ΑΕΚ

Συνάντησαν την ΑΕΚ στα… βουνά

Συνάντησαν την ΑΕΚ στα… βουνά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντίας δεν είναι ο πρώτος παίκτες που ενσωματώνεται στην ΑΕΚ στα μισά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και τοSport24 θυμάται τις προηγούμενες πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. (PICS)

Πάγιο αίτημα των προπονητών, ου μη του Κετσπάγια εξαιρουμένου, είναι όταν θα μπουν στο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, να έχουν συμπληρωμένο το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ. Βεβαίως το αίτημα αυτό δεν ικανοποιείται ποτέ.

ΚΙΕΛΤΣΕ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Ακόμα και για λόγους πρακτικούς. Πάντα υπάρχουν μεταγραφικές εκκρεμότητες που «τραβάνε» χρονικά. Και πολλές φορές, ειδικά στην ΑΕΚ, έχει συμβεί ότι έγινε και με τον Μανουέλ Ντίας χθες (9/7).

Όπως και ο Ουρουγουανός μπακ, έτσι και κάποιοι άλλοι κατά το παρελθόν, έχουν συναντήσει τη νέα τους ομάδα στο εξωτερικό και στο μέρος που έχει επιλέξει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Και τοSport24 θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις.

Οι δυο… σταρ

Δυο από τις πιο λαμπερές και πολυσυζητημένες καλοκαιρινές μεταγραφές της ΑΕΚ, ολοκληρώθηκαν όσο η υπόλοιπη αποστολή βρισκόταν στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Και ως εκ τούτου χρειάστηκε να ταξιδέψουν για να ενσωματωθούν με τη νέα τους ομάδα.

Η πρώτη τέτοια περίπτωση, ήταν ο Γιάννης Οκκάς το καλοκαίρι του 2003. Πολύκροτη μεταγραφή, που όταν ολοκληρώθηκε, η ΑΕΚ βρισκόταν ήδη στην Αυστρία για να προετοιμαστεί για τα προκριματικά του Champions League. Εκεί πήγε και ο Κύπριος επιθετικός, τον οποίο υποδέχθηκε με μια θερμότατη αγκαλιά, στην είσοδο του ξενοδοχείου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που ήταν τότε προπονητής στην ΑΕΚ.

Συνάντησαν την ΑΕΚ στα… βουνά

Η δεύτερη τέτοια περίπτωση, ήταν οκτώ χρόνια αργότερα. Το καλοκαίρι του 2011 η ΑΕΚ απέκτησε τον Ειντούρ Γκούντγιονσεν. Και αφού πρώτα των υποδέχθηκαν χιλιάδες οπαδοί της Ένωσης στο αεροδρόμιο, στη συνέχεια πήρε το αεροπλάνο για να πάει στην Σλοβενία και να συναντήσει τον Μανόλο Χιμένεθ και την υπόλοιπη αποστολή.

Οι δυο τερματοφύλακες

Η ΑΕΚ δυο φορές έχει αποκτήσει τερματοφύλακες εν μέσω καλοκαιρινής προετοιμασίας. Η πρώτη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2005. Η Ένωση είχε αποκτήσει τον Στέφανο Σορεντίνο, την στιγμή που ο Φερνάντο Σάντος ήταν ήδη με την ομάδα στο Κόνιε της Ιταλίας.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας ταξίδεψε στο… βουνό και έφτασε στο ξενοδοχείο της ΑΕΚ λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το φιλικό με την Παρί Σεντ Ζερμαίν, που θα γινόταν επί γαλλικού εδάφους. Πρόλαβε να ξεκουραστεί λίγο και μπήκε αμέσως στο πούλμαν για να ακολουθήσει και αυτός, χωρίς βέβαια να αγωνιστεί.

Συνάντησαν την ΑΕΚ στα… βουνά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δυο χρόνια μετά τον Σορεντίνο, ένας ακόμα τερματοφύλακας που μόλις είχε αποκτηθεί, ενσωματώθηκε στην ΑΕΚ κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Ήταν το καλοκαίρι του 2007, όταν η Ένωση απέκτησε τον Μαρσέλο Μορέτο και τον έστειλε αμέσως στο Ντούρβερτ της Ολλανδίας να βρει τον Σέρα Φερέρ και τον Ριβάλντο. Ωστόσο ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έφτασε την μέρα που ο Ισπανός προπονητής είχε δώσει στους παίκτες ρεπό και άδεια για βόλτα. Και βρήκε… άδειο το ξενοδοχείο.

Οι δυο Έλληνες διεθνείς

Το καλοκαίρι του 2008 γενικώς υπήρχαν στην ΑΕΚ πολλές… μετακινήσεις κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Η Τζένοα είχε πάρει μαζί της τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και η Ένωση απάντησε φέρνοντας στην Αυστρία και τον Σωτήρη Κυργιάκο και τον Άγγελο Μπασινά.

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ / ΑΕΚ-ΤΖΕΝΟΑ / FRIENDLY / AEK-GENOA
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ / ΑΕΚ-ΤΖΕΝΟΑ / FRIENDLY / AEK-GENOA ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάλιστα οι δυο ποδοσφαιριστές έφτασαν για να ενσωματωθούν με την αποστολή της ΑΕΚ, την μέρα που διεξαγόταν το φιλικό με την Τζένοα. Το τελευταίο του Παπασταθόπουλου με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και ο Μπασινάς με τον Κυργιάκο, είχαν πάει κατευθείαν στο γήπεδο, πριν περάσουν καν από το ξενοδοχείο της ομάδας.

Οι δυο πιτσιρικάδες

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας το καλοκαίρι του 2012, ήταν σκέτη… παρωδία. Παρόλο που έγινε στο Τσέστερ της Αγγλίας. Ήταν άλλωστε η προετοιμασία της σεζόν που κατέληξε στον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Μέσα σ’ όλα τα παράδοξα που είχαν συμβεί εκείνο το διάστημα στο Τσέστερ, ήταν η απόφαση να ταξιδέψουν μεσούσης της δουλειάς στην Αγγλία, δυο ακόμα πιτσιρικάδες από την Αθήνα.

Χαρακτηριστικό της άγνοιας των δυο αυτών πιτσιρικάδων για τον τρόπο που δουλεύει μια ομάδα σε προετοιμασία, είναι πως παρόλο που έφτασαν στο ξενοδοχείο την ώρα που η ομάδα ήταν έτοιμη να γευματίσει, εκείνοι ήθελαν να ανέβουν στα δωμάτια τους. Και όταν ο τότε προπονητής Βαγγέλης Βλάχος τους ζήτησε να καθίσουν να φάνε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, εκείνοι απάντησαν πως είχαν φάει ήδη στο αεροδρόμιο και δεν πεινούσαν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ