ΑΕΚ

Τα 3+1 γκολ που δίνουν τον τίτλο στην ΑΕΚ

Τα 3+1 γκολ που δίνουν τον τίτλο στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο ύστερα από 24 χρόνια και το Sport24.gr παρουσιάζει τα 3+1 γκολ στο τέλος των αγώνων που δίνουν την κούπα στην Ένωση. (VIDEOS)

Η ΑΕΚ πλησίασε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος ύστερα από 24 χρόνια, μετά απ' την εμφατική νίκη με 3-0 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για την 26η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Οι "κιτρινόμαυροι", με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο που σημείωσε δύο γκολ, πήραν ένα σπουδαίο "τρίποντο" και πλέον χρειάζονται τέσσερις βαθμούς στα εναπομείναντα ισάριθμα παιχνίδια για να σηκώσουν την κούπα.

Για να φτάσει, όμως, έως εδώ η Ένωση χρειάστηκε να πραγματοποιεί πολλές υπερβάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έδειξαν χαρακτήρα σε κρίσιμα σημεία της σεζόν, έβγαλαν αντίδραση στα μεγάλα ματς και κατάφεραν να πάρουν βαθμούς "χρυσάφι" απέναντι στους βασικούς αντιπάλους τους.

Ωστόσο, υπάρχουν 3+1 γκολ που κάνουν τη διαφορά την εφετινή σεζόν και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά, είναι αυτά που δίνουν σε μεγάλο βαθμό και τον τίτλο στην ΑΕΚ.

Πρόκειται για τέρματα που σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και τα οποία άλλαξαν το ρου της ιστορίας και μετέτρεψαν την Ένωση στο μεγάλο φαβορί για την κούπα. Το Sport24.gr παρουσιάζει το καθένα ξεχωριστά.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (89')

Η πρώτη φορά που η ΑΕΚ χρειάστηκε να δείξει χαρακτήρα και να βγάλει αντίδραση ήταν την 5η αγωνιστική. Οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με στόχο τη νίκη που θα τους αποσπούσε πέντε βαθμούς απ' τον συνδιεκδικητή του τίτλου.

Το παιχνίδι μπορεί να στράβωσε από νωρίς, αφού οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 2-0 στο 46', αλλά χάρη σ' ένα εντυπωσιακό comeback στο δεύτερο μέρος, με μπροστάρη τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-2.

Το "χρυσό" γκολ της Ένωσης πέτυχε ο αρχηγός της και μεγάλος άτυχος της εφετινής σεζόν, Πέτρος Μάνταλος στο 89ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Μάρκο Λιβάγια. Είχαν προηγηθεί δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου, με το δεύτερο να σημειώνεται με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΛΙΒΑΓΙΑ VS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (95')

Την 11η αγωνιστική, η ΑΕΚ τέθηκε αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, προερχόμενη από σπουδαία νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Μάρκο Λιβάγια. Το "τριφύλλι" δεν βρισκόταν στην καλύτερη αγωνιστική κατάστασή του, αφού τα οικονομικά προβλήματα είχαν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στην ομάδα.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με όμορφη κεφαλιά του Ροντρίγκο Μολέντο, ύστερα από ολιγωρία της άμυνας της Ένωσης. Η εικόνα των "κιτρινόμαυρων" δεν ήταν καλή καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και πάλι μίλησε η κλάση της επιθετικής γραμμής της και συγκεκριμένα η ποιότητα του Λιβάγια.

Ο Κροάτης φορ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (94')

Ο Σέρχιο Αραούχο, μετά τη νίκη με 3-0 επί του Παναθηναϊκού, χαρακτήρισε το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" ως την στιγμή της σεζόν. Κι η αλήθεια είναι πως η ιστορία είναι πιθανό να γραφόταν διαφορετικά αν ο 23χρονος στράικερ δεν σημείωνε το συγκεκριμένο γκολ.

Ο Ολυμπιακός, για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, προηγήθηκε επί της ΑΕΚ με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 81ο λεπτό του αγώνα. Όμως, οι "κιτρινόμαυροι" έβαλαν ξανά χαρακτήρα, αντέδρασαν, εκμεταλλεύτηκαν την καθίζηση των Πειραιωτών μετά το 1-0 και χάρη στα γκολ των Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο 87' και Γιώργου Γιακουμάκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη.

Ο Έλληνας στράικερ, που είχε περάσει ως αλλαγή εννιά λεπτά νωρίτερα, απέφυγε με όμορφη κίνηση χωρίς την μπάλα τον Αλμπέρτο Μποτία και πλάσαρε τον Σίλβιο Προτό, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ένα γκολ που είχε τεράστια συμβολή στην επιστροφή της Ένωσης σε τροχιά πρωταθλήματος.

*ΒΑΡΕΛΑ VS ΑΕΚ (89')

Κι αφού μιλάμε για καθοριστικά γκολ στα τελευταία λεπτά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το ακυρωθέν τέρμα του Φερνάντο Βαρέλα στο 89' του ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Άλλωστε, λόγω του συγκεκριμένου γκολ προέκυψε η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή αγώνα, αλλά και την απόφαση για αφαίρεση τριών βαθμών απ' τον ΠΑΟΚ και κατακύρωση του αγώνα με 0-3 υπέρ της ΑΕΚ -τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό- απ' την Πειθαρχική Επιτροπή.

Αν το γκολ είχε μετρήσει κανονικά, δίχως όσα άσχημα ακολούθησαν, τότε ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα προσπερνούσε την Ένωση στη βαθμολογία και θα γινόταν αυτόματα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση. Αλλά με τα "αν" δεν γράφεται ιστορία...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τριάρα τίτλου για την ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό
Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ
Τα "όλε-όλε" των παικτών της ΑΕΚ με τον κόσμο
Κανένα ψέμα, μόνο αλήθεια
Από το 2005 είχε να μείνει αήττητη με τους αιώνιους η ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ