ΑΕΚ

Τα δεδομένα για Μάνταλο και το ματς με τον Ολυμπιακό

Τα δεδομένα για Μάνταλο και το ματς με τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αναλύει τις προϋποθέσεις για να προλάβει ο Μάνταλος να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από την στιγμή που ο Ούγκο Αλμέιδα εξακολουθεί να έχει πόνους στη μέση και να μην μπορεί να ανεβάσει «στροφές» στην προπόνηση, οι πιθανότητες να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι σχεδόν μηδενικές.

Επίσης αν οι ανησυχίες που ήδη υπάρχουν για τον τραυματισμό του Ρόναλντ Βάργκας, επιβεβαιωθούν από τις σημερινές (28/9) εξετάσεις, τότε ούτε ο Βενεζουελάνος θα ακολουθήσει την αποστολή της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Ως εκ τούτου, απ’ αυτούς που βρίσκονται στο απουσιολόγιο του Τιμούρ Κετσπάγια, μόνο ο Πέτρος Μάνταλος έχει ουσιαστικές ελπίδες να φωνάξει παρών στο προσκλητήριο για το ντέρμπι της Κυριακής. Αλλά και ο αρχηγός της ΑΕΚ, υπό προϋποθέσεις. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Η απόφαση του γιατρού

Η πρώτη βασική και καθοριστική προϋπόθεση για να μπορέσει ο Μάνταλος να τεθεί στην διάθεση του Κετσπάγια για το ντέρμπι, είναι να ανάψει το πράσινο φως το ιατρικό τιμ που τον παρακολουθεί. Άλλωστε το πρώτο που έκανε ο αρχηγός όταν έφτασε χθες (27/9) από το Μιλάνο στην Αθήνα, ήταν να πάει στο Ιατρικό Κέντρο για να εξεταστεί από τον γιατρό που του έκανε την επέμβαση στη μύτη. Και μάλιστα η πρώτη εικόνα, ήταν πολύ ενθαρρυντική για την πορεία της ανάρρωσης. Ο Μάνταλος θα παρακολουθείτε συνέχεια από τους γιατρούς, που κατόπιν επανεξέτασης της κατάστασης της μύτης του αρχηγού, θα ανάψουν το πράσινο φως για την συμμετοχή του σε ματς.

Η απόφαση του Μάνταλου

Για να μπορέσει να παίξει ο Μάνταλος στο ντέρμπι, θα πρέπει να δώσει το «οκ» ο γιατρός. Αλλά ακόμα και αν έρθει αυτό το «οκ», θα πρέπει ο ίδιος ο παίκτης να αισθάνεται έτοιμος για να μπει στο γήπεδο και να παίξει παιχνίδι, μετά από επέμβαση. Θα πρέπει δηλαδή, αφενός να αισθάνεται πως είναι ασφαλής με την προστατευτική μάσκα, αφετέρου να έχει εξοικειωθεί μ’ αυτή τη μάσκα. Ο Μάνταλος βεβαίως, θέλει σαν τρελός να παίξει. Προκειμένου να μην χάσει την χθεσινή (27/9) προπόνηση, δεν περίμενε καν την απευθείας πτήση από το Μιλάνο για την Αθήνα και ταξίδεψε με τράνσιτ μέσω Μονάχου για να φτάσει εγκαίρως. Όσοι τον είδαν χθες στα Σπάτα, παρατήρησαν πως είναι και πολύ κεφάτος και σε πολύ καλή ψυχολογία και αποφασισμένος να προλάβει να παίξει. Μένει να μπορέσει να συνηθίσει και την μάσκα. Αλλά και να αισθανθεί ασφαλής. Δεδομένα αυτή η μάσκα δεν μπορεί να τον προστατεύσει από μια ενδεχόμενη δυνατή αγκωνιά. Όμως ο Μάνταλος θέλει τόσο πολύ να παίξει, που δεν φαίνεται να έχει τέτοιο φόβο. Όσο για την εξοικείωση στο παιχνίδι με την μάσκα, ο αρχηγός ελπίζει να το πάρει μέσα στις μέρες που μεσολαβούν, μέχρι το ντέρμπι. Και εκείνο που φαίνεται, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι πως αν ο γιατρός ανάψει το πράσινο φως, ο Μάνταλος θα δηλώσει παρών.

Η απόφαση του Κετσπάγια

Τον τελευταίο λόγο στο καταρτισμό της ενδεκάδας, γενικώς τον έχει ο προπονητής. Ειδικώς όμως, αν ο γιατρός ανάψει το πράσινο φως και ο Μάνταλος αποφασίσει πως είναι έτοιμος να παίξει, τότε ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν θα αφήσει τον αρχηγό εκτός μάχης. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θα περιμένει, ενδεχομένως μέχρι και την τελευταία προπόνηση. Θα μιλήσει με τους γιατρούς, θα μιλήσει και με τον παίκτη και ανάλογα θα αποφασίσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ