ΑΕΚ

Τα δεδομένα στην υπόθεση του Αραβίδη

Τα δεδομένα στην υπόθεση του Αραβίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από την τοποθέτηση στα αποδυτήρια, μέχρι την αποστολή του ματς με τον Πανιώνιο και το (σημερινό) γεύμα του ποδοσφαιρικού τμήματος, όλα δείχνουν πως ο Χρήστος Αραβίδης έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς… ΑΕΚ.

Δεν αποτελεί δα και κανένα μεγάλο μυστικό πως ο Χρήστος Αραβίδης, μετά από εκείνη την αποβολή του με απευθείας κόκκινη στο ματς με τον ΠΑΣ, είχε βρεθεί με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου από την ΑΕΚ. Κυρίως διότι φαινόταν πως εκείνη η αντίδραση του με την "κουτουλιά" στον αντίπαλο, ήταν το μεγαλύτερο από μια σειρά από… ραγίσματα που είχαν προηγηθεί, στο γυαλί της σχέσης του και με την Ένωση και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όμως από τις 19 του περασμένου Δεκέμβρη μέχρι και τώρα, έχει κυλήσει πολύ νερό στα αυλάκι. Έχει περάσει και έχει φύγει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, έχει αλλάξει ο προπονητής στην ΑΕΚ και γενικώς ό,τι και αν έγινε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 δείχνει να έχει μείνει πίσω. Και όλα τα σημάδια φανερώνουν πως πλέον ο Αραβίδης είναι και πάλι παρών κανονικά στην καθημερινότητα της ομάδας. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Στην πρώτη προπόνηση που έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ στα Σπάτα, βρήκε τον Αραβίδη να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού. Όταν περίπου δυο εβδομάδες αργότερα ο "Άραβας" ξεπέρασε το πρόβλημα, ο Ισπανός τεχνικός έπρεπε να τον συμπεριλάβει στο πρόγραμμα. Όπερ και εγένετο, με το πράσινο φως και της διοίκησης. Και όταν ο Χιμένεθ πλέον έλεγε στα αποδυτήρια "σας υπολογίζω όλους", εννοούσε και τον Αραβίδη.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Ο Αραβίδης επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων μαζί με την ομάδα, παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τέσσερις μέρες πριν από το ματς, είχε γίνει γεύμα του ποδοσφαιρικού τμήματος στα Σπάτα, μετά από προπόνηση. Τότε ο Χιμένεθ είχε δώσει τον λόγο στους παίκτες. Πρώτος είχε μιλήσει ο Πέτρος Μάνταλος ως αρχηγός. Όμως τον λόγο είχε πάρει και ο Αραβίδης. "Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν ομάδα. Και να δείξουμε τα… κότσια μας", είχε πει ο "Άραβας" και μάλιστα είχε εισπράξει χειροκροτήματα. Αυτή η τελευταία φράση, άρεσε και στον Χιμένεθ, καθώς την χρησιμοποιεί πολύ και ο ίδιος. Πάντως από εκείνη την τοποθέτηση, είχε φανεί πως ο Αραβίδης ήταν και πάλι παρών.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Για την ΑΕΚ η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Πλατανιά, ήταν εξαιρετικά σημαντική. Ακόμα και οι αρχηγοί είχαν στείλει μήνυμα εντός αποδυτηρίων, για τη σημασία αυτής της πρόκρισης. Ο Αραβίδης δεν ήταν στην αποστολή για το ματς αυτό. Ωστόσο παραμονή του παιχνιδιού, είχε κάνει ανάρτηση μετά από πολύ καιρό στον λογαριασμό στο facebook, η οποία αφορούσε την ΑΕΚ. Μια ακόμα ένδειξη της… επιστροφής.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στο ματς της περασμένης Δευτέρας (06/03) με τον Πανιώνιο, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τον Αραβίδη για πρώτη φορά στην αποστολή, μετά τις 19 Δεκέμβρη. Και για πρώτη φορά από τότε που ο Ισπανός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Μάλιστα το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Χιμένεθ κράτησε τον Αραβίδη στον πάγκο και δεν τον έκοψε ως 19ο, παρόλο που είχε και τον Αλμέιδα και τον Πέκχαρτ.

ΤΟ ΓΕΥΜΑ

Προφανώς για τον Αραβίδη ήταν εξαιρετικά σημαντική αυτή η επιστροφή του στις αποστολές. Κάτι που επί της ουσίας φανερώνει πως πλέον είναι ξανά ένα πλήρες μέλος της ΑΕΚ. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τα γενέθλια του "Άραβα" που είναι την Δευτέρα, αποτέλεσε την αφορμή για ένα γεύμα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, η τεχνική ηγεσία, οι παίκτες και πιθανότητα ο Μπάγεβιτς με τον Μαϊστόροβιτς, θα καθίσουν σήμερα (09/03) μετά την προπόνηση στο ίδιο τραπέζι σε εστιατόριο στην Κηφισιά, με οικοδεσπότη τον Αραβίδη. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο παίκτης και στην αρχή της σεζόν, προκειμένου μ' αυτόν τον τρόπο να ζητήσει συγγνώμη από την ομάδα, για μια αινιγματική ανάρτηση στο facebook, η οποία προκάλεσε αναστάτωση μετά το ματς με την Βέροια.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το γεγονός πως ο Χιμένεθ υπολογίζει πλέον κανονικά τον Αραβίδη και πιθανότατα θα υπάρξει ματς που θα του δώσει και χρόνο συμμετοχής, δεν προδικάζει και το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Το συμβόλαιο του "Άραβα" λήγει στο τέλος της σεζόν. Και αποτελεί πλέον αίνιγμα, η εξέλιξη της υπόθεσης. Μέχρι και τον Γενάρη, έμοιαζε δεδομένο πως ο Αραβίδης θα αποτελέσει παρελθόν. Ωστόσο πλέον, τίποτα απολύτως, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ