ΑΕΚ

Τα 4 αγκάθια του Ιανουαρίου για την ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για ορισμένους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, η κατάσταση πλέον δύσκολα αντιστρέφεται. Είναι πλέον επιλαχούσες λύσεις και περιπτώσεις από τις οποίες η Ένωση θα προσπαθήσει να απεμπλακεί τον Γενάρη. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Και οι τέσσερις παίκτες που επί της ουσίας κρίνονται ως μη απαραίτητοι στα πλάνο του προπονητή, αλλά τους οποίους ο Χιμένεθ θα έχει στην άκρη του μυαλού του (κάποιους περισσότερο όπως ο Αϊντάρεβιτς, άλλους από ελάχιστα έως καθόλου όπως ο Τρίστασον) όσο παραμένουν στην ομάδα, ξεκίνησαν πολύ διαφορετικές προδιαγραφές (από τις υπάρχουσες) τη σεζόν.

Ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερο και κοινό εντός της ΠΑΕ μυστικό, ότι η ΑΕΚ θα ήθελε να απεμπλακεί από τα συμβόλαια των Αϊντάρεβιτς, Τρίστασον, Πατίτο και Βινίσιους, προκειμένου να αξιοποιήσει όποια χρήματα θα μπορούσε να εξοικονομήσει για τη χειμερινή ενίσχυσή της.

ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ - ΑΣΤΡΙΤ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Ο Σουηδός μέσος ήταν εκ των προσώπων που είχαν καλή παρουσία κατά τη διάρκεια του θερινού - βασικού σταδίου προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Κίελτσε της Πολωνίας. Ωστόσο στα επίσημα ματς, αν και έχει πάρει μπόλικες ευκαιρίες (έχει αγωνιστεί στα 11 από τα 20 που έχει δώσει μέχρι σήμερα η «Ενωση»), συνήθως απογοητεύει. Ο Χιμένεθ εξακολουθεί να τον διατηρεί εντός των αγωνιστικών σχεδίων, καθώς δεν υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων μέσων ειδικά τώρα που απενεργοποιείται και ο Γιόχανσον, ωστόσο οι ευκαιρίες ολένα και λιγοστεύουν. Ο Αϊντάρεβιτς κοστίζει στην ομάδα ένα σεβαστό ποσό ενώ έχει συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2019.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 250.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΓΚΟΛ/ΑΣΙΣΤ: 11/1/1

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ - ΑΡΝΟΡ ΤΡΙΣΤΑΣΟΝ

Ο διεθνής Ισλανδός εξτρέμ, αγωνίζεται (σπανίως) ως δανεικός από τη Ραπίντ Βιέννης και για να προβεί η ΑΕΚ στην απόκτησή του το ερχόμενο καλοκαίρι, θα πρέπει να δαπανηθεί ποσό το οποίο ξεπερνάει το ένα εκατ. ευρώ, βάσει της ισχυούσης μεταξύ των δύο πλευρών ρήτρας αγοράς του ποδοσφαιριστή. Χρήματα τα οποία εξυπακούεται ότι δεν πρόκειται να δαπανηθούν για παίκτη με μόλις 2 ενενηντάλεπτα έως σήμερα και ακόμα 3 ματς ως αλλαγή, τον οποίο ξεκάθαρα ο προπονητής δεν υπολογίζει ακόμα και όταν η ομάδα έχει σημαντικές απουσίες.

Είναι πολλές οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί ο δανεισμός τον Γενάρη ώστε να αδειάσει χώρος τον εξτρέμ που θα αποκτηθεί. Άλλωστε από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση αξιοποίησης και κατ’ επέκτασης αγοράς του, δεν υφίσταται και λόγος παραμονής του στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 300.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΓΚΟΛ/ΑΣΙΣΤ: 5/1/0

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ - ΠΑΤΙΤΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Αν το συμβόλαιό του Αργεντινού δεν ήταν τόσο τσουχτερό (το κόστος, συμπεριλαμβανομένης της Εφορίας, «αγγίζει» το ένα εκατ. ευρώ), θα ήταν και πιο εύκολο να πειστεί προς αποχώρηση. Ωστόσο θα είναι δύσκολη υπόθεση καθώς πολύ δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να του προσφέρει παραπλήσια χρήματα, Γενάρη μήνα. Χώρια που ο Πατίτο πάντοτε τοποθετεί ψηλά τις αποδοχές του και δεν δείχνει να τον «καίει» τόσο το να παίζει (μόλις 120 λεπτά, όλα ως αλλαγή φέτος) όσο το να πληρώνεται αδρά ακόμα κι όταν προσφέρει ελάχιστα. Θα είναι πάντως πολύ δύσκολη η αποστολή να απεμπλακεί η ομάδα από το συμβόλαιό του.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 510.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΓΚΟΛ/ΑΣΙΣΤ: 4/0/0

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

ΠΟΛΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΜΠΑΛΑ - ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΦΡΕΙΤΑΣ

Το παράδοξο με την περίπτωση του 24χρονου Βραζιλιάνου που έχει δεξιότητες και επιθετικό πνεύμα, είναι ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή από τα 19 του έως και σήμερα, έχει αλλάξει έξι ομάδες (Κρουζέιρο, Λάτσιο, Πάντοβα, Περούτζια, Ζυρίχη και ΑΕΚ) έχοντας «γράψει» ελάχιστες συμμετοχές. Δηλαδή περισσότερο ταξιδεύει αλλάζοντας πόλεις και χώρες, παρά παίζει ποδόσφαιρο. Και αυτό έχει τη συνέπεια, ενώ έχει φτάσει σε ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, να στερείται των παραστάσεων και της εμπειρίας που θα έπρεπε να έχει. Χρειάζεται κάποιος να τον εμπιστευτεί, όμως η Ένωση δεν έχει χρόνο να πειραματίζεται, αυτό που θέλει είναι έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή ώστε να υπάρχει και δεύτερη λύση πίσω από (ή μαζί με) τον Έλντερ Λόπες.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ: 200.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΓΚΟΛ/ΑΣΙΣΤ: 5/0/0

ΛΗΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ