ΑΕΚ

Τα δυο δεξιά "πόδια" του Χιμένεθ

Τα δυο δεξιά "πόδια" του Χιμένεθ

Το αγωνιστικό οικοδόμημα που έχει χτίσει ο Μανόλο Χιμένεθ στηρίζεται πάνω σε… δυο δεξιά μπακ. Τι μαρτυρούν οι αριθμοί για τα θαυμαστά έργα του Μιχάλη Μπακάκη και του Ροντρίγκο Γκάλο.

Οι ακραίοι μπακ, σπανίως είναι σταρ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και θεωρητικά στη φετινή ΑΕΚ, τόσο ο Μιχάλης Μπακάκης όσο και ο Ροντρίγκο Γκάλο, θα μπορούσαν να βαδίζουν στην σκιά του πρώτου σκόρερ Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ή του "δέκα του καλού" που λέγεται Μάρκο Λιβάγια και έχει χάσει μόλις ένα ματς στο πρωτάθλημα ή του σούπερ σταρ Σέρχιο Αραούχο ή νωρίτερα στη σεζόν του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου.

Στην πράξη όμως, το φετινό αγωνιστικό οικοδόμημα της ΑΕΚ, βασίζεται επί της ουσίας στα δυο δεξιά μπακ. Όσο περίεργο και αν ακούγεται. Άλλωστε μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, η συνύπαρξη των Μπακάκη και Γκάλο κάτω από την ίδια στέγη αποδυτηρίων, σήμαινε ανταγωνισμό για την ίδια θέση στην ενδεκάδα. Επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ και ειδικά στη φετινή σεζόν, οι δυο παίκτες είναι το στήριγμα του αγωνιστικού μοντέλου της ΑΕΚ. Άλλωστε το φανερώνουν οι αριθμοί.

Ο Μπακάκης έχει παίξει 1675 λεπτά στο πρωτάθλημα. Τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Και στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, είναι ο Γκάλο με 1558. Αμφότεροι είναι για τον Χιμένεθ, βασικοί και αναντικατάστατοι. Και κάπως έτσι θα είναι μέχρι και το τέλος της σεζόν. Έστω και αν κυρίως ο Μπακάκης, αλλά και ο Γκάλο, δεν παίζουν καν στη θέση του δεξιού μπακ. Άλλωστε και στο ματς της Πέμπτης (15/2) με τη Ντινάμο Κιέβου και πάλι οι δυο τους θα καλύψουν τα δυο άκρα της άμυνας της ΑΕΚ.

"ΤΟΥΡΜΠΟ" ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ… ΕΘΝΙΚΗ

Ο Χιμένεθ, όπως και σχεδόν όλοι οι προπονητές, σπανίως αναφέρονται δημοσίως ονομαστικά σε κάποιον από τους ποδοσφαιριστές του. Μετά το φιλικό προετοιμασίας με την Κορόνα Κίελτσε το περασμένο καλοκαίρι, ο Ισπανός τεχνικός, μίλησε για έναν "καταπληκτικό αμυντικό", αναφερόμενος στον Μπακάκη. Από τότε, το έχει ξανακάνει πολλές φορές.

Όχι άδικα. Ο Μπακάκης κάνει την σεζόν της ζωής του. Κι ας παίζει σπανίως σε ρόλο δεξιού μπακ, που είναι η φυσική του θέση. Είτε ως αριστερό μπακ, είτε ως αριστερό στόπερ, ο "Μπάκα" έχει κάνει ονειρεμένες εμφανίσεις. Αποκορύφωμα τα δυο συνεχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η ασίστ στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου. Ο Μπακάκης είναι βασικό γρανάζι της μηχανής του Χιμένεθ και ψηλά στο μπλοκάκι του Σκίμπε για τις επόμενες κλήσεις της εθνικής.

ΚΑΙ "ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Με τον Μπακάκη να μονιμοποιείται είτε σε ρόλο αριστερού στόπερ, είτε αριστερού μπακ, ο Γκάλο πήρε… πάνω του, το ρόλο του δεξιού μπακ. Από τις 30 Νοεμβρίου, όταν και έμεινε στον πάγκο για το παιχνίδι κυπέλλου με την Καλλιθέα, ο Βραζιλιάνος "τρέχει" ένα σερί με 14 ματς στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Σερί 90λεπτα χωρίς ανάσα για τον Γκάλο και με εμφανίσεις εξαιρετικές. Ενώ στο παιχνίδι της Κυριακής (11/2), ο Βραζιλιάνος χρειάστηκε να αποδείξει αφενός πως δεν έχει ξεχάσει να παίζει εξτρέμ, αφετέρου πως μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε ρόλο αμυντικού χαφ. Με τον Χιμένεθ πάντως να επιμένει πως ο Γκάλο είναι το κορυφαίο δεξί μπακ του πρωταθλήματος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ