ΑΕΚ

Τα δεδομένα για Βέλλιο και ΑΕΚ

Τα δεδομένα για Βέλλιο και ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Βέλλιο είναι επί της παρούσης σε επίπεδο ανάγνωσης των δεδομένων. Διαβάστε πως χάθηκε το καλοκαίρι, ποια είναι τα σημερινά δεδομένα για την απόκτησή του από την Ένωση και οι παράμετροι Κουτσολιάκος και επιστροφή στο εξωτερικό.

Ψημένος και έτοιμος ήταν το περασμένο καλοκαίρι ο Απόστολος Βέλλιος να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Ήταν άλλωστε (και παραμένει ως σήμερα) η διαχρονική επιθυμία του Μπάγεβιτς, το φλερτ υπήρχε προτού ακόμα μετακομίσει στην Αγγλία για χάρη της Έβερτον.

Δεν προχώρησε η περίπτωσή του τον Ιούνιο του 2015 (κάποιοι το χρεώνουν στον Δέλλα, άλλοι στη διοίκηση) και σήμερα οι δυσκολίες είναι απείρως περισσότερες.

Ο φορ του Ηρακλή απέδειξε μέσα στη σεζόν ότι άξιζε περισσότερης προσοχής από τις μεγάλες ομάδες του εγχώριου ποδοσφαίρου. Όταν λοιπόν χάνεις κάποιον που σου προσφέρεται σχεδόν δωρεάν, είναι νομοτελειακό ότι θα τον χρυσοπληρώσεις όταν πλέον θα έχει επιτύχει την εκτόξευσή του.

Εισέρχεται όμως η ΑΕΚ σε τέτοιες διαδικασίες στις οποίες εμπλέκονται επίσης ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός; Ως σήμερα όχι. Το αν έχει παρθεί απόφαση αλλαγής στρατηγικής, είναι κάτι που θα αποδειχθεί άμεσα, μέσα από τη στάση της ομάδας (και) στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ατζέντης, εξωτερικό, συμβόλαιο

Εδώ και λίγους μήνες, ο διεθνής επιθετικός συνεργάζεται με τον ιδιαίτερα επιτυχημένο στο εξωτερικό ατζέντη Πολ Κουτσολιάκο. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο τελευταίος έχει την ικανότητα και τις διασυνδέσεις να εξασφαλίζει ιδιαίτερα συμφέρουσες επαγγελματικές συνεργασίες για Έλληνες ποδοσφαιριστές που θέλουν να αγωνιστούν εκτός συνόρων. Με το αζημίωτο ασφαλώς, καθώς εκείνος αμείβεται καλά.

Η απόφαση του Βέλλιου να εμπιστευθεί τον συγκεκριμένο ατζέντη, φανερώνει δύο πολύ σημαντικές επιθυμίες του: Αφενός να επιστρέψει σε ομάδα του εξωτερικού που θα του εμπιστευθεί αμέσως θέση βασικού (σκεφτείτε απλά ότι ο Κουτσολιάκος το κατάφερε αυτό πριν από 8 χρόνια για τον 33χρονο τότε Νίκο Λυμπερόπουλο), αφετέρου να πάρει ένα υψηλό συμβόλαιο, χρήματα κοντά στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως (αν όχι και περισσότερα).

Στην εξίσωση ασφαλώς πρέπει να χωρέσει και ο Ηρακλής ο οποίος διατηρεί ένα σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, άρα και εκείνος πρέπει να αποζημιωθεί. Βάσει λοιπόν όλων των προαναφερθέντων μη αμφισβητήσιμων δεδομένων, μπορούμε άπαντες να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για μία σύνθετη, δύσκολη και δαπανηρή περίπτωση. Το αν η ΑΕΚ θα τολμήσει είναι ένα άλλο ζήτημα, αυτό θα φανεί στο κοντινό μέλλον. Επί της παρούσης το ενδιαφέρον παραμένει φιλολογικό αν και οι Μελισσανίδης - Βέλιος είχαν καλή επαφή το περασμένο καλοκαίρι.

Η παράμετρος προπονητής

Στην κουβέντα μπαίνει και ο Πογέτ. Η ΑΕΚ απέκτησε με εισήγησή του ως το καλοκαίρι του 2017, έναν ποδοσφαιριστή με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Η καριέρα του Πέκχαρτ βέβαια βρίσκεται στο ναδίρ αυτή την περίοδο και ο Τσέχος φορ περνάει φάση αναζήτησης του προ διετίας καλού εαυτού του, την ώρα που Βέλλιος προοδεύει προς την κορύφωση.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο επιθετικός - κανόνι που ζητεί ο Πογέτ, με παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εθνική ομάδα, δεν μπορεί να είναι ο Βέλλιος. Σαφώς και δεν θα έλεγε όχι με το σκεπτικό ότι ο Έλληνας θα αποκτηθεί ως δεύτερος. Ο φορ του Ηρακλή όμως δεν συμβιβάζεται με την ιδέα του πάγκου στη φάση που η καριέρα του βρίσκεται.

Εν κατακλείδι... Την ΑΕΚ και τον Βέλλιο χωρίζει μια σημαντική απόσταση με δύο (όχι αγεφύρωτα ασφαλώς) ζητούμενα: Μεγάλα ποσά προς τρεις πλευρές για την ολοκλήρωση μιας τέτοιας μεταγραφής και εξασφάλιση στον παίκτη ότι θα έχει ρόλο πρωταγωνιστικό.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ