ΑΕΚ

Συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε ο Κλωναρίδης

Συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε ο Κλωναρίδης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κλωναρίδης επιστρέφει μετά από έξι χρόνια, εκεί απ’ όπου ξεπετάχτηκε, για να συνεργαστεί με τον προπονητή που τον έκανε επαγγελματία. Το Sport24.gr συνδέει το (κιτρινόμαυρο) παρελθόν του "Κλώνα" με το μέλλον του.

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν, πως αν ο Βίκτωρ Κλωναρίδης είχε βρεθεί στα 19 του χρόνια σε μια κανονική ΑΕΚ, είτε δεν θα είχε φύγει ποτέ, είτε θα είχε παραχωρηθεί για πολλά εκατομμύρια. Όμως έπεσε πάνω στην κορύφωση της παρακμής και στον κυκεώνα των χιλιάδων (οικονομικών) προβλημάτων της Ένωσης. Το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει πήγε περίπατο και μόλις μετά τον πρώτο χρόνο επαγγελματικής καριέρας, έφυγε άρον - άρον για την Γαλλία.

Την δουλειά στην ΑΕΚ, φαίνεται όμως πως ο Κλωναρίδης την άφησε στη μέση. Και ίσως ήταν γραφτό του, να επιστρέψει για να την ολοκληρώσει. Ακόμα και με τον ίδιο προπονητή, που του έδωσε θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Λίγες ώρες πριν «πετάξει» για την Αθήνα για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, το Sport24 συνδέει το κιτρινόμαυρο παρελθόν του Κλωναρίδη, με το επίσης κιτρινόμαυρο μέλλον του.

Με Μανόλο όλες οι… πρώτες του

Πολλές φορές η (ποδοσφαιρική) ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Όχι μόνο διότι η τρίτη και φαρμακερή επιστροφή του Κλωναρίδη στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι για την ομάδα από την οποία πριν πέντε χρόνια έφυγε για την Γαλλία. Αλλά διότι θα συναντήσει και πάλι τον Μανόλο Χιμένεθ. Η αλήθεια είναι πως ο Κλωναρίδης με τον Ισπανό τεχνικός δεν πρόλαβε να συνεργαστεί για πολύ καιρό. Ωστόσο από την άλλη μεριά, ότι έχει να θυμάται ο «Κλώνα» από τις πρώτες του στην ΑΕΚ, ήταν με τον Χιμένεθ. Στα 19 του χρόνια ο Κλωναρίδης έκανε ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα, στο τελευταίο ματς των play off απέναντι στον Παναθηναϊκό, στις 25 Μαίου του 2011.

Προπονητής; Χιμένεθ. Αυτός τον έριξε αλλαγή στο ματς, στην θέση του Γκέντσογλου. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, ο Κλωναρίδης θα μπει στην πρώτη αποστολή για βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ. Προπονητής; Χιμένεθ. Στα 19 του χρόνια και δυο μήνες, ο «Κλώνα» θα πετύχει και το πρώτο του επίσημο γκολ με την Ένωση. Στις 21 του Σεπτέμβρη του 2012 στην Ξάνθη, όπου είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Μπέλεκ. Προπονητής; Χιμένεθ.

Από τον άξονα στα άκρα και πάλι πίσω

Η ΑΕΚ τον Κλωναρίδη τον αποκτά τώρα, περισσότερο με την λογική ενίσχυσης στα άκρα της επίθεσης. Όμως στον Παναθηναϊκό, τη σεζόν που έφυγε, ο «Κλώνα» έπαιζε ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Μπεργκ. Ενώ και στο ξεκίνημα του στην ΑΕΚ, έπαιζε στον άξονα. Από αμυντικός μέσος, μέχρι και φορ. Κυρίως στη μεσαία γραμμή άλλωστε, ήταν η θέση του Κλωναρίδη στην Κ20 της Ένωσης. Εξ ου και τα πρώτα του επαγγελματικά αγωνιστικά λεπτά, έγιναν στη θέση του χαφ, αντί του Γκέντζογλου.

Σ’ αυτή την θέση τον δοκίμαζε κυρίως ο Χιμένεθ το καλοκαίρι του 2011, στην προετοιμασία στη Σλοβενία. Όμως στο πρωτάθλημα, τον έβαζε ως δεύτερο φορ. Ουσιαστικά ο Χιμένεθ δεν πρόλαβε να βρει την θέση που θα μονιμοποιούσε τον Κλωναρίδη, διότι έφυγε νωρίς από την ΑΕΚ. Ο Κωστένογλου που τον διαδέχθηκε, μονιμοποίησε τον «Κλώνα» στα άκρα της επίθεσης. Κυρίως λόγω της ταχύτητας του. Αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές, που είχε και πάλι επιστρατευτεί ως δεύτερος φορ. Όπως εξάλλου συνέβη και πέρυσι στον Παναθηναϊκό.

Το… αιώνιο πρόβλημα της τελικής προσπάθειας

Ο Κλωναρίδης έχει ως μεγάλο προσόν την ταχύτητα. Είναι από τους πιο γρήγορους επιθετικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ίσως ο πιο γρήγορος. Επίσης έχει καλή τεχνική κατάρτιση, η οποία μάλιστα έχει βελτιωθεί ραγδαία. «Είναι πιο ώριμος» σχολίασε ο Χιμένεθ χθες (27/6). Όμως το μεγάλο ζήτημα για τον Κλωναρίδη, είναι τα τελειώματα των φάσεων. Το έβγαλε πολλές φορές στον Παναθηναϊκό πέρυσι. Το είχε από τότε που ήταν στην ΑΕΚ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, στο οποίο είχε σκοράρει το ένα από τα δυο γκολ, τον Φλεβάρη του 2012, είχε αστοχήσει και σ’ ακόμα δυο ασύλληπτα τετ α τετ. Και προφανώς αυτό είναι κάτι, το οποίο ο Χιμένεθ σκοπεύει να δουλέψει με τον Κλωναρίδη στην προετοιμασία. Άλλωστε ο Ισπανός τεχνικός τον έχει «μελετήσει» πολύ τον εν δυνάμει παίκτη του. Εξάλλου τον αντιμετώπισε ήδη τρεις φορές, στην σεζόν που πέρασε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ