ΑΕΚ

Συμφωνία Μελισσανίδη - Οικονομόπουλου για την εκκαθάριση

Συμφωνία Μελισσανίδη - Οικονομόπουλου για την εκκαθάριση
INTIME SPORTS

Σε τηλεφωνική επαφή που είχαν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Χάρης Οικονομόπουλος, βρέθηκε η λύση προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο δικέφαλος να μην χρειαστεί να πληρώσει το χαρτόσημο. Σε αυτή την περίπτωση μεγάλος κερδισμένος ο Μάκης Ψωμιάδης και μεγάλος χαμένος το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά και την αδιαπραγμάτευτη στάση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εξόδων, Χάρη Θεοχάρη, να μην υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του Δημοσίου και η υπογραφή της σύμβασης για την αποδοχή του χρέους Ψωμιάδη, αν δεν πληρωνόταν το χαρτόσημο των 3,1 εκ. ευρώ, η ΑΕΚ πέρασε στην αντεπίθεση και ουσιαστικά ήρθε σε συμφωνία με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ στην υπόθεση Ψωμιάδη, κάτι που σημαίνει πως αρχές Μαίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της εταιρείας και ουσιαστικά θα ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση της καινούργιας ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονομόπουλος, δεσμεύτηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει για την εμπλοκή στην εκκαθάριση της ΠΑΕ έως και τις 4/5. Ως αποτέλεσμα, η εκκαθάριση θα προχωρήσει με την ΑΕΚ όμως να μην έχει το δικαίωμα να κάνει εκχώρηση τους χρέους Ψωμιάδη αλλά ούτε και το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει το δικαίωμα να βρεθεί στα δικαστήρια με τον Ψωμιάδη για την διεκδίκηση του χρέους.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει το δρόμο στη νέα εποχή του δικεφάλου, αλλά με την στάση του Χάρη Θεοχάρη, το ελληνικό Δημόσιο βγαίνει χαμένο κατά 45 εκ. (τουλάχιστον) και ο Μάκης Ψωμιάδης ο μεγάλος κερδισμένος.

Τι λέει ο νόμος και η στάση της ΑΕΚ

Στην Ένωση υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη στάση του Υπ. Οικονομικών είναι πέρα για πέρα άδικη καθώς ο νόμος που περιλαμβάνει την ΑΕΚ ως εταιρεία προς εκκαθάριση, λέει συγκεκριμένα: «σε περιπτώσεις ειδικής εκκαθάρισης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών που δεν διαθέτουν κινητή ή ακίνητη περιουσία, για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο».

Είναι ευκολονόητο πως εάν η ΠΑΕ ΑΕΚ που βρίσκεται προς εκκαθάριση είχε σε λογαριασμό της 3,1 εκ. για να πληρώσει το χαρτόσημο, δεν θα μπορούσε να μπει στον συγκεκριμένο νόμο. Κάτι που υποστήριξε και σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ. Οικονομόπουλος και στην οποία χαρακτήρισε την απαίτηση του δημοσίου: " παράλογο, τρελό βλακώδες και μη νόμιμο"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ