ΑΕΚ

Τα έκανε όλα για την "Αγιά Σοφιά" και περιμένει η ΑΕΚ

Τα έκανε όλα για την "Αγιά Σοφιά" και περιμένει η ΑΕΚ

Το Sport24.gr αναλύει όλες τις κινήσεις που έχει κάνει η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ για να πάρει την οικοδομική άδεια για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πριν από περίπου δυο χρόνια η ΑΕΚ, ως μεγαλύτερο εμπόδιο, φάνταζε το ενδεχόμενο να βρεθεί μπροστά σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άλλωστε υπήρχε η πικρή εμπειρία του 2003. Προσφυγή υπήρξε από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά η ΑΕΚ την κέρδισε. Και όχι μόνο ξεπέρασε το εμπόδιο, αλλά φάνηκε να βάζει γερές βάσεις για να προχωρήσει το έργο.

Όμως στην πράξη φάνηκε, πως το μεγάλο «αγκάθι» προέκυψε από τον φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η δημόσια διαβούλευση, με ευθύνη του πρώην υπουργού ΠΕΚΑ άργησε να αρχίσει και καθυστέρησε, λόγω εμπλοκής του Δήμου, να ολοκληρωθεί. Και παρόλο που ο φάκελος έχει κλείσει από τα τέλη του Νοέμβρη, μ’ όλες τις εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων να είναι θετικές, ακόμα η ΜΠΕ δεν έχει εγκριθεί.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως μετά από περίπου έναν χρόνο, η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά σε μια ζωτικές σημασίας για το έργο του νέου γηπέδου, υπογραφή. Κατά δήλωση του αρμόδιο του υπουργού, η υπογραφή στον φάκελο της ΜΠΕ θα μπει.

Άλλωστε η ΑΕΚ τους τελευταίους 6 μήνες, έχει κάνει τα πάντα, προκειμένου να πάρει αυτή την υπογραφή και να ανοίξει ο δρόμος για να βγει η οικοδομική άδεια. Από προσκόμιση όλων των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι και διαδοχικές συναντήσεις μ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αναλυτικές απαντήσεις σ’ όλα τα ερωτήματα.

Το Sport24.gr αναλύει τις καθοριστικές κινήσεις που έχουν φέρει την ΑΕΚ, ένα βήμα πριν πάρει την περιβόητη υπογραφή του υπουργού στην ΜΠΕ:

- Κατατέθηκε πλήρης φάκελος στο υπουργείο περιβάλλοντος για το έργο της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης του ΣτΕ που δικαιώνει την ΑΕΚ.

- Οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, είχαν ενημερωτική συνάντηση μ’ όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας. Έκαναν πλήρη ενημέρωση για το έργο και απάντηση διεξοδικά σ’ όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν.

- Έγινε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, στην οποία κατατέθηκαν αναλυτικά όλες οι μελέτες που αφορούν το σχέδιο της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε την δήλωση πως θα «ονομάσουμε το γήπεδο Δούρου Αρένα».

- Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ πήγαν σε συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΚΑ Πάνο Σκουρλέτη αλλά και τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο. Συνάντηση που είχε μεγάλη ένταση αλλά που αποδείχθηκε ενώπιον του υπουργού, πως η ΑΕΚ όχι μόνο είναι σύννομη, αλλά είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί και να κάνει διάλογο μ’ όλους, προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

- Παραδόθηκαν στο υπουργείο από τους μηχανικούς του έργου, όλες οι απαντήσεις και όλες οι μελέτες που ζητήθηκαν από αρμόδιους φορείς.

- Επιπρόσθετα κατατέθηκαν εκθέσεις και απαντήσεις ακόμα και στα ερωτήματα που μπήκαν στην δημόσια διαβούλευση και ζητήθηκαν αφότου είχε κλείσει.

- Υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις στο υπουργείο ΠΕΚΑ, των μηχανικών της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής του γηπέδου, προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μάλιστα στην τελευταία και πιο σημαντική, η οποία έγινε χθες (1/3) ήταν παρών και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ