ΑΕΚ

Τα δύο μυστικά για το "ψαλίδι" του Λάζαρου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα τόσο μεγάλο γκολ όπως αυτό του Λάζαρου που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ για τον τελικό του κυπέλλου, δεν θα μπορούσε να μην κρύβει (δυο) μικρά μυστικά. Το Sport24.gr τα αποκαλύπτει.

Με συμπληρωμένα τα 94 από τα 95 λεπτά που θα παίζονταν στο ματς της ΑΕΚ με την Λάρισα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έστρωσε την μπάλα με το στήθος, εκτέλεσε μ’ ένα ασύλληπτο ψαλιδάκι και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ιστορία στην κυριολεξία, καθώς τέτοια έγραψε αυτό το θαυμάσιο γκολ, που έδωσε στην Ένωση την ευκαιρία να διεκδικήσει νταμπλ μετά από 40 χρόνια. Πάντα όμως, πίσω από ένα μεγάλο γκολ, βρίσκονται μικρά μυστικά. Εν προκειμένω, είναι δύο. Και το Sport24.gr τα αποκαλύπτει.

ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ (ΘΑ) ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ

Το γκολ του Λάζαρου προήλθε από κόρνερ. Γνωστό. Εκείνο που δεν είναι γνωστό ή για την ακρίβεια έχει περάσει στα ψιλά, είναι πως το κόρνερ το εκτέλεσε ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ όμως, δεν εκτελεί κόρνερ ούτε στις… προπονήσεις. Η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους εκτελεστές για τις στημένες φάσεις και ανάμεσα σ’ αυτούς, δεν είναι ο Αραούχο. Τι έγινε στην κρίσιμη φάση; Η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Αργεντινός φορ είδε πως λόγω χρόνου, οριακά θα γινόταν η εκτέλεση. Είδε επίσης πως δεν είχε κοντά κανέναν από τους "εκτελεστές". Ούτε τον Μασούντ, ούτε και τον Λάζαρο. Κι αποφάσισε να πάρει την ευθύνη. Μάλιστα σημάδεψε τον Μπάρκα, που με εντολή Χιμένεθ είχε ανέβει στην καρδιά της περιοχής της Λάρισας. Η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το κεφάλι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ και κατέληξε στον Λάζαρο με τη γνωστή συνέχεια...

ΣΚΟΡΑΡΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ (ΘΑ) ΕΠΑΙΖΕ

Ο Λάζαρος βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση, για να κάνει την τέλεια εκτέλεση. Γνωστό. Εκείνο που δεν είναι γνωστό ή επίσης έχει περάσει στα ψιλά, είναι πως λίγο έλειψε να μην βρίσκεται καν στο γήπεδο ο Χριστοδουλόπουλος. Οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό που εμφανίστηκαν στο ματς της Κυριακής (15/4) με τον Πλατανιά, ταλαιπώρησαν τον Λάζαρο μέχρι και λίγες ώρες πριν την σέντρα του παιχνιδιού με την Λάρισα.

Γι' αυτό και δεν συμπεριλήφθηκε στη βασική ενδεκάδα. Και μάλιστα αν η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν διαφορετική ενδεχομένως ο Χιμένεθ να μην έβαζε καθόλου στο γήπεδο τον Χριστοδουλόπουλο. Όμως η ΑΕΚ χρειαζόταν πρωτοβουλίες και λύσεις κυρίως από τα άκρα. Ο Λάζαρος μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με την γνωστή κατάληξη στο ματς.

Θυμηθείτε το γκολ του Λάζαρου:

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η πανέμορφη Στέλλα είναι το αστέρι του Λάζαρου
Τεράστιες ουρές στα εκδοτήρια για το ΑΕΚ - Λεβαδειακός
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ