ΑΕΚ

Συζητήσεις με Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι εκπρόσωποί του Μανόλο Χιμένεθ δεν έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα. Η εβδομάδα οδεύει προς το τέλος της. Υπάρχει αλήθεια λόγος ανησυχίας για τη συνεργασία της ΑΕΚ με τον Ισπανό τεχνικό;

Από τη στιγμή κατά την οποία το κλίμα και οι (από την ΑΕΚ προερχόμενες) διαρροές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί, η λογική πρεσβεύει ότι δεν θα υπάρξει κάποια τρελή ανατροπή σκηνικού. Ωστόσο, όσο υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα προς συζήτηση, ειδικά δε όσον αυτά αφορά στο οικονομικό, καλό θα είναι να κρατάμε μία, μικρή (;) έστω, πισινή για την κατάληξη της υπόθεσης Χιμένεθ.

Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που οι δύο πλευρές παραδέχονται ότι εκκρεμεί ένας κύκλος διαπραγματεύσεων, είναι υπαρκτό και σενάριο κάτι να πάει στραβά. Αυτή η συνάντηση των εκπροσώπων του Χιμένεθ με τον Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος θα αναλάβει όπως πέρυσι από την πλευρά της ΑΕΚ να οδηγήσει τη συζήτηση σε deal, δεν μπορεί να θεωρείται διαδικαστική. Θα γίνει όμως;

Είναι δεδομένο ότι και οι δύο πλευρές θα προσέλθουν (αν το κάνουν) στο τραπέζι της συνάντησης με σκοπό να συνεχίσουν μαζί, όμως πάντοτε σε μια διαπραγμάτευση υπάρχουν και τα "αλλά", τα οποία ενδεχομένως να μην έχουν διαπιστωθεί πριν αυτή διεξαχθεί. Πάντως στην ενημέρωση για το τι ακριβώς ισχύει και πότε ή αν θα εν τέλει θα έρθουν οι εκπρόσωποι του Ισπανού, επικρατεί μια ασάφεια. Διότι τις τελευταίες ώρες προκύπτουν τηλεφωνικές επαφές με σκοπό να τελειώσει οριστικά το θέμα εξ αποστάσεως...

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει ότι πρώτα θα κλείσει οριστικά το θέμα του προπονητή της και μετά να μπει δυνατά στην υλοποίηση μεταγραφικών στόχων που εξετάζονται και είναι πολλοί. Άλλωστε στην προφορική σύμπλευση που έχει υπάρξει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προβλέπεται η ενεργή συμμετοχή του Χιμένεθ στις μεταγραφικές αποφάσεις.

Κοινώς θα πρέπει να είναι ενήμερος για τους παίκτες με τους οποίους η Ένωση θα μπει σε διαπραγμάτευση και να έχει δώσει την έγκρισή του. Οπότε είναι λογικό, περιπτώσεις παικτών που όντως ενδιαφέρουν την ΑΕΚ και με τους οποίους έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγμάτευση, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν.

Οι δύο εκπρόσωποι του Χιμένεθ, ο δικηγόρος του και ο μεταφραστής του, αναμένονταν στην Αθήνα την Τρίτη. Ωστόσο, δεν αφίχθησαν στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσες πληροφορίες μπορεί κάποιος να συλλέξει από την πλευρά του προπονητή, υπάρχουν ακόμα θέματα προς συζήτηση, τα οποία θα 'πρεπε να αποτυπωθούν και γραπτώς στο συμβόλαιο των δύο πλευρών.

Άλλωστε, η πρόθεση του Χιμένεθ είναι να ηγηθεί της προσπάθειας για την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Champions League, ένας πολύ μεγάλος στόχος για την ΑΕΚ μετά από πάρα πολλά χρόνια αποχής, όντας ικανοποιημένος οικονομικά και έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα αποκτηθούν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά για έναν τέτοιο μεγάλο στόχο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ