια και να εκμεταλλευτεί παίκτες κλειδιά που δίνουν λίγα γκολ ως σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, η ποδοσφαιρική Ένωση, αν και δεν διέθετε στη φαρέτρα κάποιον επιθετικό της κλάσης και των παραστάσεων του Αλμέιδα κι ενώ ο αποκτηθείς προκειμένω να είναι βασικός Τζεμπούρ ήταν χαμένος μεταξύ βαρεμάρας, τραυματισμών και νυχτοπερπατημάτων, κατάφερνε να βγάζει στα γήπεδο επιθετικό πλουραλισμό.

Πολλά και σημαντικά γκολ από τον Βάργκας, το ίδιο από τον Μπαρμπόζα και τον Αραβίδη, μέχρι και ο Μπουονανότε που έπαιζε λίγο, κατάφερε να βάλει συνολικά 11 σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Και οι τέσσερις μαζί έπιασαν περισσότερα από 40! Δίχτυα έβρισκε και ο Γιόχανσον λόγω της αλλαγής ρόλου και θέσης από τον Πογέτ, συνολικά δεν τη φοβόσουν την ΑΕΚ στο γκολ. Θα έβρισκε αυτά που έπρεπε για να πάρει ματς σαν και αυτά που την τρέχουσα σεζόν πετούν μέσα από τα χέρια, ειδικά στο ΟΑΚΑ.

Φέτος η φαρέτρα είναι φαινομενικά πιο γεμάτη. Με Αλμέιδα, Πατίτο, Βάργκας, Χριστοδουλόπουλο, Μπακασέτα, Μάνταλο και Αραβίδη, θα περίμενε κανείς το λιγότερο μια ικανοποιητική επάρκεια στο σκοράρισμα. Έστω δηλαδή, το να βγαίνει η ομάδα αλώβητη από σκοπέλους όπως αυτοί που της στέρησαν βαθμούς σε τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Ναι, ο Ανέστης έκανε όπως και πέρυσι τη γκάφα της χρονιάς, αλλά εκεί ακριβώς είναι που θέλεις τον Αλμέιδα να σκοράρει μόνος και αφύλαχτος από το ύψος του πέναλτι για να σου κάνει το 3-2.

Για διάφορους λόγους…

… η ΑΕΚ παρουσιάζει μια ανεπάρκεια σκοραρίσματος δυσανάλογη με τις επιθετικές λύσεις που διαθέτει. Ο Αλμέιδα τραυματίστηκε στη μέση και τώρα αρχίζει να βρίσκει κανονικό ρυθμό. Στο ματς με τον Ατρόμητο δεν ήταν κακός, απλώς ήταν άστοχος στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε αλλά και δεν τροφοδοτήθηκε επαρκώς.

Ο Ροντρίγκες στέρησε τον εαυτό του από τρία ματς της ομάδας (έστω στα δύο πρωταθλήματος) λόγω της ανόητης κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος έμεινε πίσω λόγω της θλάσης που τον έπληξε στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας και παραμένει άσφαιρος και άτυχος. Ο (σταρ της περυσινής σεζόν για τον Πανιώνιο, με εντυπωσιακά τέρματα) Μπακασέτας, μοιάζει χαμένος λόγω των συνεχών αλλαγών σε ρόλους και θέσεις, έχοντας σκοράρει μόλις μία φορά και αυτή από στημένη φάση!

Γκολ δεν έχει πετύχει ακόμα στο πρωτάθλημα ο σκόρερ 9 τερμάτων πέρυσι Χρήστος Αραβίδης, ενώ ο Βάργκας έχει βρει δίχτυα μία φορά, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια. Έκτοτε ήταν μακριά από τα παιχνίδια λόγω μυϊκού προβλήματος. Ο δε Γιόχανσον, λόγω ρόλου πλέον, σπανίως πατάει την αντίπαλη περιοχή, κάτι που κατά κόρον συνέβαινε επί Πογέτ.

Αχτίδα ελπίδας δίνει ο σαφώς βελτιωμένος και πολύ φορμαρισμένος Μάνταλος, ωστόσο έχει τόσες πολλές αρμοδιότητες μαζί, με βασικότερη όλων το να αξιοποιεί τους υπόλοιπους. Κοντολογίς, η ΑΕΚ λόγω τραυματισμών, άστοχης μεταχείρισης του υλικού από τον προηγούμενο προπονητή, έλλειψης σοβαρού μεσοεπιθετικού πλάνου αλλά και μη εύρεσης ενός σταθερού κορμού, δυσκολεύεται να κάνει το βασικό: Να σκοράρει. Το πρόβλημα λύνεται διότι οι λύσεις υπάρχουν. Αρκεί η δουλειά να γίνει επιτέλους στοχευμένη ώστε να αποδειχθεί και αποδοτική.

Photo credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ